Sahibinin Sesi - Atölye Paketi

Tarihler: 26 Ocak 2018 Cuma ~ 26 Ocak 2018 Cuma 26 Ocak 2018 20:00

Yer: Zorlu PSM - Atölye

Ücret: 1. Kategori - 640.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 26, 2018 ~ Oca 26, 2018
Sahibinin Sesi eğitimi Zorlu PSM - Atölye'de!

Atölye, Zorlu PSM ve Human Art iş birliğiyle gerçekleşmektedir. 

Eğitmen: Nilüfer Ormanlı

Doğduğumuz andan itibaren sesimiz ifademizin en önemli aracıdır. Büyüdükçe sesimiz üzerimize aldığımız rollerle birlikte form değiştirir. Öyle ki bazen bir gün içinde 10’larca rol sahneleriz; eş, arkadaş, çocuk, anne-baba, işveren, çalışan, komşu, yönetici, sevgili, vatandaş, müşteri, tüm bu rollerde sesimiz ana enstrümanımızdır. İç ve dış sesimizle her bir rol için beden ve zihin kalıpları oluştururuz; her bir durum için uygun bir tepkimiz, bedensel postürümüz, mimiğimiz ve ses tonumuz vardır. 

Bu kalıpları o kadar sahipleniriz ki dışına adım atmamız gitgide imkansızlaşır. Peki biz kimiz, neredeyiz? Sıkışıp kaldığımız tüm bu kalıplar bize daha iyi, huzurlu ve mutlu bir yaşamı sağlayabilir mi? Sağlayamazsa kendi özgün ifademize nasıl kavuşabiliriz?

Sahibinin Sesi atölyeleri sesimize sahip çıkmamız ve hayatla arzuladığımız uyumu yakalamamız için tasarlanmış olup öz farkındalığa doğru bir yolculuktur. Sesimize sahip çıkmak bizi kendimize yaklaştırır, ifade bulmamızı sağlar ve bizi özgür kılar.

Atölyelerde ses, nefes, tonlama, artikülasyon, beden duruşu, zihinsel çalışmalar, doğaçlama oyunlar, cigong, yönlendirmeli meditasyon gibi farklı tekniklerden faydalanılır.

26 Ocak Cuma 20:00-22:30 

Sahibinin Sesi: Sesin Kullanımı
Gerek iş hayatımızda, gerek sosyal ve özel hayatımızda sesimiz oldukça belirleyici ve anahtar bir pozisyondadır. Ağzımızdan çıkan ses; bizim bir sonraki davranışımızın ne olacağına, enerji ve moral seviyemizin ne durumda olduğuna, konuştuğumuz kişi hakkında ne düşündüğümüze kadar bir çok bilgi içerir. Bu bilgileri karşımızdaki sezgisel olarak okur.

Sesin Kullanımı atölyesi sesimizin bizi nasıl yansıttığını araştırır ve işimize yaramayan sese dayalı alışkanlıklarımızdan kurtulmamızı hedefler.

2 Şubat Cuma 20:00-22:30 

Sahibinin Sesi: Rollerden Arınma ve İfade
Dil üzerinden tanımladığımız benlik duygusu, bizim dış dünyayla iletişim kurarken kim olduğumuz sürecini yaratır ve besler. Gündelik hayattaki rollerimizi ve bu rollerin getirdiği kalıpları bu şekilde oluştururuz. Rollerden Arınma ve İfade atölyesi kalıplaşmış rollerimizin farkına varmamıza ve derin benliğimizle temas kurmamıza aracı olur. 

9 Şubat Cuma 20:00-22:30 

Sahibinin Sesi: Stressiz Ses Huzurlu Nefes
Stresten kurtulmanın ilacı bizimle her yere gelebilen ve üstelik bedava olan sesimizde saklıdır. Her birimizde sesimizi kişisel dönüşümümüz için kullanabilme kapasitesi mevcuttur. Bu atölyede sesimiz ve nefesimizi; yaşam enerjimizi ve canlılığımızı yükseltmek için bir araç olarak nasıl kullanabileceğimizi öğreniyoruz. 

16 Şubat Cuma 20:00-22:30 

Sahibinin Sesi: Susturulan Gölgeler
Ufak yaşlardan itibaren bazen evdeki büyüklerimiz, bazen okuldaki öğretmenlerimiz tarafından belli durumlarda susmamız öğretildi. Böylelikle sadece toplum ve ailemiz tarafından kabul gören seslerimizin ifade bulmasına izin verir hale geldik. İçimizde var olan ve ifade bulamayan onlarca ses kolektif bilinç ile harmanlanarak bizim gölge benliğimize, bilinç dışımıza sığındı. Böylelikle hangi sesin gerçekten bize ait olduğunu, hangi sesin kolektiften geldiğini ayrıştıramaz hale geldik. Susturulan Gölgeler atölyesi susturmuş olduğumuz seslerimizi keşfetmemiz ve onlara tekrar sahip çıkmamız için tasarlanmıştır.   

Nilüfer Ormanlı kimdir?
20 yıl içinde pek çok değerli müzisyenle serbest doğaçlama müzik üreten ve yazan Nilüfer Ormanlı, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar Timur Selçuk ve Coşkun Nehir ile şan çalıştı ve Akademi İstanbul’da kompozisyon eğitimi gördü. Sad Eyed Lemurs, Gaipten Sesler gibi gruplar ile ve solo olarak sayısız konserler
verdi ve performanslar sergiledi.

2003’te Dada Ac. Hiramayananda ile yogayla buluşmasının üzerine yoga pratiğini ve öğrenimini yoğunlaştıran Ormanlı; kontak ve doğaçlama dans, nefes terapi ve Alexander tekniği, Shiatsu, Thai, Tetik Nokta Terapisi, Refleksoloji, Reiki, Biyoenerji, Somatik deneyimleme, Chigong ve bunun gibi beden farkındalığına yönelik pek çok alanda öğrenim görmeye, araştırmaya ve profesyonel olarak hem bireyler hem de gruplarla çalışmaya devam etti. 2009’da Transandantal Meditasyon’a başlamasından bir süre sonra geleneksel Sufi yoluyla tanıştı ve 5 yıllık yoğun bir öz farkındalık sürecinden geçti. Hikaye anlatıcılığı, NLP Uygulayıcılığı ve Yaşam Koçluğu alanlarında eğitimler alan Ormanlı, Yoga TTC Training’ini Rishi Nath ile tamamladı. Nilüfer Ormanlı halen San Francisco, Sound and Consciousness Institute’da Sound Healing programına devam etmekte ve müzik grubu Nu Park’la ve solo olarak müzik çalışmalarını sürdürmektedir. Temellerini attığı “Ses Kaşifleri” çatısında atölyeler düzenleyerek bilgi ve deneyimlerini paylaşmaktadır.

- Bu bilet 5-12-19-26 Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan Sahibinin Sesi atölyesi için geçerlidir. Biletinizi atölyeler sona erene kadar saklayınız.- Etkinlik Zorlu PSM - Atölye 1 mekanında gerçekleşecektir.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.- Zorlu Performans Sanatları Merkezi, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT