Mutfakta 8 Hafta

Tarihler: 04 Aralık 2012 Salı ~ 29 Ocak 2013 Salı 19:00 - 23:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi

Ücret: 1,650 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Mutfak Sanatları Akademisi

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://http://www.msa.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 4, 2012 ~ Oca 29, 2013

Kendi evinin executive chef’i olmak isteyenler için...

Mutfağın temeli olan bıçak kullanma tekniklerinden sos ve çorba yapımına, et pişirme tekniklerinden deniz ürünlerine ve wok yemek tekniklerine kadar mutfağın inceliklerini 8 hafta boyunca her Pazar günü keşfedeceksiniz. Eğitim süresince kendi özel istasyonunuzda çalışacak ve profesyonellerin teknikleriyle gerçek bir şef gibi yemek pişirmenin keyfine varacaksınız.

İstasyonlarda tek kişi olarak çalışılacaktır. Program 8 hafta sürmektedir.

*Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.

Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-up ve Hazırlıkları / 04 Aralık Salı 19:00-23:00
Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz.Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti hediye.

Ana ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları / 11 Aralık Salı 19:00-23:00
Tavuk suyu (DEMO),
Kahverengi et suyu(DEMO),
Mayonez (DEMO),
Bechamel sos,
Velute sos (DEMO),
Fransız soğan çorbası,
Minestrone çorbası.

Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları / 18 Aralık Salı 19:00-23:00
Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO)T-Bone steak (DEMO),
Roast beef (DEMO),
Porçini mantarlı ve kremalı bonfile,
Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar.

Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme Yöntemleri / 25 Aralık Salı 19:00-23:00
Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos,
Germolata marineli tavuk but, chili garlic sos ile,
Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sos,
Röşti patates.

Party Foods ve Tapas Çeşitleri / 08 Ocak Salı 19:00-23:00
Rokfor peynirli kanepeler,
Tavuklu quesadilla, avokado dip, ananas salsa ile,
Beef chatuchak satay, lime ponzu dip sos ile,
Taze somon lokmaları, kapari ve fındık parçaları ile.

Uzakdoğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri /15 Ocak Salı 19:00-23:00
Sıcak soba noodle salata,
Pad thai,
Karidesli egg noodle,
Yeşil körili tavuk.

Deniz ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri / 22 Ocak Salı 19:00-23:00
Ahtapot (DEMO),
Düz balıkların ayıklanması (levrek),
Yassı balıkların ayıklanması (dil balığı),
Istakoz thermidor (DEMO),
Akdeniz usulü levrek,
Dil balığı tempura, tatlı chili sos.

Taze Makarna Hamuru Hazırlama, Makarna Sosları ve Risotto Yapımı / 29 Ocak Salı 19:00-23:00
Taze makarna hamuru yapımı,
Pesto soslu fettuccine,
Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos,
Yaban mantarlı risotto.

"Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce ad-soyad bilgilerinizi biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz."

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT