Şiddetsiz İletişim: İhtiyaç Farkınd

Tarihler: 08 Mart 2018 Perşembe ~ 08 Mart 2018 Perşembe 08 Mart 2018 20:00

Yer: Zorlu PSM - Atölye

Ücret: 1. Kategori - 150.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 8, 2018 ~ Mar 8, 2018
Human Art Ve Zorlu Psm İş Birliği İle Şiddetsiz İletişim Atölyeleri 17 Şubat’ta başlıyor!

Atölye, Zorlu PSM ve Human Art iş birliğiyle gerçekleşmektedir. 

Eğitmenler:
Vivet Alevi, Deniz Spatar, Özgen Saatçılar

Şiddetsiz İletişim ile kişisel ve profesyonel ilişkilerinizin verimliliğini arttırabilirsiniz.

Çoğumuz doğduğumuz andan itibaren şikayet etme, talep etme, teşhis etme, tavsiye verme, eleştiri, suçlama, yargılama ile iletişim kurmayı öğreniyoruz. Kimilerimiz, insanlar ile iletişimimizi neyin doğru, neyin yanlış, kimin haklı, kimin haksız olduğu üzerine kurguluyoruz. Böyle yaptığımızda, bu iletişim alışkanlıkları yanlış anlaşılmalara ve hayal kırıklıklarına yol açıyor. Kimi zaman, niyetimiz bu olmasa da, hiç istemesek de gereksiz yere gerginlik ve çatışmalar ortaya çıkıyor. Klinik psikolog Marshall Rosenberg tarafından geliştirilen Şiddetsiz İletişim, bizi yaptıklarımızın veya söylediklerimizin arkasındaki ihtiyaçlarımızla bağlantı kurmaya davet ederek zihnimizde oluşturduğumuz yargıları, irili ufaklı düşman resimlerini insan resimlerine dönüştürmeye, kişisel ve profesyonel ilişkilerimizi güçlendirmeye ve geçmişten gelen yaralarımızı iyileştirmeye katkıda bulunuyor. Bütün eylemlerimizin temelinde yatan insani ihtiyaçlarımızı karşılama yollarımızı görüp anlamamıza ve daha şiddetsiz yollar bulmamıza destek oluyor. Duygu ve ihtiyaç sözlüğümüzü geliştirerek içimizde olan biteni daha berrak ifade edebilmemize, aynı zamanda o anda diğerlerine de ne olduğunu anlayabilmemize katkıda bulunuyor. 

Şiddetsiz İletişim atölyelerine katılanlar nasıl olduklarını ve ne istediklerini sitem, eleştiri, suçlama kullanmadan samimiyetle ifade edebilme; diğerinin nasıl olduğunu ve ne istediğini sitem, eleştiri, suçlama kullanmadan empati ile dinleyebilme yeteneklerini geliştirebiliyor. İhtiyaçlarımız temelinde kurduğumuz bağlantı sayesinde işbirliği yapabileceğimiz ortamı hazırlıyor. 

Şiddetsiz İletişim ilk kez 1960’larda ABD devlet okullarında ve diğer kamu kuruluşlarında uygulandı, 1984 yılında Şiddetsiz İletişim’in daha fazla kişiye ulaşması için Uluslararası Şiddetsiz Iletisim Merkezi (CNVC) kuruldu. Marshall Rosenberg’le birlikte çalışmış 550’ye yakın sertifikalı eğitmen halen Şiddetsiz İletişim™i dünyada yaygın biçimde sunmaya devam ediyor. 

Siz de bu basit ama dönüştürücü süreçle hayatlarını ve ilişkilerini derinleştiren, sosyal dönüşüme katkıda bulunan binlerce insanın arasına katılabilirsiniz. 

Şiddetsiz İletişim Hakkında:
Şiddetsiz İletişim; kendi değerlerimizden ödün vermeden karşımızdakini empati ile anlamaya, karşımızdakini suçlamadan gerçek duygu ve ihtiyaçlarımızı açık yürekli bir dürüstlükle ifade etmeye odaklamaya yardım ederek, ilişkilerimizin niteliğini temelinden düzeltmemize katkıda bulunur.

Şiddetsiz İletişimin dört temel adımı:
Yargılarımızdan bağımsız GÖZLEM yapmak;
Doğrudan yüreğimizdeki DUYGUları fark etmek; 
Değer ve özlemlerimizi ifade ederek İHTİYAÇlarımızı dile getirmek; 
Net ve olumlu eylem dilinde ifade ettiğimiz hayatı zenginleştirecek RİCAlarda bulunmak.

Şiddetsiz İletişim, anlaşmazlık içindeki bütün tarafları empati ile can-ı gönülden dinleyerek anlama, bu yoldan bağlantı kurarak işbirliği zemini yaratma ve herkesin ihtiyacının gözetildiği ortak çözümler üretme sürecidir. Şiddetsiz İletişim özel ilişkilerden çalışma ortamına, sağlık ve sosyal hizmetler alanından eğitim kurumlarına, toplumsal dönüşüm örgütlenmelerinden güvenlikle ilgili örgütlenmeler ve hapishanelere kadar çeşitli alanlardaki uygulamaları ile çatışmaları dönüştürmenin, ilişkilerimizi sağlığa kavuşturmanın, kendimizile ve çevremizle barışa hizmet eder.

Şiddetsiz İletişim yüreğimizde şiddetin olmadığı doğal şefkat durumunu ifade eden tarihsel şiddetsizlik prensiplerine dayanır. Şiddetsiz İletişim, içgüdüsel olarak zaten hep bildiğimiz, insanlarla hakiki bağlar kurmanın güzelliğini hatırlamamıza aracı olur. Uygulandığı alanlarda biçimi basit olmakla birlikte, son derece dönüştürücü bir güce sahip olduğuna ilişkin sayısız tanıklık vardır.

8 Mart Perşembe 20:00 - 22:45
Şiddetsiz İletişim: İhtiyaç Farkındalığı
Şiddetsiz İletişim bir farkındalık yolculuğu. Bu yolculukta dikkatimizin odağı kendimizin ve başkalarının ihtiyaçlarında. Marshall Rosenberg Şiddetsiz İletişimi tanımlarken “Kendi ihtiyaçlarımı gözetirken başkalarının da ihtiyaçlarını gözetebildiğim bir yaşama biçimi”nden söz ediyor. Peki nedir bu ihtiyaçlar? 

İhtiyaçlar canlı olmamızın kaynağıdır. İhtiyaçlarımızı karşılayamazsak hayatımız sınırlanır, hasta olabilir, hatta ölebiliriz.  Çoğu insanın “ihtiyaç” kelimesine olumsuz anlamlar yüklemesinin altında pek çok kültürel neden olmakla birlikte, temel neden ihtiyaçları çıktılarla karıştırmak.

Maddi şeyler ve tüm eylemler ihtiyaçların karşılanmasının stratejisidir. Örneğin ev sahibi olmak barınma ihtiyacının karşılanması için bir stratejidir. Ev, tek başına ihtiyaç değildir. İhtiyaçların olumsuz anlamlarıyla kendimizin dışına baktığımızda para, mal varlığı, statü ve diğerlerinin onayını ihtiyaç olarak görürüz. Dünyada mutlu olabilmemiz için mal varlığı edinmemizi ya da kendi iç bütünlüğümüzü sağlamak için toplumun öngördüğü statüyü elde etmemizi tavsiye eden hatta bizi bu şekilde eğiten pek çok koşullanma aracı var. İhtiyaçlar, çıktılardan bağımsızdır ve bizi kendimizle ve başkalarıyla bağlantı kurmaya yöneltirler. Biz ihtiyaçlarımızla buluşup stratejilerin bolluğunun farkına vardığımızda kendi özgücümüzle de buluşmaya başlıyoruz. İşe yaramayan stratejileri ve çıktıları bırakarak kendimizi özgürleştirebiliriz. Kendi içimizdeki ihtiyaçlarımızla buluşarak, doğal olarak ortaya çıkan yaratıcılığın bizi ihtiyaçlarımızı karşılayacağımız başka stratejiler bulmaya yöneltmesine alan açarız. 

Eğitmenler Ve Roller:
Vivet Alevi (Mentör Ve Eğitmen)
Berlin Güzel Sanatlar Akademisi Görsel İletişim Bölümü mezunu Vivet Alevi, 1999 yılında Almanya’da yetişkin eğitimi alanında sosyal pedagog olarak çalışırken Şiddetsiz İletişim öğretisiyle karşılaştı. 2002 yılında Şiddetsiz İletişim öğretisinin yaratıcısı Marshall Rosenberg ile tanıştı ve öğrencisi oldu. Uzun yıllar çalıştığı Kültürlerarası İletişim ve Medya Atölyesi’nde geleceğin iletişim ihtiyaçlarına cevap verecek alternatif yapılanma deneylerinde yer aldı, Zukunft Werkstatt/Gelecek Atölyeleri’nin bir parçası oldu.

Almanca dilindeki Şiddetsiz İletişim platformu Gewaltfrei D-A-CH e.V. kurucu üyesi olan Alevi, Türkiye’de 2013 yılında kurulan Şiddetsiz İletişim Derneği’nin de kurucu başkanlığını yürütmektedir. 

2005’ten itibaren Türkiye’de Şiddetsiz İletişim’i yaygınlaştırmak için çalışan Vivet Alevi, Marshall Rosenberg yaklaşımı ile Şiddetsiz İletişim’i Türkçe sunan ilk CNVC sertifikalı(Center for Nonviolent Communication) eğitmendir. 2004 yılından bu yana  eğitmen, danışman, koç ve arabulucu olarak,  2011 yılından bu yana da sertifikasyon asesörü  
olarak çalışmaktadır.

Deniz Spatar (Eğitmen)
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde okurken bir yandan da liseden beri gönül verdiği gazeteciliğe  devam eden Spatar, Cumhuriyet, Aktüel, Yeni Yüzyıl gibi yayın organlarında çalıştı. Açık Radyo’da Öykü Bülteni adlı programı hazırladı ve sundu, Kopya Kadınlar adlı öykü kitabı Alkım Yayınları tarafından yayınladı. Gazeteciliğin ardından iletişim danışmanlığı
sektöründe çalışan Spatar, müşteri yönetmenliğinden Genel Müdür Yardımcılığı'na uzanan on beş yıla kadar süren bir yolculuk yaptı. Son olarak 2013-2016 yılları arasında TEMA Vakfı’nın İletişim Bölüm Başkanlığı’nı üstlendi. 

2010 yılında emailine gelen bir yoga merkezi tanıtımı yogayı yaşamının bir parçası haline getirdi. Bir yandan yoğun iş hayatına devam ederken bir yandan da temel ve ileri seviye yoga hocalığı eğitimlerini tamamladı. Bunları Tayland’da Chi Nei Tsang I ve çeşitli meditasyon eğitimleri takip etti.

2013 yılında Marshall Rosenberg’in geliştirdiği, çatışmalara barışçıl çözümler sunmayı kolaylaştıran Şiddetsiz İletişim ile tanıştı. Şiddetsiz İletişim’in işyerleri, okullar, hastaneler, hapishaneler, çiftler, çatışma alanları gibi hayatın her alanında kullanılabilir olmasından çok etkilenen Spatar 4 yıl boyunca düzenli olarak Vivet Alevi’den eğitimler aldı. Farklı Şiddetsiz İletişim eğitmenlerin sunduğu atölyelere ve Learning Love Institute eğitimlerine katıldı. 

Şiddetsiz İletişim yöntemlerini yöneticiliği süresince ekiplerinde uyguladı, anlattı ve etkisini bilfiil gözlemledi. 2016 yılında Şiddetsiz İletişim’in daha çok insanın hayatına girmesine aracı olmak için TEMA Vakfı’ndaki görevini bırakarak tüm zamanını Şiddetsiz İletişim paylaşacak şekilde yönetmeye başladı. Duyarlı kurum ve kuruluşlarda Şiddetsiz İletişim temelli seminerler vermeye ve bireysel seanslarda Empati Koçluğu'na devam ediyor.

Özgen Saatçılar (Eğitmen)
Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu olan Saatçılar, 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. İlk olarak Şişecam Arge’de başlayan kariyerine çeşitli firmalarda Teknik Satış Uzmanı olarak devam etmekte ve Teknik Danışmanlıklar vermektedir. 2011 yılında Türkiye Permakültür Enstitüsü’nün organize ettiği Permakültür Tasarım Sertifika eğitimi almıştır. Türkiye’de ilk topluluk destekli tarım hareketini başlatan Kır Çocukları grubunun üyesidir ve aktif olarak ekip çalışmalarında yer almıştır. 

Parçası olduğu ekolojik topluluğundaki arkadaşlarının önerisiyle 2012 yılında Şiddetsiz İletişim ile tanıştıktan sonra hayatında ilk defa kendisi ile barış içinde bağlantı kurmayı keşfeden Saatçılar, Şiddetsiz İletişim’in Türkiye’nin farklı illerine ulaşması için İzmir, Çanakkale, Ankara ve Gaziantep’te seminerler organize etmiştir. 

Türkiye’de ilk defa yapılan IIT (International Intensive Training) 9 günlük uluslararası Şiddetsiz İletişim organizatörlerinden biridir. 2015 yılından beri Şiddetsiz İletişim Sertifikalı Eğitmen adayı olan Saatçılar, Şiddetsiz İletişim ile ilgili eğitimler almaya devam etmektedir ve Şiddetsiz İletişim ile değişen hayatının ona kattığı cesaret ile Şiddetsiz İletişim’i çeşitli atölye çalışmaları ile paylaşmaktadır.

- Etkinlik Zorlu PSM - Atölye 2 mekanında gerçekleşecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT