Osmanlı Tarihin En Görkemli Sahnesi

Tarihler: 19 Kasım 2017 Pazar ~ 19 Kasım 2017 Pazar 19 Kasım 2017 09:30

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: - 178.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 19, 2017 ~ Kas 19, 2017
Osmanlı Tarihin En Görkemli Sahnesi, Bilgi İstasyonu'nda sizlerle...

"Osmanlı devlet ve saray teşkilatının somutlaşmış hali; sanat ve mimarideki en ideal görünümü hiç kuşku yok ki Topkapı Sarayı’nda ifade bulur.  Altı asırdan fazla tarih sahnesinde kalan Osmanlı Devleti’nin, İstanbul’un fethi ile birlikte “İmparatorluğa” dönüşme sürecinde inşa olunan bu saray 1478-1830 yılları arasında kullanılmıştır.

Topkapı Sarayı bir tarih sahnesidir adeta..Dram, trajedi ve bazen de mutluluk burada en üst düzeyde yaşanırdı. Avrupa devletlerinin “Büyük Türk” ya da “Büyük Efendi” olarak  da isimlendirdiği ihtişam yüzyıllarının paidşahları burada çalışır, dinlenir; en önemli siyasi ve askeri kararları buradan verirler, zaferleri de burada kutlarlardı.  Peki acaba İstanbul’un fatihi nerede dinlenirdi, O’nun Rönesans Avrupa’sına ve eserlerine olan ilgisini yansıtan muhteşem Hazinesi neredeydi, Kanuni Sultan Süleyman’ın sarayda yaşamının geçtiği bölümler hangisiydi? Kanuni’nin sevgili ve “makbul” veziri Pargalı İbrahim Paşa’nın Topkapı Sarayı’nın şekillenmesinde rol ve katkısı neydi? Sarayın Harem bölümü ne zaman kuruldu ve burada yaşayan ilk haseki sultan ve valide sultan kimdi? 

Yukarıdaki soruların yanıtını almak ve sarayın mekanlarına sinen şifrelerini çözmek, ihtişam yüzyıllarının yaşam sahnelerinden ayrıntılar görmek , zirvedikilerin yalnızlığına tanıklık etmek, ışıltılı ama trajik yaşamları hakkında fikir edinmek; çok uzak yüzyıllardan bu güne ulaşan hatıralarla dolu sarayı bazen nesnel bilgi ve bazen de duygu dolu bir sezgiyle gezmeye ne dersiniz? "

Buluşma Yeri ve Saati: Ayasofya Müzesi önü, Saat: 09.30  
Güzergah: Sur-u Sultani, Bab-ı Hümayun, Matbaa-i Amire, Yeniçeri Ocağı, Darphane-i Amire, Babüsselam, Ahırlar, Mutfaklar, Harem-i Hümayun, Adalet Kulesi, Has Oda, Kutsal Emanetler, Hazine Dairesi, Arz Odası, Osmanlı Padişah Portreleri Salonu, Revan Köşkü, Sünnet Köşkü, Bağdat Köşkü, Mecidiye Köşkü. Aya İrini (dışarıdan), Darphane-i Amire, Soğukçeşme Sokağı.

-Tur belirtilen saatte başlayacaktır. Tur buluşma yerimizde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanız gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumluluğun firmamıza ait olmadığını belirtmek isteriz.-Tüm turlarda, turda anlatım yapan rehberinizi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT