Origami ile 3 Boyutlu Kitap Ayracı

Tarihler: 31 Mart 2021 Çarşamba ~ 31 Mart 2021 Çarşamba 31 Mart 2021 19:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: Çevrimiçi Sergi Turu ve Atölye - 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2021 ~ Mar 31, 2021
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü 57. Kütüphane Haftası kapsamında Pera Öğrenme iş birliğiyle çevrimiçi sergi turu ve atölye etkinliği sunuyor.

Çevrimiçi Sergi Turu ve Atölye
Origami ile 3 Boyutlu Kitap Ayracı 

31 Mart 2021, 19:00-20:00

“Hafıza-i Beşer, Osmanlı Yazmalarından Hikâyeler” sergisini dijital ortamda, küratör K. Mehmet Kentel’in anlatımıyla 3 boyutlu olarak gezen katılımcılar eserler hakkında bilgi ediniyor. Sergi kapsamında, insanlığın, elyazmalarında maddeleşmiş, ilahi ve dünyevi, çok dilli ve dinli, kentli ve köylü, eşsiz ve sıradan, bazen çok yabancı bazen de tanıdık, parçalı, noksan ama her zaman ilham verici hafızasını inceliyoruz. Ardından atölyede, katlama sanatı tekniğini kullanarak üç boyutlu kitap ayracımızı tasarlıyoruz. Elimizde bulunan gazete, dergi, kitap gibi günümüz basılı malzemelerinin sayfalarından kelimeler ve cümleler kesip tasarımımıza ekliyor, renkli kalem ve boyalarla desenler çizerek kitap ayracımızı tamamlıyoruz."

İlişkili Sergi: Hafıza-i Beşer, Osmanlı Yazmalarından Hikâyeler

Malzemeler
Makas
Yapıştırıcı (Silikon tabancası, beyaz tutkal, uhu, çift taraflı bant vb.)
Kalem
10x10 cm veya biraz daha büyük kare kağıtlar (Renkli dosya kağıtları, desenli dergi sayfaları gibi istenilen parçalar kullanılabilir.)
Çubuk (İsteğe bağlı, kalın kağıtlarda katlamayı kolaylaştırmak amacıyla kullanılabilir.)

Eğitmen: Ebru Rato
Yaş: 18 yaş ve üzeri herkes
Süre: 1 saat
Kontenjan: 25 kişi

Pera Müzesi Öğrenme Programları işbirliğiyle Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir. 

Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır. 

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr



- Atölyeye bilet satın alırken, çevrimiçi atölyeye katılıma dair gerekli bilgilerin size iletilebilmesi için Biletix üyeliği ile giriş yapmanız ve güncel e-mail ile cep telefonu numaranızı vermenizi rica ederiz. Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak etkinliğe katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Pera Müzesi Öğrenme Programları işbirliğiyle Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.- Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir. - Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.- Atölyeye katılım için gerekli bilgiler, Biletix tarafından size gönderilen onay mailinde yer almaktadır.- Üyeliğinizi kullanarak aldığınız biletinizin detayları ve katılıma dair bilgileriniz, üyeliğinizin altında bulunan Biletlerim sekmesinde de bulunmaktadır.- Etkinliğe katılıma dair bilgilerin size iletilebilmesi için biletinizi satın alırken güncel e-mail ve cep telefonu numaranızı vermenizi rica ederiz. Katılıma dair bilgiler biletiniz üzerinde ve komfirmasyon ekranında yer alacaktır. Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak etkinliğe katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır. - 18 yaş ve üzeri herkes atölyeye katılabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT