Rönesans’ın Mimarı Sinan’ın

Tarihler: 26 Şubat 2017 Pazar ~ 26 Şubat 2017 Pazar 26 Şubat 2017 09:00

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 185.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2017 ~ Şub 26, 2017
Antonina Turizm tarafından gerçekleşen "Dolmabahçe Sarayı ve Ek Binaları" turunda yerinizi alın.

"15. ve 16. yüzyıllarda Avrupa kendi içinde sanatta, kültürde ve mimaride Klasik Yunan ve Eski Roma’yı yeniden yorumlayarak Rönesans’ı yaşarken Osmanlı İmparatorluğu da kendi klasik çağını yaratmış ve her alanda eserlerle döneme damgasını vurmuştur.

Batı dünyasının bu önemli döneminde büyük ustaların arkasında onları finanse eden ve destekleriyle bir nevi hami olan Mediciler gibi önde gelen aileler, prensler, krallar ve papalar vardı. Kuşkusuz klasik Osmanlı dönemi dediğimizde de aklımıza ilk olarak Kanuni Sultan Süleyman gelir. Fakat onunla beraber onun adına İstanbul’da iki büyük külliye inşa eden ve hem büyük paşaların hem hanım sultanların hem de bizzat padişahın himaye ve desteğini her daim gören dahi mimarımız Sinan akla gelir. Eserlerini inşa ederken toplumunun kültürünü, inancını, geçmişini ve orduda görevliyken gördüğü uzak diyarların tarihi yapılarını Osmanlı coğrafyasında harmanlamış, böylece Eski Yunan, Roma, Acem, Arap ve Anadolu mimarisini yeniden yorumlayarak Klasik Osmanlı Mimarlığının anıtsal yapılarını ortaya çıkarmıştır. Bugün Sinan dönemi eserlerine baktığımızda bütün bu uygarlıkların mimari bir felsefeyle Osmanlı Kubbesi altında bir araya getirilmiş olduğunu görürüz. İşte bu sebeptendir ki batı mimarisi için Michelangelo ve eserleri ne anlam ifade ediyorsa doğu mimarisi için de Sinan ve eserleri o anlamı ifade eder. Çünkü her iki deha da yapıtlarını sadece taşlardan değil asırların birikimi olan ve çağları aşan bir yaşam felsefesi ile inşa etmişlerdir. Antonina Tur olarak siz değerli misafirlerimizle Dahi Mimarımız Sinan’ın izinden onun yaşam felsefesini anlamak için şehirlerin ecesi İstanbul’daki eserlerinde keşfe çıkıyoruz."

Buluşma Yeri ve Saati: Taksim AKM önü, saat: 09.00 

Güzergâh: Beşiktaş Sinan Paşa Camii, Rüstem Paşa Camii ( dışardan ) , Kadırga Sokullu Mehmed Paşa Camii, Edirnekapı Mihrimah Sultan Külliyesi, Piyale paşa Külliyesi, Şehzade Külliyesi, Süleymaniye Külliyesi

Fiyata dâhil hizmetler: Klimalı otobüs ile ulaşım, uzman rehberlik, camilerdeki bağışlar, öğle yemeği, çay ikramı.

Hediyemiz: Tur bilgi notları

- Bilet alanların 0555 760 06 80 nolu telefondan kayıt yaptırmaları gerekmektedir. - Tur buluşma yerinde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumlululuk firmaya ait değildir.- Tüm turlarda, turda anlatım yapan rehberi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT