Resimlerdeki Gizemli Kadınlar

Tarihler: 14 Eylül 2021 Salı ~ 14 Eylül 2021 Salı 14 Eylül 2021 20:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: THINKBIG Genel - 85.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 14, 2021 ~ Eyl 14, 2021
Doç. Dr. Aslı Kotaman ile Resimlerdeki Gizemli Kadınlar - Online Katılım etkinliğinde siz de yerinizi alın.

THINK House Ana Müfredat
Doç. Dr. Aslı Kotaman ile Resimlerdeki Gizemli Kadınlar (Online Katılım)
14 Eylül Salı, 20.00-21.30

Resimlerde saklı dünyalara yolculuğa var mısınız?

Tarihin ünlü resimlerindeki gizemli kadınların hikayelerinde keşfe çıkıyoruz!

‘Resimlerdeki Gizemli Kadınlar’ Atölyesi, Cassatt'tan Morisot'ya, Ingres'ten Picasso'ya, Munch'ten Klimt'e, Vermeer'den Manet'e çizilen kadınlara ve kadınların çizdiklerine dair zengin bir kavrayış sunuyor. 

Bilmediğiniz resimlerin ilginç hikayelerine ve bildiğiniz resimlerin şaşırtıcı geçmişine ayna tutuyor.

Ünlü ressamlara ilham veren gizemli kadınların yaşamlarına konuk olmak üzere 14 Eylül Salı günü, 20.00’de bir araya geliyoruz. Resimlerdeki kişilerin hikayelerini duymak bizleri o günlere yaklaştırırken, John Berger'ın söylediği gibi sadece resimle bizim aramızda oluşan bir geçit oluşturacak!

Aslı Kotaman ile, hayatın sanatta saklı güzelliklerine konuk olacağımız bu özel buluşmayı kaçırmayın!

Kimler Katılmalı
İnsan doğası ve yaşam konusunda düşünce dünyasını, sanatla zenginleştirmek isteyen bireyler
Hayat yolculuğunda, yeni, derin ve ilham veren fikirlerle dönüşüm yaratmak isteyenler.
Çok yönlü bakış açısının önemini bilen şirket yöneticileri
İçerik üreticileri, eğitmenler, bireysel danışmanlık hizmeti sunan uzmanlar
Sanat dünyasından beslenmek isteyen psikologlar
Kültür ve sanat hayatının zengin birikimiminden beslenmek isteyen konuşmacılar, kurumsal danışmanlık hizmeti sunan profesyoneller
Tarihin evrensel nitelikteki düşünce birikiminden yararlanmak isteyenler

Aslı Kotaman

Marmara Üniversitesi İletişim Bölümü lisans, Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Bölümü Yüksek Lisans, Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nde doktora çalışmalarını tamamlayan Kotaman, 2013 yılında Doçent oldu. Ana çalışma alanı görsel kültür, film çalışmaları ve dijital kültür olan Kotaman, akademik kariyeri sırasında pek çok bilimsel kuruluşta aktif üye olarak görev almış, tek yazarlı ve çok yazarlı çokça kitap yazmış, onlarca makalesi ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmıştır. Aslı Kotaman halen Bonn Üniversitesi’nde Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde görev yapıyor.

Akademik çalışmalarının yanı sıra yetişkin ve kurum eğitimleri, atölyeleri veren, konuşmacı ve köşe yazarı olarak çalışan Kotaman, eğitimde yeni yöntemler denemekten kaçınmaz. Kotaman’ın sosyoloji, edebiyat, psikoloji ve felsefeye duyduğu ilgi verdiği dersleri şekillendirdi. İlk akademi dışı kitabı “Zihin Koleksiyoncusu” ile hatrı sayılır bir okur kitlesine ulaştı. Sanat eserlerini ile kaygı, yas, erteleme, hatırlama, unutma, bekleyişler ve umut gibi kavramlar arasında arasında bağlantılar kurdu. Görünür olmadan var olduğumuzu hissedemediğimiz çağın çarpıklığını kendi deneyimleriyle birlikte, Modigliani’den Proust’a, John Berger’den Kierkegaard’a kadar dâhileri arkasına alarak yorumladı. İkinci kitabı “Açıkçası Canım Umrumda Değil” de insan olma hallerimize odaklandı. Gitmeye ve kalmaya, ayrılıklara ve birlikteliklere, korkulara ve mutluluklara dair olanı filmler, tablolar ve kitaplar aracılığıyla anlattı.

“Mutlu insan ruhunu da doyurabilen insandır” felsefesinden yola çıkarak gündelik hayatı daha iyi anlamamıza yardım eden Kotaman, “Zihinsel Koleksiyonlar” atölye çalışmaları ile bilgi ve deneyimlerini yeni kişilerle paylaşmaktan mutluluk duyuyor.

- Atölye için biletinizi satın aldıktan sonra, Zoom adlı ücretsiz uygulamayı telefonunuza ya da bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir.- Atölye linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın alırken güncel e-mail ve cep telefonu numaranızı vermenizi rica ederiz. Katılıma dair bilgiler biletiniz üzerinde ve komfirmasyon ekranında yer alacaktır. Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak atölyeye katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Kullanacağınız katılım bilgileriniz, Biletix tarafından size gönderilen onay mailinde yer alacaktır.- Üyeliğinizi kullanarak aldığınız biletinizin detayları ve online izleme kodunuz aynı zamanda, üyeliğinizin altında bulunan Biletlerim sekmesinde de bulunmaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle atölyeye zamanında katılamaması, bu sebeplerle atölyenin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.- İçerik dili Türkçe'dir. Program, içerik zenginliğinin aktarımını kolaylaştırmak adına, sınırlı sayıda katılımcı ile yürütülecektir.- Atölye çalışmamız zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecektir. Bilet almanızın ardından size özel erişim linkine ait bilgiler, e-mail adresinize gönderilecektir. Not: Sorularınız için hello@thinkhouseistanbul.com adresine e-posta gönderebilir, 0533 582 99 97 numaralı WhatsApp hattımıza ulaşabilir ya da sosyal medya hesaplarımız üzerinden bize yazabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT