Sacred Sound Project: Ses

Tarihler: 12 Mayıs 2018 Cumartesi ~ 12 Mayıs 2018 Cumartesi 12 Mayıs 2018 20:00

Yer: Zorlu PSM, Sky Lounge

Ücret: Tam - 90.00 TL Öğrenci - 65.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2018 ~ May 12, 2018

Sacred Sound Project: Ses Meditasyonu,Zorlu PSM, Sky Lounge'da sizlerle...

Bu atölye, Zorlu PSM ve Human Art iş birliği ile gerçekleşmektedir.

http://humanart.info

"Kutsal seslerin dünyasına davetlisiniz. Sacred Sound Project ile sesin meditatif ve iyileştirici boyutlarını keşfetmek üzere buluşuyoruz.

Ses yerküremizdeki en dönüştürücü ve iyileştirici güce sahip unsurlar arasındadır. Ses bizleri her düzeyde etkiler; bizleri bütünlüğümüze davet eder. Seslerin bizi canlandırma ve uyumlama özelliği vardır. Antik Yunan, Mısır, Tibet ve Hint okulları sesin ilksel, temel yaratıcı güç olduğunun bilgisine sahipti. Günümüz biliminin teknolojik imkanları ölçüsünde, bugün atomik ve subatomik düzeyde herşeyin titreştiğini biliyoruz. Pek çok yaradılış mitine baktığımızda da önce bir ses, söz ya da şarkıdan bahsedildiğini görüyoruz.

Sesle şifanın temel prensiplerinden birisi rezonans ilkesidir. Herşeyin bir rezonans frekansı bulunur. Bu her şeyin kendi doğal titreşimi bulunduğu anlamına gelir. Üzerinde oturduğumuz sandalyeden, elimizde tuttuğumuz kahve fincanına, bedenimizin parçalarına varıncaya değin bu böyledir. Bedeni, duyguları ve zihni uyumlu hale getirebilecek ses frekanslarıyla beslemek mümkündür.

Farklı geleneklerdeki kutsal ses dizgeleri, kulağımızın alışık olmadığı frekanslar ve aralıklar içerir. Duyduklarımız zaman zaman bize akordsuz ve tuhaf gelebilir. Ancak bu sadece derin kulağımızı neler olup bittiğine açıncaya değin böyledir.

Acaba sesi, kulağımızla duyduğumuz günlük seslerin ötesinde duyup, kavrayabilir miyiz? Titreşimlerin bedenimizi ve zihnimizi nasıl etkilediğini fark edebilir miyiz? Derin dinleme yoluyla içsel alanımızla temas etmemiz, referansları kendi iç benliğimizden almamız mümkün mü? Bu soruların yanıtlarını, bilinçli bir açıklıkla, deneyimsel bir çerçevede araştırıyoruz."

Program Akışı:

"Ses Meditasyonu dört bölümden oluşur.

Katılımcılar, giriş bölümünde, çoğunlukla meşgul olan zihinden, gündelik aktivite modundan, nefese ve bedene dönmeye davet edilir.

İkinci bölümde, canlı davullar ve perküsyonlar eşliğinde enerjiyi hareketlendiren, köklendiren, deşarj eden, keyifli bir trans dansa geçilir. Bu özel dans için herkesin rahatlıkla uygulayabileceği, oldukça basit talimatlar aktarılacaktır.

Üçüncü bölümde katılımcılar özenle dokunmuş ses alanının içinde, istediği bir yere oturabilir ya da uzanabilir. Tibet tasları, ziller, çanlar, vurmalı çalgılar, perküsyonlar, didgeridoo, insan sesi, keman, dombre, ud ve gitar gibi akustik enstrümanlar ve özel frekans dizileriyle hazırlanmış hassas elektronik tınılar eşlik eder. Bu ses alanında, derin bir içsel yolculuk gerçekleşir.

Son bölümde katılımcılar kendi iç sesini, sessizliğini ve çevresel doğal sesleri yalın, şeffaf bir açıklıkla dinlemeye yönelir. An’da var olanı, fark edip izleme olanağı yaratılır. Bu çok özel ses deneyimine bekliyoruz.

*Çalışmaya rahat kıyafetlerle, mideniz çok dolu ya da boş olmadan katılmanızı tavsiye ederiz."

Sacred Sound Project Hakkında
Sacred Sound Project, Ses Kâşifi ve besteci Nilüfer Ormanlı’nın inisiyatifinde, çeşitli disiplinlerden bireyleri bir araya getirerek temelinde derin dinleme prensibi bulunan kollektif deneyimsel ses alanları oluşturmak üzere kuruldu. Bu etkinlikte Ormanlı’ya birbirinden farklı müzikal mecralarda derinleşmiş 3 doğaçlama sanatçısı eşlik ediyor.

Akira Takeguchİ: Dombre, Ud, Gitar
Nilüfer Ormanlı: Vokal, Tibet Tasları, şaman davulu, didgeridoo ve elektronik soundscapes 
Sadi Albağlı: Bendir, çeşitli perküsyonlar, ziller, çanlar, vocal 
Seçil Başabak: Keman ve vocal

Atölye süresi: 2 saat

 

- Etkinlik Zorlu PSM - Sky Lounge mekanında gerçekleşecektir. - Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır. - Zorlu Performans Sanatları Merkezi, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT