Özgür Doğaçlama Atölyesi

Tarihler: 01 Kasım 2010 Pazartesi ~ 02 Kasım 2010 Salı

Yer: Gitarcafe

Nereden Alınır: Gitarcafe

Adres: Caferağa Mah. Sakızgülü Sok. Taranto Apt. No: 7/1 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 348 60 55

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 1, 2010 ~ Kas 2, 2010

Özgür Doğaçlama Atölyesi

Atölye, doğaçlama konusunda deneyimli olsun olmasın, orta/ileri düzeydeki enstrümantalist ve vokalistlere yönelik. Katılımcıların hangi tarz müzik yapmış ya da yapmakta oldukları önemli değil. Birlikte çalıp söylerken keşfetmeyi amaçlayan atölyede, Solothurnmann katılımcıların zihinsel ve teknik olarak bulundukları noktadan hareketle, yaratıcılık konusunda “koç” rolü oynuyor. Bireysel ve daha sonra da kolektif doğaçlama sürecine yönelik gözlemlerini ve fikirlerini paylaşıyor. Müzikle oynama keyfi yaratarak müzisyen ya da topluluk olarak yaratıcı potansiyeli artırmaya ve geliştirmeye yönelik görüşlerini aktarıyor. Tüm süreç, pratik çalışma modelleri, stratejiler ve özel kavramlarla örnekleniyor.– Atölyenin derdi, önceden çalıp dinleyerek kendimize mal ettiğimiz müziği susturmak değil, ama belli bir stilin icrasını öğretmeyi de hedeflemiyor.

Sanatçı, 3 Kasım 21.00’de Şevket Akıncı (gitar), Umut Çağlar (gitar ve elektronikler) ve Sumru Ağıryürüyen (ses) ile Gitarcafe’de bir konser verecektir. Atölye katılımcıları, Solothurnmann’ın yönlendirmesiyle bu konserde sahne alabilecektir.

Saksofonist ve (etno)müzikolog Jürg Solothurnmann (1943) İsviçre Ulusal Radyosu’nun önde gelen yayıncılarından. Aynı zamanda lise ve üniversitede eğitmen. Müziğe caz, blues ve salsa çalarak başlayıp, özgür doğaçlama ve anında bestecilik gibi farklı alanlara yöneldi. 1970’lerden bu yana, Eddie Boyd ve John Tchicai’den Barre Phillips ve Evan Parker’a kadar çok farklı tarzlarda müzisyenlerle çaldı. Halen In Transit, Potage du Jour, Next ve Raw & Cooked gibi gruplarla çalmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için: gitarcafe.atolye@gmail.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT