Sanat Atölyeleri Paket

Tarihler: 25 Nisan 2021 Pazar ~ 25 Nisan 2021 Pazar 25 Nisan 2021 12:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: - 300.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 25, 2021 ~ Nis 25, 2021
Piu Entertainment Çocuklara Özel Sanat Atölyeleri etkinliği sizlerle buluşuyor.

Piu Entertainment Çocuklara Özel Sanat Atölyeleri

Eğitmen: Işıl Aksoy
Yaş Grubu: 8-12 yaş

Atölye Tarihleri: 25 Nisan, 2, 9 ve 16 Mayıs 2021
Etkinlik Süresi : 70 dk

* Sanat ve Teknoloji

25 Nisan 2021, Saat 12:00
Atölye Süresi: 70 dakika

Günümüz sanatında neler görüyoruz?  Teknoloji sanata nasıl yön vermiş?  Teknoloji ile nasıl sanat yapılabilir?

Bu atölyede katılımcılar, teknolojiyi kullanan sanatçıların eserlerini inceleyerek, detaylarını çözümleyen soruların cevaplarını birlikte arıyor ve keşfediyor. Teknoloji ve sanat tarihinin gelişiminin ele alındığı eğlenceli bir grup oyununa katılıyor ve uygulama bölümünde bu alandaki üretim pratiklerinden ilhamla etkinlik kağıtlarında uzman eğitmen eşliğinde kodlar kullanarak kendilerine özgü bir çalışma yapıyor.  

İncelenecek sanatçılar: Leonardo da Vinci, Nam Jun Paik, Olafur Eliasson, Refik Anadol, Ali Alışır, Memo Akten ve sanat tarihinden başka örneklerle birlikte.

Gerekli Malzemeler: Etkinlik kağıdı, renkli keçeli kalemler veya kuru boya kalemleri. Etkinlik kağıdı kayıt yapıldığında katılımcının velisi ile paylaşılır.

* Sanat ve Sahne Tasarımı

2 Mayıs 2021, Saat 12:00
Atölye Süresi: 70 dakika

Performans sanatlarının görsel sanatlar ile nasıl bir bağı olabilir? Farklı alanlarda üreten sanatçılar birlikte nasıl ortak işler yapabilir?

Bu atölye, dans, tiyatro ve opera alanlarında çalışan sanatçıların, resim, heykel ve tasarım yapan sanatçılar ile olan işbirliklerine odaklanıyor.  Çocuklar, Mozart’ın Sihirli Flüt operası gibi sanatçıların dünyaca ünlü eserlerini inceliyor ve bu eserlere sahne tasarımları yapan sanatçıları tanıyor. Hangi malzemelerle ürettiklerini, sanatçıların bakış açılarını ve ilham kaynaklarını değerlendiriyor. Uygulama bölümünde etkinlik kağıtlarından yola çıkarak, uzman eğitmen eşliğinde üç boyutlu sahne tasarımlarını ve kendi öykülerini oluşturuyorlar.

İncelenecek sanatçılar: Amadeus Mozart ve Marc Chagall, Samuel Beckett ve Alberto Giacometti, Antony Gormley ve Sidi Larbi Cherkaoui, Martha Graham ve Isamu Noguchi ve başka örneklerle birlikte.

Gerekli Malzemeler: Etkinlik kağıdı, iki adet kalın fon kartonu, renkli kartonlar, makas, yapıştırıcı, keçeli kalemler veya pastel boya. Etkinlik kağıdı kayıt yapıldığında katılımcının velisi ile paylaşılır.

* Sanat ve Kostüm Tasarımı
9 Mayıs 2021, Saat 12:00

Atölye Süresi: 70 dakika

Moda ve kostüm tasarımı sanattan nasıl beslenir? Disiplinlerarası çalışma ne demektir? Geçmişten günümüze kültürel özellikler tasarımda nasıl rol oynar?

Bu atölyede katılımcılar sanat tarihinden önemli yapıtları içeren bir oyunu oynarken, dönem, kültür ve mevsim gibi özelliklere göre kıyafet tasarımlarında detaylı incelemeler yapıyor. Kostüm tasarımı ile görsel sanat arasındaki ilişkiyi değerlendirdikten sonra, uygulama bölümü için hazırlanmış etkinlik kağıtlarındaki boş bir modelin üzerinde kolaj tekniği ile kendilerine özgü kostümlerini tasarlıyor. Çeşitli malzemeler ile dokular oluşturup, kendi desenlerini yaratıyorlar. 

İncelenecek sanatçılar: Andy Warhol, Marc Chagall, Oskar Schlemmer, Sonia Delaunay, Hüseyin Çağlayan, Kazimir Malevich ve sanat tarihinden başka örneklerle birlikte.

Gerekli Malzemeler: Etkinlik kağıdı, makas, yapıştırıcı, kurşun kalem, bir adet karton, keçeli kalemler, pastel boya, dergilerden sayfalar ve farklı dokularda malzemeler örneğin alüminyum folyo, pişirme kağıdı, naylon, pamuk gibi evde bulabileceğiniz malzemeler. İsteğe bağlı olarak oluklu karton, el işi kağıdı, keçe vb. farklı dokulu malzemeler. Etkinlik kağıdı kayıt yapıldığında katılımcının velisi ile paylaşılır.

* Soyut Sanat ve Müzik

16 Mayıs 2021, Saat 12:00
Atölye Süresi: 70 dakika

Soyut resim nedir? Sanatçılar çalışmalarında soyutlamayı nasıl ele alır? Müzik ile soyut resim arasındaki bağ nasıldır?

Bu atölyede katılımcılar, soyut sanatın temsilcilerinin eserlerini inceleyerek kavramlar hakkında bilgiler ediniyor. Hızlı mı, yavaş mı, neşeli mi, gizemli mi? Duyduğu müziklere çizimleriyle karşılık verdikleri eğlenceli bir oyun oynuyor ve uygulama bölümü için hazırlanmış etkinlik kağıtlarında kendi soyut kompozisyonlarını oluşturuyorlar.

İncelenecek sanatçılar: Ömer Uluç, Devrim Erbil, Nejad Melih Devrim, Wassily Kandinsky, Piet Mondrian, Jackson Pollock ve başka örneklerle birlikte.

Gerekli Malzemeler: Etkinlik kağıdı, kurşun kalem, bir A4 kağıt, cetvel, bir adet ip (10cm). Boya isteğe bağlı; suluboya, pastel boya veya keçeli kalemler olabilir. Etkinlik kağıdı kayıt yapıldığında katılımcının velisi ile paylaşılır.

- Biletinizi satın aldıktan sonra, Zoom adlı ücretsiz uygulamayı telefonunuza ya da bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir.- Biletinizi aldıktan sonra, online eğitimin yapılacağı Zoom linkinin gönderilebilmesi için e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini info@piu.net adresine mail atmanız gerekmektedir.- Etkinlik 8 - 12 yaş grubu içindir.- Bu bilet 25 Nisan, 02, 09 ve 16 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan Atölye etkinliklerini kapsamaktadır.- Katılımcı sayısı 15 ile sınırlıdır.- Etkinlik sırasında kullanılacak malzemelerin hazır olması ve info@piu.net mail adresinden gönderilen etkinlik kağıdının A4 boyutunda baskı almanız gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT