Nazlı Pişkin ile Turşu Atölyesi, Eylül ayında Feriye'de sizlerle.
Şu turşu işini öğrenmeye ne dersiniz? Ah o nefis turşular, mevsim malzemelerinin doğal fermantasyon teknikleriyle dönüştürülmesiyle oluşan lezzetli yiyecekler. Hasat mevsiminin bitiminde ziyanı, israfı önlemenin leziz sonucu. Mevsim dönüşlerinde bağışıklığımızı kuvvetlendirmenin mutfaktan geçen yolu, probiyotik yiyecek ve içecekler. Coğrafyamızın geleneksel probiyotik yiyeceklerinin en yaygınıysa turşular. Öylese gelin bu atölyede fermantasyonu, probiyotikleri konuşurken mevsimi birlikte kavanozlayalım. Feriye Mutfak’taki bu atölyede her katılımcı mevsimin en güzel malzemeleriyle kendi turşusunu kurup evine götürebilecek. Bu atölyede neler konuşulacak? • Fermantasyon nedir? Probiyotik nedir? • Turşu nedir? • Mutfak kültürümüzde turşunun yeri nedir? • Doğal fermante turşunun faydaları nelerdir? • Turşu teknikleri nelerdir? • Kefir altı suyuyla sebze fermantasyonu nedir? • Salamura tekniğiyle sebze fermantasyonu nedir? •Sirkeli turşuları yabana mı atmalıyız? • Mayalama tekniğiyle sebze fermantasyonu nedir? • Evde bu teknikleri uygularken nelere dikkat etmek gerekir?
Bu atölyede neler yapılacak? • Tadım: Anlatılan tekniklerle Nazlı Pişkin’in kurduğu çeşitli turşuların tadımı • Uygulama: Atölyenin uygulama kısmında her katılımcı, Feriye tarafından temin edilmiş malzemeleri kullanarak tuzlu salamura tekniği ile bir kavanoz turşu kuracak ve turşusunu olgunlaşmak üzere atölye sonunda evine götürecek.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.