Sesle Meditasyon: Yansımalar - Soun

Sesle Meditasyon: Yansımalar - Soun

Tarihler: 11 Nisan 2018 Çarşamba ~ 11 Nisan 2018 Çarşamba 11 Nisan 2018 19:30

Yer: Zorlu PSM - STUDIO

Ücret: - Tam 85.00 TL, Öğrenci 63.75 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 11, 2018 ~ Nis 11, 2018
Sesle Meditasyon: 'Yansımalar' - Soundala Therapy

Sesle meditasyon, Soundala Therapy tarafından gerçekleştirilecek olan, meditatif ve deneyimsel bir ses boyutu projesidir. 
Sesin yansıması nedir, nasıl gerçekleşir, beden ve zihin üzerinde etkileri nelerdir?
Titreşimlerin üzerimizde yarattığı etkileri hissedebilir miyiz?
Ve tüm bu süreci şefkatli bir gözlemcinin gözünden objektif olarak izleyebilir miyiz? 

Bu soruları; meditatif, deneyimsel bir ses boyutunun içerisinde titreşim ve sessizliğin iyileştirici gücüyle, birlikte gözlemleyerek cevap arayacağımız bir çalışmaya hazır mısınız? Soundala Therapy, meditasyon rehberi ve ses şifası terapisti Rida Kıraşı tarafından kurulmuştur.Soundala Therapy'nin ortaya çıkış amacı, yapılan projeleri kişi üzerinden tanımlamak yerine, değişken katılımcı ve uygulayıcıların olmasına dayanır. Böylelikle kolektif bir yaratım alanı sağlanır. Bu projede yaratım alanına besteci / müzisyen Can Dedeoğlu, meditasyon rehberi ve bütünsel sağlık uzmanı Pınar Taşkınlar da katkıda bulunuyor. 

Günümüzde; “Yansımalar” hayatımızın bir çok alanında etkisini izleyebileceğimiz derecede güçlüdür. Hayat etrafımızdan ya da içimizden akıp geçerken yansımalar; ilişkilerimizde, algılayabildiğimiz çevremizde, anlamlandırabildiğimiz olguların temelinde etkisini gösterir. Yansımayı fiziksel olarak ışık, enerji, ve ses üzerinden; zihinsel olarak düşünme pratiği, algılama güdüsü üzerinden tanımlayabiliriz. 

Bütün bu kavramlar, birbirinden bağımsız şekilde gözlemlenemeyecek kadar iç içedir. 

Bu projenin amacı; “yansıma” kavramının yeni bir perspektif ile sorumluluk alarak incelenmesi ve gözlemleme adına ses şifası terapisi tekniklerinin kullanılarak, titreşimlerle içsel yolculuklar yapılmasına, iyileştirici bir alan sağlamaktır. 

Katılımcılar, titreşimlerinin de sürece dahil olabileceği bir alanda gözleri kapalı, oturur ya da uzanır pozisyonda konumlanırlar. Ses Şifası ve Meditasyonu enstrumanlarının, çevreye konumlandırılışı, oluşan atmosferi, gerçek anlamda titreşen bir küreye çevirecek alanı sağlar. Gonglar, himalaya kaseleri, flütler, kristal kaseler, ocean drum, aqua drum, çanlar, davullar ve diğer ses şifası ve meditasyonu enstrümanları kullanılarak 3 boyutlu ses küresi oluşturulur.Oluşan alanda, katılımcı derin bir meditasyonun içerisinde hem içsel bir yolculuk, hem de yansımaların gideceği yönleri seçtiği titreşimlerin, ve verdiği kararların ilişkilerini irdelemeye alan bulabilecektir. 

Ses şifası terapisi enstrümanları, beyin dalgalarını meditatif bir alana getirmek amacı ile 'entrainment' denilen bir prensibi kullanır. Bir çok araştırmada, ASC'de (altered states of consciousness) kalmanın egonun yumuşamasını teşvik ettiği ve bu nedenle daha bütünsel bir düşünme alışkanlığına yol açarak birlik bilinci, duygularda açıklık, yaratıcılık gibi enerjik değişikliklere alan sağladığı gözlemlenmiştir. Aynı zamanda meditatif çalışmaların kan basıncının ve stres hormonlarından olan kortizolun azalmasını etkilediği kanıtlanmıştır. 

Bu çalışma hiç bir deneyim ve ön bilgi gerektirmez.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT