Kahve hepimizin vazgeçilmezi, sıklıkla tüketiyoruz fakat inceliklerini biliyor muyuz?
İyi bir kahve nasıl demlenir? Kahve nereden gelir? Süt ve kahvenin uyumu için hangi noktalara dikkat etmek gerekir? İçtiğimiz kahveler taze mi? Kahvede sürdürülebilirlik ilkeleri vb. tüm konulara deyineceğimiz ve uygulamalı olarak profesyonel kahve yapımını deneyimleyeceğiniz bir atölye ile sizlerleyiz.
"NELER ÖĞRENECEĞİZ?
•
Kahvenin Tarihçesi
•
Kahvenin Yetişme Süreci
•
Ayrıştırma Metodu
•
Tazelik standartları
•
Sürdürülebilirlik
•
3 ‘üncü Nesil demleme teknikleri
•
Türk kahvesi ve detayları
•
Ristretto nedir? Nasıl yapılır?
•
Soğuk kahve demleme nasıl yapılmalıdır?
NELER YAPACAĞIZ?
•
Espresso yapımı
•
Süt hacminin oluştu
Etkinlik Kuralları:
• Usla Akademi girişinde workshop öncesinde bilet kontrolü yapılmaktadır.
• Yemek atölyeleri 18 kişilik tam donanımlı atölye mutfağında gerçekleşmektedir. Her istasyonda bir kişi çalışacak şekilde planlanmıştır.
• Kokteyl atölyeleri 10 kişinin aynı anda eğitim alabileceği tam donanımlı ekipmanlar ile Gusto By Usla Restoranında gerçekleşmektedir.
• Çikolata atölyesi 7 kişiliktir. Her katılımcı bireysel olarak çalışmaktadır.
• Atölyeler çeşitlerine göre pratik kullanımlı tam donanımlı atölye mutfağında ve tam donanımlı profesyonel pastacılık sınıfında gerçekleşmektedir.
• Atölye esnasında alternatif içecek ikramları yapılmaktadır.
• Tüm atölyelerde USLA atölye katılım sertifikası verilmektedir.
• USLA gerekli gördüğü ya da minimum katılımcı sayısına ulaşılmadığı takdirde, katılımcıların ödemiş olduğu etkinlik ücretini iade ederek organizasyonu iptal etmek hakkını saklı tutar.
• USLA gerekli gördüğü durumda erkinliklerde içerik ve tarih değişimi yapma hakkını saklı tutar.
• Yaş sınırı belirtilmeyen atölyelerde 18 yaş altı katılımcı alınmamaktadır.