Murat Gülsoy ile Yaratıcı Yazarlık Eğitimi

Murat Gülsoy ile Yaratıcı Yazarlık Eğitimi

Tarihler: 29 Kasım 2017 Çarşamba ~ 02 Aralık 2017 Cumartesi

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Ücret: 1550 TL

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Adres: Ali Suavi Sokağı (Sanatçılar Sokağı), No: 7 Bahariye Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 414 22 39

Web: http://www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 29, 2017 ~ Ara 2, 2017

Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi’nin düzenlediği ‘’Yaratıcı Yazarlık Eğitim Programı’’ yazar, akademisyen Murat Gülsoy’un yönetiminde 29 Kasım’da başlıyor.

Katılımcılara kendi kurmaca metinlerini yazarken yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmek, içgörü kazanmak, temel yazım ve kurmaca teknikleri hakkında bilgi düzeylerini yükseltmek ve edebiyatla dopdolu zaman geçirmelerini sağlamak için tasarlanan Yaratıcı Yazarlık Eğitim Programı, uygulamalı bir seminer dizisi olarak kurgulandı.

Programda kurmaca edebiyat yapıtlarının (öykü ve roman) nasıl üretildiği konusunda bilgiler aktarılacak; hikâyenin unsurları, kurmaca metinde zamanın kullanımı, mekânın işlevi, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması, klasik ve modernist anlatım biçimleri, edebi türler, dramatik gerilimin oluşturulması gibi yazma tekniğine ilişkin konular, Franz Kafka, Umberto Eco, J.L. Borges, Yusuf Atılgan, Tomris Uyar, Orhan Pamuk, Ahmet Hamdi Tanpınar, Leyla Erbil, Vüsat O. Bener, Ayfer Tunç gibi yetkin örnekler üzerinde tartışılacak. Tüm bu yöntemlerin yanı sıra, edebiyatın insan yaratıcılığı ile ilişkisi irdelenecek, ilhamın kaynakları araştırılacak.

Program katılımcılara kendi kurmaca metinlerini yazarken yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmeleri için yol göstermeyi ve içgörü kazanmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Atölye süresince katılımcılara yazdıkları öyküleri tartışma, yazma tekniğini etkileşimli bir eleştiri ortamında geliştirme fırsatı sunuluyor.

Çarşamba Sınıfı: 29 Kasım 2017 19:30-22:00 - Cumartesi Sınıfı: 2 Aralık 2017 10:30-13:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT