Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şey, yoğun istek üzerine yaza özel hazırladığımız “Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program” eğitimine davetlisiniz.
Normalde 8 hafta süren bu eğitimi, 4 hafta boyunca haftada 2 güne çıkartıp hızlandırıyoruz ve temel mutfak tekniklerini kapsamlı bir şekilde öğrenir öğrenmez kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza geri dönmenizi sağlıyoruz.
7-29 Ağustos, Cumartesi-Pazar 16.00-20.00
1. Gün - Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları
· Minestrone çorbası
· Patates risotto
· Fırında tavuk
7 Ağustos Cumartesi, 16.00-20.00
2. Gün - Ana ve türev soslar, çorbalar, hazırlama ve kullanma metodları
· Tavuk suyu (Demo)
· Kahverengi et suyu (Demo)
· Mayonez (Demo)
· Beşamel sos
· Hollandez sos (Demo)
· Terbiyeli erişteli mercimek çorbası
· Rosto domates çorbası
8 Ağustos Pazar, 16.00-20.00
3. Gün - Et çeşitleri ve yapıları, pişirme teknikleri ve püf noktaları
· Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
· Kuzu kol tandır, vişne sos, sebze püresi ve lavaş ile (Demo)
· Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
· Kuzu karski; patates püresi ve sote sebzeler ile
14 Ağustos Cumartesi, 16.00-20.00
4. Gün - Kümes hayvanları ve pişirme yöntemleri
· Rosto hindi (Demo)
· Kaparili domates soslu sote tavuk göğüs, sarımsaklı ekmekler ile
· Çıtır tavuk butları, ranch sos ile
· Izgara tavuk kanatları, patates kızartması ve ballı hardal sos ile
15 Ağustos Pazar, 16.00-20.00
5. Gün - Pilavlar ve pirinç çeşitleri, pişirme teknikleri ve püf noktaları
· Karışık mantarlı risotto
· Buharda pişmiş yasemin pilavı (Demo)
· Kuzu incikli Özbek pilavı
· Ciğerli iç pilav
· Meyhane pilavı
21 Ağustos Cumartesi, 16.00-20.00
6. Gün - Uzak Doğu wok yemekleri pişirme teknikleri
· Tom Kha Gai
· Sebzeli kızarmış Çin böreği, chili soya sos ile
· San choy bow; marul yaprağında istiridye sos, soya filizi, zencefilli karides
· Dana etli ve sebzeli egg noddle
22 Ağustos Pazar, 16.00-20.00
7. Gün - Deniz ürünleri seçme, temizleme ve pişirme teknikleri
· Ahtapot (Demo)
· Yuvarlak balıkların ayıklanması (Levrek)
· Düz balıkların ayıklanması (Dil balığı)
· Güveçte kaşarlı ve mantarlı tereyağlı karides
· Izgara dil şiş, mini roka salatası ile
· Kalamar tava, tarator sos ile
· Kağıtta sebzeli levrek fileto
28 Ağustos Cumartesi, 16.00-20.00
8. Gün - Taze makarna hamuru hazırlama ve makarna sosları
· Taze makarna hamuru yapımı
· Pesto soslu fettuccine
· Ricotta ve ıspanak dolgulu ravioli ve adaçaylı tereyağ sos ile
· Bolognese soslu lazanya (Demo)
29 Ağustos Pazar, 16.00-20.00
*Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.
- Mutfak Sanatları Akademisi’ne giriş için HES kodu zorunludur. Lütfen gelmeden önce HES kodunuzu almayı unutmayın.- Covid-19 pandemi süreciyle birlikte alınan tedbirler doğrultusunda MSA bünyesinde hayata geçirilen genel uygulamalar için tıklayın.- Workshop boyunca yapacağınız yemeklerin fazlasını evinize götürmek üzere, saklama kaplarınızı yanınızda getirebilirsiniz.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- Biletler tek kişiliktir. - İstasyonlarda tek kişi çalışılacaktır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.