Mutfakta 8 Hafta

Tarihler: 22 Kasım 2021 Pazartesi ~ 22 Kasım 2021 Pazartesi 22 Kasım 2021 18:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

Ücret: - 3000.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://www.msa.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 22, 2021 ~ Kas 22, 2021
Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Bugüne kadar mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şeyi yapmayı öğreneceğiniz 8 haftalık bir eğitime davetlisiniz.

“Mutfakta 8 Hafta”da temel mutfak tekniklerini profesyonellerden öğrenecek, kendinizi bu teknikleri çeşitli yemekler üzerinde uygularken bulacaksınız. Kapsamlı bir mutfak eğitimi görmek isteyenler için ideal olan bu eğitimde, hem pratiğinizi hem de tekniğinizi geliştirerek kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza döneceksiniz.

22 Kasım-2 Aralık  Pazartesi-Perşembe, 19.00-23.00

Mutfakta 8 Hafta -Yoğunlaştırılmış Program
Ders 1
22 Kasım 2021 Pazartesi
19.00-23.00

Ders 2
23 Kasım 2021 Salı
19.00-23.00

Ders 3
24 Kasım 2021 Çarşamba
19.00-23.00

Ders 4
25 Kasım 2021 Perşembe
19.00-23.00

Ders 5
29 Kasım 2021 Pazartesi
19.00-23.00

Ders 6
30 Kasım 2021 Salı
19.00-23.00

Ders 7
1 Aralık 2021 Çarşamba
19.00-23.00

Ders 8
2 Aralık 2021 Perşembe
19.00-23.00

1. Hafta - Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları

·        Minestrone çorbası
·        Patates risotto
·        Fırında tavuk

2. Hafta - Ana ve türev soslar, çorbalar, hazırlama ve kullanma metodları
·        Tavuk suyu (Demo)
·        Kahverengi et suyu (Demo)
·        Mayonez (Demo)
·        Beşamel sos
·        Hollandez sos (Demo)
·        Terbiyeli erişteli mercimek çorbası
·        Tavuk suyu ile kremalı mantar çorbası

3. Hafta - Et çeşitleri ve yapıları, pişirme teknikleri ve püf noktaları
·        Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
·        Kuzu kol tandır, vişne sos, sebze püresi ve lavaş ile (Demo)
·        Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
·        Kuzu karski; patates püresi ve sote sebzeler ile

4. Hafta - Kümes hayvanları ve pişirme yöntemleri
·        Rosto hindi (Demo)
·        Kaparili domates soslu sote tavuk göğüs, sarımsaklı ekmekler ile
·        Çıtır tavuk butları, ranch sos ile
·        Izgara tavuk kanatları, patates kızartması ve ballı hardal sos ile

5. Hafta - Pilavlar ve pirinç çeşitleri, pişirme teknikleri ve püf noktaları
·        Karışık mantarlı risotto
·        Buharda pişmiş yasemin pilavı (Demo)
·        Özbek pilavı
·        Ciğerli iç pilav
·        Meyhane pilavı

6. Hafta - Uzak Doğu wok yemekleri pişirme teknikleri
·        Tom Kha Gai
·        Sebzeli kızarmış Çin böreği, chili soya sos ile
·        San choy bow; marul yaprağında istiridye sos, soya filizi, zencefilli karides
·        Dana etli ve sebzeli egg noddle

7. Hafta - Deniz ürünleri seçme, temizleme ve pişirme teknikleri
·        Ahtapot (Demo)
·        Yuvarlak balıkların ayıklanması (Levrek)
·        Düz balıkların ayıklanması (Dil balığı) (Demo)
·        Güveçte kaşarlı ve mantarlı tereyağlı karides
·        Izgara dil şiş, mini roka salatası ile (Demo)
·        Tempura kalamar, tarator sos ile
·        Kağıtta sebzeli levrek fileto

8. Hafta - Taze makarna hamuru hazırlama ve makarna sosları
·        Taze makarna hamuru yapımı
·        Pesto soslu fettuccine
·        Ricotta ve ıspanak dolgulu ravioli ve adaçaylı tereyağ sos ile
·        Bolognese soslu lazanya (Demo)

*Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.

- Etkinliklerimize girişte HES kodu ve aşı kartı (çift doz) gösterilmesi zorunludur. Tek doz aşı yaptırmış ya da aşı kartı olmayan kişilerin etkinlikten 48 saat önce yapılmış NEGATİF PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Aksi taktirde kişiler etkinliklere alınmayacaktır.- Covid-19 pandemi süreciyle birlikte alınan tedbirler doğrultusunda MSA bünyesinde hayata geçirilen genel uygulamalar için tıklayın.- Workshop boyunca yapacağınız yemeklerin fazlasını evinize götürmek üzere, saklama kaplarınızı yanınızda getirebilirsiniz.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- Biletler tek kişiliktir. - İstasyonlarda tek kişi çalışmaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT