Nilay Erdönmez ve Yeşim Çağlayan

Tarihler: 04 Kasım 2018 Pazar ~ 04 Kasım 2018 Pazar 04 Kasım 2018 13:00

Yer: Joint Idea Kanyon

Ücret: - 300.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 4, 2018 ~ Kas 4, 2018
"Nilay Erdönmez ve Yeşim Çağlayan ile Bedenden Oyuna, Oyundan Keşfe" atölyesi, Joint Idea Kanyon'da...

Bedende oyunu, oyunda keyif ve eğlenceyi keşfetmek… 

Tiyatro ve yoganın organik bir bileşimi olan, bu TiyatroYoga etkinliği hem bir içsel yolculuk hem bir performans alanı.

ATÖLYE PROGRAMI
"Nefes ve Bedeni Fark Etmek, içe dönerek kişinin kendini tanıması için müthiş bir araç. Kişinin kendini tanıması, kendine açık, nazik ve yargısız bir biçimde tanık olması ise bambaşka bir kapı açıyor. O kapıdan girerek, kişi kendini diğerlerinden ayırmamayı, her his ve duygusuyla bir olmayı, kendini bu his ve duygularla tanımlamamayı deneyimliyor. Bu çalışma sırasında çıkan duygular, kişiyi tanımlamıyor. Her duygu insana özgü. Her duygu insanın özünde mevcut. Tüm duygulara bakmak, izlemek ve tanık olmak büyük keyif.

Bedenin Sınırlarını Keşfetmek, çıkan hisler ve duygularla bedeni özgürleştiren hareketler ile oyunsu bir araştırma. Çok yavaş ve içten gelen hareketlere içimizdeki çocuğu uyandırıyoruz, ‘Oyun’a hazırlıyoruz. Omurgayı ve sinir sistemini rahatlatmak. ‘Hareket’ kaslarını devre dışı bırakarak, daha derindeki postür kaslarının otomatik olarak devreye girmesini sağlamak. Bedende keşfettiğin özgürlüğü, bedende akan bir enerjiye çevirmek…

Müzede Bir Gün - Bu çalışma başka birinin bedeniyle temas halinde olmayı, onun bedeninin üzerinde ‘oyun’ oynayarak özgürce kendini ifade etmeyi, bir başkasının kendi bedenini soktuğu şekille içinden gelen ses ve imajın yardımıyla bir karaktere dönüşmeyi deneyimlemek üzere planlandı. Kişinin kendisi olmadığı alanda özgürleşmesi, başka bir benlik keşfetmesi için tasarlandı. Kişinin kendi hikayesini keşfetmesine yardımcı olacak. Tek bir ifadenin, tek bir bakış ya da hareketin çağrıştırdığı derin anlamlar tartışılacak. Bu tek ifade, tek bakış, tek hareket ardından kocaman bir anlatı getirecek. Tek tek hikayeler birleşerek bir performansa dönüşecek. 
Vapur yolculuğu - Her gün yaşadığımız olaylar. Karşılaştığımız insanlar. Kalabalıklar içinde geçirdiğimiz zamanlar. Bütün bu zamanları nasıl yaşıyoruz? Orada, o anda nelere tanık oluyoruz? Hem kendimiz hem etrafımızdakilerin ne kadar farkındayız? Kısa bir süre için bile olsa kendimizden çıkıp başka biri olmamız mümkün mü? Gündelik olayların sıradanlığından ortaya kocaman bir hikaye, hayattan bir kesit çıkarılacak olan bu çalışma, kişinin kendini dışarıdan görmesi, başkalarına farklı bir mercekten bakması için mükemmel bir araç. 

Atölye en az 6 en fazla 16 kişi ile gerçekleştirilecektir. Uygulamalar içerir ve hareketli çalışmalardan oluşur. Rahat ve hareketleri kısıtlamayacak kıyafetlerle gelinmesi tavsiye edilir. "

Nilay Erdönmez
1986 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu, yüksek lisans eğitimini de yine aynı üniversitesinin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, yine tiyatro sanatı üzerine tamamladı. 2006 yılından bu yana bir çok kurum tiyatrosu ve özel tiyatroda rol aldı. Rol aldığı 2012 yapımı "Gözetleme Kulesi" filmiyle ilk kez kamera karşısına geçmiş ve bu filmdeki rolüyle ulusal ve uluslararası pek çok festivalde en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülmüştür. Adana Altın Koza, Nürnberg Film Festival, Brasilla Film Festival, Texas Film Expo ödülleri sahip olduğu ödüllerden bazılarıdır. Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam, Sevdaluk, İstanbullu Gelin, Tehlikeli Karım televizyon dizilerinin yanı sıra Bütün Saadetler Mümkündür, Mezarcı, Kapı sinema filmleri yer aldığı diğer yapımlardır. "Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım" , "Fareler ve İnsanlar" , " Kamamber" gibi birçok oyunda yer alan Nilay Erdönmez son olarak ba-tiyatro'nun tek kişilik projesi  “Hafızasını Kaybeden Müzeden Bir Traktöre Mektuplar” ve 2018 yılında prömiyerini yapan  “Julie” oyunlarında yer almıştır. Kendisi ayrıca 2010 yılından bu yana, tiyatro ve güzel konuşma eğitmenliği yapmayı sürdürmektedir.

Yeşim Çağlayan
Yeşim 1974 Ankara doğumludur. TED Ankara Koleji’nin ardından Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümünü bitirmiştir. Mezun olduktan sonra Sualtı Araştırmaları Derneği’nde önce gönüllü ardından 6 yıl profesyonel olarak çalışmış, iletişim ve bilinçlendirme projelerinde görev almıştır. Daha sonra 2004 yılında uluslararası bir çevre kuruluşu olan Bölgesel Çevre Merkezi’nde İletişim Müdürü olarak çalışmış, burada birlikte çalıştığı 2 arkadaşı ile birlikte, 40 yılı aşkın bir süredir Amerika’da yayımlanan, Yoga Journal dergisinin Türkçe edisyonunu hazırlamak üzere kendi işini kurmuştur. Halen Yoga Journal Türkiye dergisinin Genel Yayın Yönetmeni ve Kurucu Ortağıdır. Yeşim, 2002 yılından bu yana yoga ile ilgilenmektedir. Ayrıca Yoga Journal Türkiye dergisinin içerik programlaması ve hazırlığını yürütmektedir. 2016 yılında Zeynep Aksoy’dan 200 saatlik Yoga Eğitmenlik Eğitimi almıştır. Ek olarak yine 2016 yılında David Cornwell’den 50 saatlik Meditasyon Teknikleri Eğitimi almış ve 2017’de Devrim Akkaya ile Çakra Yoga Atölyelerine katılmıştır. 2017 yılında Amerika’lı yazar ve sanatçı Madelyn Kent tarafından verilen His Odaklı Yazarlık Kursu’na katılmıştır. Ayrıca yine 2017 ve 2018 dönemlerinde, iki yıl Semiha Berksoy Vakfı bünyesinde Temel Oyunculuk Eğitimi almıştır. 2018’de yine Devrim Akkaya’dan 200 saatlik Yin Yoga Uzmanlaşma Programını tamamlamıştır. Başak Deepa Yüksel ile birlikte YogaCici bünyesinde 30 saatlik Çocuk Yogası eğitimi almıştır. Evli ve 2 kedilidir. Yemek yapmayı, yürümeyi, dans etmeyi, gezmeyi, okumayı, yazmayı, güneşi, denizi ve doğayı çok sever.

- Etkinlik minimum 10 kişinin katılımı ile 13:00-17:00 saatleri arasında gerçekleşecektir.- Joint Idea Kanyon’a sinema katından asansörle "R" katına çıkarak ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT