Rezan Has Müzesi'nden Çocuklar İçin Arkeolog Atölyeleri

Rezan Has Müzesi'nden Çocuklar İçin Arkeolog Atölyeleri

Tarihler: 15 Mayıs 2019 Çarşamba ~ 15 Mayıs 2019 Çarşamba

Yer: Rezan Has Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Kadir Has Üniversitesi, Cibali Fatih İstanbul

Telefon: 0 212 533 65 32

Web: http://www.rhm.org.tr/

E Posta: rhm@khas.edu.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 15, 2019 ~ May 15, 2019

Rezan Has Müzesi 18 Mayıs’tan itibaren 8-10 yaş arasındaki çocuklar için hem arkeolojik kazı deneyimi hem de eski eserleri koruma bilinci kazandıran çok keyifli bir atölye başlatıyor.

Rezan Has Müzesi, çocukların yapıcı ve yaratıcı düşünce sisteminin gelişmesi amacıyla 18 Mayıs’tan itibaren 5-7 yaş arasındaki çocuklara “Küçük Arkeologlar Müzede Atölyesi”, 8 – 10 yaş arasındaki çocuklara “Ben Arkeolog Oldum Atölyesi” ve 5 – 7 yaş arasındaki çocuklara “Çamurdan Komik Maskem Atölyesi” düzenliyor.

İlk olarak “Toprağın Mirası” sergisinin gezileceği ve 9 bin yıl öncesinden Selçuklu Dönemine uzanan bir zaman yolculuğuna çıkılacağı atölye kapsamında, çocukların o dönemde yaşamış insanların hayatlarına dair fikir sahibi olmaları, düşünce biçimleri, mutluluklarına ortak olmaları amaçlanıyor. Eserlerin çocuklarla buluşmasının arından, birer arkeolog olup önceden hazırlanan toprak havuzunda gömülü küçük eserler ortaya çıkacak ve çıkan eserler küçük müze vitrininde sergilenecek.

“Ben Arkeolog Oldum!” atölyesinde ise çocuklar, kırmızı çamur, dal parçaları, yapraklar, küçük kazı aletleri gibi doğal ve basit aletler kullanarak kısıtlı bir süre için bile olsa doğal olanla baş başa kalacak.

Aileler, atölye çalışmalarına katılan çocuklarını, Kadir Has Üniversitesi binası tarihinden bir kesit sunan “Cibali Tütün ve Sigara Fabrikası: Emeğin Mekanı” sergisini ziyaret edebilecek. Rezan Has Müzesi eğitim programları, farklı yaş gruplarına yönelik keyifli, renkli, eğitici atölyeleri ile önümüzdeki dönemlerde devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT