

Tarihler: 03 Haziran 2026 Çarşamba ~ 03 Haziran 2026 Çarşamba 19:30
Yer: Arter
Ücret: Genel Satış 648,00 ₺ İndirimli 540,00 ₺
Nereden Alınır: https://mobilet.com/
Adres: Irmak Caddesi No: 13 Dolapdere Beyoğlu İstanbul
Telefon: 0212 243 37 67
Faks: 0212 292 07 90
Yorumlar:
Altı hafta sürecek bu seminer dizisi, sanat yapıtlarıyla karşılaşmanın estetik bağlamla sınırlı olmayan ve insanın dünyadaki konumunu yeniden düşünmesine imkân veren boyutlarını tartışmaya açacak. Program boyunca, sanat yapıtlarının doğayla temsiliyet üzerinden geliştirdikleri ilişkilerin yanı sıra, insan ile doğa arasındaki bağı nasıl kurdukları, dönüştürdükleri ve sorguladıkları incelenecek. Bir yapıtın izleyicide uyandırdığı duygular ve düşünceler, insanın doğayla birlikte var olduğu fikri üzerinden ele alınacak.
Seminerlerde, sanat tarihinin farklı dönemlerinde doğa kavramının nasıl kurgulandığı; manzara geleneğinden endüstriyel moderniteye, oradan da çağdaş ekolojik sanat pratiklerine uzanan bir hat üzerinden değerlendirilecek. Toplumsal kırılmaların ve teknolojik dönüşümlerin insan-doğa ilişkisini nasıl yeniden tanımladığı, sanat yapıtları üzerinden irdelenirken; çağdaş sanat bağlamında ekoloji tartışmaları temsil, maddesellik, çoklu türler arası ilişkiler ve bağlantısallık gibi kavramlar çerçevesinde yorumlanacak. Özellikle Antroposen kavramı etrafında şekillenen güncel tartışmalar, çevresel kriz ile insan-merkezci düşüncenin sorgulanması bağlamında seminerin odak noktalarından birini oluşturacak.
Seminer dizisi, sanat yapıtlarını doğa hakkında bilgi veren nesneler olmanın ötesinde, insanın dünyayla kurduğu ilişkinin dönüşümünü görünür kılan düşünsel alanlar olarak ele alacak.
*Seminer dili Türkçedir.

Kare Kod (QR) Uygulaması
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.