Portre Atölyesi

Tarihler: 04 Mayıs 2018 Cuma ~ 04 Mayıs 2018 Cuma 04 Mayıs 2018 19:30

Yer: Pera Müzesi

Ücret: - Tam 70.00 TL Öğrenci 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 4, 2018 ~ May 4, 2018
Portre Atölyesi, 4 Mayıs'ta Pera Müzesi'nde!

Sanatçı Atölyesi: Selim Süme, Ege Kanar

"Görünenin Ardındaki Singapur fotoğraf sergisi, Singapur’un gündelik yaşamından az bilinen ya da bilinmeyen kesitleri sunmanın yanı sıra fotoğraflarda metropolde yaşayan insanları da tanıtıyor. Burada canlı ve hareketli herhangi bir şehrin meçhul kalabalığı arasında karşımıza çıkabilen insan tiplerini mavi yakalılar, komşular, sıradan insanlar inceliyoruz. Ardından atölyede bu eserlerden yola çıkarak portre çekimi hakkında kısaca bilgi ediniyoruz. Portre çekimlerimizi stüdyo ortamında dijital fotoğraf makinaları ve profesyonel ışık sistemleri ile gerçekleştirip sonrasında karanlık odada portre fotoğraflarımızı, bilgisayar ekranından fotoğraf kağıdına pozlama yöntemiyle basıyoruz."

İlişkili Sergi: Görünenin Ardındaki Singapur
Eğitmenler: Selim Süme, Ege Kanar
Süre: 2 saat
Kontenjan: 10 kişi
Detaylı bilgi: egitim@peramuzesi.org.tr

Selim Süme Hakkında
Sanatçı, teorisyen ve eğitmen Selim Süme sanat pratiğinde imgeyi bir soru olarak ele almaktadır. Öznel belgesel hikaye anlatıcılığından, imgenin temsiliyetine kadar çeşitli konularda fotoğraf üzerine araştırmalar yapmaktadır.  İmgenin gereçeklikle kurduğu ilişkinin kırılganlığı üzerinden imgeyi tekrar soru haline dönüştürmeye çalışan bir sanatsal yaklaşımın peşindedir. 289kd (Recollective, 2009) ve  Tekerrür (Reccollective, 2016) isimli sanatçı kitapları bulunmaktadır. Süme aynı zamanda reccollective ve bandrolsüz kolektiflerinin kurucu üyelerindendir. Bahçeşehir Üniversitesi’nde konuk eğitmen olarak çalışmaktadır. İşleri çeşitli mekanlarda sergilenen Süme, İstanbul ve Viyana’da yaşamakta ve çalışmalarına devam etmektedir.

Ege Kanar Hakkında
Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı Programı’nı bitirdikten sonra Prag Performans Sanatları Akademisi Fotoğraf Bölümü’nde yüksek lisans çalışmasını tamamladı. Fotografik görüntülerin anlam üretme biçimlerine odaklanan Kanar, fotoğrafların zaman, mekan, bellek gibi çeşitli kavramlarla ilişkisi etrafında sanatsal araştırmalar kurguluyor. İstanbul’da yaşayan sanatçı kişisel pratiğinin yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi Fotoğraf ve Video Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler veriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT