Sanat Terapisi Atölyesi

Tarihler: 11 Ocak 2019 Cuma ~ 11 Ocak 2019 Cuma 11 Ocak 2019 19:30

Yer: Pera Müzesi

Ücret: - 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 11, 2019 ~ Oca 11, 2019
Zamanın Neresindesin? "Sanat Terapisi Atölyesi”, Pera Müzesi'nde gerçekleşecek.

Bazen hayatın içinde bir akıntıya kapılıp kaybolduğunuzu hissediyor musunuz? Zamanı durdurup, nerede ve kim olduğunuzu düşünüyor, biraz nefes almayı ve anlamayı istiyor musunuz? 

Yaşadıklarımız ve üzerimizdeki etkilerini anlayabilmek için zamanı; geçmiş, şimdi ve gelecek olarak ayırırız. Zamanı düz bir çizgi gibi hayal edip bir olay örgüsü yaratırız. Benliğimizin değişimini zamana paralel olarak yukarıya doğru yükselen düz bir çizgi gibi olduğunu düşünür, öyle olduğunu umarız. Fakat içimizdeki bireysel zaman, benlik ise eğer, zamanı düz bir çizgi gibi hayal etmek ne kadar doğrudur? 

Sanat terapisi atölyesi, sanatçı Nilbar Güreş’in ve sanatçı grubu Raqs Media Collective’in eserleri üzerinden serginin bizde bıraktığı izlere, ortaya çıkardığı duygulara bir büyüteç tutarak, hayatın koşuşturmasına geri dönmeden, duygularımızı ve zamanı kontrol etmeye çalışmadan anlamamıza ve içselleştirmemize yardımcı olacak. Katılımcılarla hasır ip, kumaş parçaları, renkli kartonlar, toz pastel gibi çeşitli malzemelerle üreteceğimiz soyut eserler aracılığı ile zamanın doğrusallığını, benliğimiz ve duygularımız üzerindeki etkilerini konuşarak iç dünyamızda bir farkındalık yolculuğuna çıkacağız. 

Kısaca Sanat Terapisi
Sanat terapisi, çeşitli malzemeler (kil, heykel, kolaj, akrilik, pastel vb.) kullanarak, yaratıcı ve spontane bir şekilde üreteceğimiz eser üzerinden, iç dünyamızı keşfetme şansı sunan bir terapi yöntemidir. Sanat aracılığıyla bilinç altımızda çıkacağımız bu yolculuk, sözlü olarak ifade etmekte zorlandığımız duygu ve düşüncelerimizi anlamamızda ve keşfetmemizde, farkındalığı artırmayı amaçlayarak değişim ve büyüme elde etmemizde yardımcı olur. 

Eğitmen: Meril Algazi
İlişkili Sergi: Zaman Değişmeli

Meril Algazi Hakkında
Fransa’da Monpellier 3, Université Paul-Valery’ de Psikoloji Lisansını tamamladıktan sonra, İngiltere’de Sanat Psikoterapi üzerine  University of Roehampton’da yüksek lisansını yapan Meril, öğrenimi süresince farklı klinik servislerde; NHS CNWL Horton Rehabilitation Center ve Portugal Prints’te ‘community based open studio’ süpervizyon eşliğinde psikoz hastalarıyla bireysel ve grup sanat psikoterapi seansları organize edip, yürüttü.  Portugal Prints’in bünyesi altında, psikoz hastaları için Royal Academy of Art’ ta düzenlenen sanat terapisi atölyelerinde çalıştı.  Aynı zamanda İngiltere’de Özel eğitim veren bir okulda, öğrenme güçlüğü çeken ergenlerle kısa dönemli bir sanat psikoterapi projesi düzenledi. Türkiye’ye geri dönen Meril, şu anda yarı zamanlı olarak Fransız Lape Hastanesi’nde Rehabilitasyon servisinde Sanat Psikoterapisti olarak görev almaktadır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

-Yaş: 7-12-Kontenjan: 10 kişi-Süre: 1,5 saat-PERAkart aile ile %50 indirimli!-Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT