Nişantaş’ından Teşvikiye’ye

Tarihler: 12 Kasım 2017 Pazar ~ 12 Kasım 2017 Pazar 12 Kasım 2017 09:30

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 155.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 12, 2017 ~ Kas 12, 2017
Tüm bildiklerinizi unutun; çünkü bambaşka bir ‘Nişantaşı – Teşvikiye – Maçka’ hikayesiyle karşılaşacaksınız!

İstanbul’un göbeğinde dünyaca ünlü mağazaları, gün boyu dolup taşan kafe ve restoranları, renkli gece hayatı ve çılgın trafiğiyle insanın başını döndüren Avrupai bir semt: Nişantaşı. Ve onun nispeten sakin uzantıları: Teşvikiye ve Maçka. 
İstanbul’un ‘sosyetik semtleri’ olarak anılan bu parıltılı yerler, aslında köklü bir tarihin bekçileri. Ve ışıltılı caddelerinden ara sokaklarına saptığınızda, kendine has bir mahalle kültürü olduğunu görürsünüz bu semtin sakinlerinin. İstanbul’da 19. yüzyıl mimarisine damgasını vurmuş Balyan ailesinin kendine has tarzıyla yaptığı ‘sıra evler’in bulunduğu Akaretler’de başlayan gezi, tarihi Vişnezade ve Valideçeşme mahallelerinde sürüyor. 

Ardından adını 15. yüzyılda Trabzon’un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet’in  İstanbul’a gönderdiği Trabzon halkından aldığı düşünülen Maçka semtine geliyor sıra. Maçka’nın tarihi yüzünden modernizme göz kırpan tarzıyla, ‘art déco’ ve ‘art nouveau’ apartmanlarının hikayelerini dinliyor gezginler. Bir sonraki durak ise, 18. yüzyılın sonları ve 19. yüzyılın başlarında III. Selim döneminde bir avlanma ve talim alanı olan Teşvikiye. Kendine özgü tarzlarıyla göz dolduran ve özellikle 19. yüzyılda Sultan Abdülmecit döneminde yerleşimin giderek arttığı semtte Teşvikiye Camii, Nişantaşı Karakolu gibi yapılarla karşılaşıyor gezginler.

Son olarak, Nişantaşı’nın gün boyu işlek ve bir o kadar tarihi olan Valikonağı, Mim Kemal Öke ve Abdi İpekçi gibi ünlü caddeleri arşınlanıyor. Sultanların, paşaların, saraylıların, son dönem Osmanlı intelijensiyasının ve ilk dönem Cumhuriyet elitinin yaşadığı; İstanbul’da modernleşmenin beşiği, yerleşik görgünün ve rafine zevkin yaratıcısı olmuş bölgeyi, ilginç simaları ve değişik hikayeleriyle keşfetmeye hazır olun!

Buluşma Yeri ve Saati: Beşiktaş Deniz Müzesi Önü  09:30

Güzergâh: Akaretler Yokuşu (Süleyman Seba Caddesi), Safiye Sultan Sofası,  Akaretler Sıraevleri, Şairler Parkı, BJK Spor Kulübü, Vişnezade Mahallesi, Vişnezade Camisi, Valide çeşme semti , Bezm-i Âlem Valide Sultan Çeşmesi, Bezm-i Âlem Valide Sultan Namazgâhı, Maçka Mahallesi, Taşlık Semti, Taşlık Parkı, İsmet İnönü Anıtı, İsmet İnönü Köşkü, Bayıldım
Yokuşu, Maçka Mezarlığı, Maçka Jandarma Karakolu, Maçka Silâhhanesi, Hamidiye Çeşmesi, Maçka İlkokulu, Nişantaşı Kız Lisesi, Maçka Sanat Okulu ( İtalyan Sefaret hanesi), Maçka Caddesi’nin “art déco” ve “art nouveau” apartmanları (İzmir Palas, Maçka Palas, Ralli, Zeki Paşa, Yeni Maçka Han, Aziziye, Berna, Vehbi Bey, Güneş, Kurukahveci …), Teşvikiye Mahallesi, Hüsrev Gerede Meydanı, Hüsrev Gerede Anıtı, Teşvikiye Caddesi, Teşvikiye Caddesi’nin modern apartmanları (Belvü, Modern, İsplandit, Teşvikiye Palas, Sayın …);Teşvikiye Camii, Menziltaşları, Nişantaşı Semti, Nişantaşı Karakolu, Nişantaşları, Nişantaşı’nın simge okulları (Işık Lisesi, Şişli Terakki Lisesi), Alaaddin’in dükkânı, Pamuk Apartmanı, Valikonağı Caddesi, Valikonağı, Valikonağı Caddesi’nin simge apartmanları ( Marmara, Sümer, Çiftçiler ), Mimar Vedat Tek Evi, Mim Kemal Öke Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi,Abdi İpekçi Anıtı

Fiyata dâhil hizmetler: Uzman rehberlik, kahvaltılık poğaça, bağışlar, öğle yemeği, çay ikramı.

Hediye: Tur bilgi notları

Önemli Notlar:
Tur buluşma yerimizde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumluluğun firmaya ait olmadığını belirtmek isteriz. 
Gezimiz boyunca görülecek yapılar  kamu binası veya  özel mülk olması nedeniyle dışardan ziyaret edilecektir. 
Tüm turlarımızda, turda anlatım yapan rehberinizi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT