Müzede Öğrenme Programları

Müzede Öğrenme Programları

Tarihler: 06 Temmuz 2019 Cumartesi ~ 14 Temmuz 2019 Pazar

Yer: Beşiktaş JK Müzesi

Ücret: 50.00 TL

Adres: Vişnezade Mah, Kadırgalar Cad, No1 Beşiktaş İstanbul

Web: http://www.vodafonearena.com.tr/besiktas-jk-muzesi.html

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 6, 2019 ~ Tem 14, 2019

Çocuklara yönelik geliştirdiğimiz Müzede Öğrenme Programları ile, etkileşimli bir öğrenme deneyimi yaşayarak spor tarihi ve spor müzeleri koleksiyonlarına dair bir kavrayış geliştirmelerini, gelecek nesillerin Beşiktaş’ın spor mirası ve kültürünü keşfederek öğrenmelerini hedefliyoruz.

Türkiye’nin ilk en kapsamlı spor müzesi olma özelliğini taşıyan Beşiktaş JK Müzesi, zengin koleksiyonu ve deneyim odaklı dijital sergileme alanlarını her yaştan ziyaretçisi ile paylaşmanın heyecanını yaşıyor. Çeşitli yaş gruplarına yönelik turları ve müzede öğrenme programları ile ziyaretçilerine etkileşimli bir müze deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

Müzede Beden ve Hareket: Kinestetik Öğrenme Atölyesi
Yaş Grubu:
4-6 Yaş ve 7-12 Yaş
Atölye programında, müze kavramı ve koleksiyon üzerinden; hareket, bedeni tanıma, beden ve nesne ilişkisi, estetik ve yaratıcı performans temaları ile çocuklarla spor ve beden algısı yeniden üretilecektir. Müzede çocuklar yaratıcı hareketlerle koleksiyon objelerini yeniden keşfedecekler. Farklı bir müze deneyimi yaşanmasını hedeflenen atölye programında, sporun hareket odaklı sanatlarla ilgisinin kurulması atölyenin kazanımlarını oluşturmaktadır. Müzenin aktif bir öğrenme alanı olmasından hareketle, çocukların müzeyi daha yakından tanımaları, eğlenirken öğrenmeleri programın temel hedefidir.

Sporla Yaratıcı Yazarlık Atölyesi
Yaş Grubu:
4-6 Yaş ve 7-12 Yaş
Bu atölye programında, çocuklarla spor yazarlığının ve muhabirliğin uygulamalı metotları işlenecektir. Çalışma, profesyonel bir uygulayıcı ve eğitmen birlikte gerçekleştirilecek, muhabirlik deneyimi tüm süreçleri ile çocuklarla uygulamalı olarak aktarılacaktır.

Futbol Ayakkabılarım Beni Nereye Götürür?
Yaş Grubu:
4-6 Yaş ve 7-12 Yaş
Yaratıcılığı spor araç gereçleri üzerinden ortaya çıkarmayı hedefleyen atölye programında, müze içinde seçilen alanlarda dans, müzik ve görsel sanatlar malzemeleriyle takım çalışması yoluyla çeşitli üretimler gerçekleştirilecek; stadyumların nasıl ortaya çıktığı, kramponun tarihçesi ve futbol tarihinin gelişiminin inceleneceği atölyede, sporcuların güzel hareketlerini keşfeden çocuklar kendi adımlarından yola çıkarak geçmiş ve bugün arasında ilişki kuracaktır. Müze içinde stadyum türlerini, işlevlerini ve kullanım pratiklerini keşfeden çocuklar beden – zihin koordinasyonunu kullanarak nesne, hareket, boyut kavramlarını içeren bir koreografi üretecektir.

Spor ve Sanat
Yaş Grubu:
4-6 Yaş ve 7-12 Yaş
Bedensel ve ruhsal gelişime aynı orasnda etki eden sanat ve sporun üretme, yapma pratiklerinin deneyimleneceği atölye kapsamında; müze koleksiyonunda yer alan nesneler, hikayeler, karakterler, form, biçim ve desenler kullanılarak uygulamalı çalışmalar yapılacaktır. Sporun ilham kaynağı olarak kullanılacağı uygulamalarla çocukların yeni yaratıcı süreçleri keşfetmeleri hedeflenmektedir.

Sporun Malzemeleri
Yaş Grubu:
4-6 Yaş ve 7-12 Yaş
Atölye programımızda çocuklar, topun hangi malzemelerle yapıldığı, ilk kramponların ve formaların biçim ve renkleri gibi gözlemlerden hareketle, futbol oyununun dünden bugüne devam eden macerasında yer alan objeleri keşfederek, çeşitli materyaller aracılığıyla müzede kendi futbol malzemelerini üretecekler.

Müzede Müziği Hisset, Ritmini Keşfet
Yaş Grubu:
4-6 Yaş ve 7-12 Yaş
Atölye programında, müze koleksiyonu ve spor temaları ile hareket ve ritim konuları işlenecektir. Müzenin bir ses ve hareket alanı olarak kullanacakları bu atölyede; müzeyi gezerken kendi müziğini üretecek, farklı enstrümanlar geliştirecek ve atölye sonunda üretimlerini Vodafone Free Zone stüdyosunda kayıt altına alabilecekler.

KaraKartalla Hikayeni Keşfet
Yaş Grubu:
4-6 Yaş ve 7-12 Yaş
Geçmişteki sporcuları nasıl hayal edebiliriz? Müzede bu soruya dair ipuçlarının izini süren Karakartallar, Beşiktaş JK’nın spor tarihindeki yerini ve kahramanlarını keşfedecekler. Atölye kapsamında spor branşları, sporcular, fair play örnekleri, taraftar ve stadyumlar etrafında bir müze gezisi yapılacak; katılımcılar farklı oyun ve malzemeleri kullanarak sporun hikayesini, hayallerindeki kahramanları ve olayları, kendi kelimeleri ve çizgileriyle tasarlama fırsatı bulacaktır.

Müzelik Hareket
Yaş Grubu:
4-6 Yaş ve 7-12 Yaş
Atölye programında; spor, takım çalışması, hareket ve koordinasyon becerilerinin ortaya konulması amaçlanmaktadır. Yaratıcılığı, spor araç gereçleri üzerinden ortaya çıkarmayı hedefleyen atölye kapsamında, müzenin bir hareket alanı olarak kullanılması planlanmaktadır. Müze koleksiyonunu inceleyecek olan çocuklar, çeşitli fiziksel eforlu oyun ve dans - hareket egzersizleriyle çalışmalar yaparak, bu atölye için müze içinde seçieln alanlarda dans koreografisi gerçekleştirecekler. Grup koordinasyonunu oluşturmanın yanı sıra, çocuklarla spor ve hareket kavramları arasında bağlantı kurmak atölyenin odak alanlarından birini oluşturmaktadır.

Müze Bir Zaman Makinası
Yaş Grubu:
4-6 Yaş ve 7-12 Yaş
İlk kez düzenlenecek atölyemiz kapsamında, bizi geçmişe götüren aynı zamanda geçmişi bugüne getiren müze içerisinde, müzenin bir zaman makinası olarak yeniden üretilmesi hedeflenmektedir. Müzenin anlattığı hikaye; koleksiyonda yer alan objeler, olaylar ve kişiler üzerinden değerlendirerek, çocukların müzeyi kendi bakış açısından değerlendirmesi ve müzeyi bu bilgilerle kendi zaman makinaları olarak tasarlamaları beklenmektedir.

Yenilenebilir Enerjili Stadyum: Vodafone Park
Yaş Grubu:
5-7 Yaş ve 8-12 Yaş
İlk kez düzenlenecek atölye programında, çocuklarla Vodafone Park’ın mimari yapısını incelemek ve akıllı stadyum özelliklerini ele alarak, stadyum deneyimini yaşatmak hedeflenmektedir. Akıllı stadyum yapılanmasında doğa dostu ve yenilikçi teknik uygulamalar üzerinde duracağımız atölye kapsamında, yenilenebilir enerji hakkında bilgi aktarımı sağlamak atölyenin odak noktalarından biridir. Yapılacak örnek çalışmalar ve yaratıcı fikir geliştirme çalışmaları sonrasında Vodafone Park’ta genel bir değerlendirme yapma fırsatı bulacaklardır.

Spor, Ritm ve Hareket Atölyesi
Yaş Grubu:
4-6 Yaş ve 7-12 Yaş
Spor ve sanattan ilham alarak düzenlenen bu atölyemizde, hazırlanan sporcu kartları ile görsel malzemeleri araştırmak ve keşfetmek çalışmanın başlangıç noktasını oluşturmaktadır. Bu bilgilerden yola çıkarak müze sergilemesi ekseninde hareket ve ritmi esas alarak çeşitli oyunlar geliştirilecektir.

Programlar en az 10, en çok 25 kişilik gruplar için gerçekleştirilmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT