Sinematerapi: Cinsellik

Tarihler: 25 Nisan 2018 Çarşamba ~ 25 Nisan 2018 Çarşamba 25 Nisan 2018 20:00

Yer: Zorlu PSM, Sky Lounge

Ücret: - 150.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 25, 2018 ~ Nis 25, 2018
Sinematerapi: Cinsellik workshop'u,Zorlu PSM'de sizlerle...

Atölye, Zorlu PSM ve Human Art iş birliğiyle gerçekleşmektedir.

Eğitmen: Psikoterapist Şule Öncü

Sinematerapi Atölyesi, film izleme hazzıyla içgörü ve farkındalık kazandıran psikolojik yorumları bir araya getiren, iyileştirici bir öğrenme ve gelişim platformudur. İlişkilerimizin kaderini belirleyen temaların ele alındığı seminerlerden oluşur.

Atölye;

kendini ve ötekileri daha iyi anlamak,

ilişkilerindeki aksaklıkları gidermek,

sorunlarına farklı bakış açılarıyla bakabilmek ve çözüm üretebilmek,

gündelik ve varoluşsal zorluklara karşı daha esnek ve dayanıklı olmak,

bireysel potansiyelini gerçekleştirmek,

hayatını anlamlandırmak ve yaşamını renklendirmek isteyen yetişkin bireyler içindir.

18 yaşını doldurmuş, her meslekten bireyler katılabilir. Çiftlerin ve ailelerin birlikte katılımları mümkün ve uygundur.

Her atölye oturumunda ele alınan temayla birebir örtüşen beş ila yedi filmden sahneler izlenir. Her sahnenin ardından Şule Öncü, psikoterapi birikimi ve deneyimi çerçevesinde sahneyi yorumlar: Filmdeki bireyler ne istiyorlar, ihtiyaçları ne, kendilerinden ve birbirlerinden ne yapmaya çalışıyorlar, dirençleri ne yönde, bireylerdeki ve ilişkideki sorun nerede, nasıl daha iyi olabilir… Filmi bu hatlar üzerinden okuyarak; bir durumu, sorunu ya da ilişkiyi anlamaya ve baş etmeye çalışırken neye, nasıl, neden ve hangi perspektiflerden bakılabileceğini anlatır ve katılımcılardan gelen soruları yanıtlar.

Atölyede film sahnelerine hep birlikte gösterilen dikkat, gerçek hayatta da karşılığını bulmakta; işlevsel ve iyileştirici bir dikkat ve farkındalık pratiğine dönüşmekte.

Bu dikkat, aynı zamanda bir terapistin danışanına gösterdiği dikkat olduğundan, katılımcılar atölyede kendilerine ve ilişkilerine bir terapist gözüyle bakmayı, kendilerinin terapisti olmayı da deneyimliyorlar.

Film izleyerek, dolayısıyla özdeşim üzerinden duyguya ulaşarak çalışıldığı için atölyede öğrenilenler kalıcı oluyor, duygusal zekayı destekliyor. Kişiyi yaşama ve başkalarına karşı daha açık, daha dayanıklı kılıyor. Kendi çözümlerini ve anlamlarını üretebilmesine, ilişkilerine yerleşebilmesine katkı sağlıyor.

Sinematerapi Çarşamba günleri saat 20:00 - 22:30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Atölye süresi: 2 saat 30 dakika

Nisan - Mayıs Programı:

11 Nisan - Bağlanma - Bireyselleşme

18 Nisan - Yakınlık - Mesafe - Sınırlar

25 Nisan - Cinsellik

2 Mayıs - Aşk ve Ötesi

Cinsellik

Filmler:

-  Eyes Wide Shut

-  After Sex

-  An Education

-  Sexual Life

-  The Unbearable lightness of Being

-  The Dangerous Lives of Altar Boys

-  Sex and Breakfast

-  The Ice Storm

-  The People vs. Larry Flynt

-  Peindre ou Faire L’amour

Oturumda ele alınacak olan alt konular

Ten uyumu

Haz, fantezi ve cinsellikle bağlantılı diğer duygular

Cinsel arzu ve içsel karmaşa

Cinsel kimlik nasıl yapılanır?

Cinsel olgunlaşma

Cinsellikle ilgili kabul ve atıflar

Cinselliğin indirgenmesi ve idealize edilmesi

Cinsel kompartmentalizasyon (cinselliği kişiliğin izole bir bölümünde tutma)

Cinselliğin yol açtığı psikolojik riskler ve baş etme yolları

Sağlıklı ve tatminkâr cinsellik için terapötik öneriler

Uzun süreli ilişkilerde erotizmi canlı tutmak için öneriler

Atölyeden kesitler:

“Cinsel arzu ve uyum, çifti bir arada tutan organik ilişki harcını teşkil eder. Cinsel birliktelik ilişkide duygusal ve dokunsal ahengi sağlar. Etkileşimin tınısını akort eder. Bireylerin korkularını, kaygılarını, ağrılarını azaltır. İlişkiyi negatif titreşimlerden arındırır. Cinsellik yoksa ilişki enfekte olmaya yatkındır. İlişkideki cinsel uyum ve tatminle, çiftin birbirine ve hayatın güçlüklerine toleransı doğru orantılıdır. Kötü ve yetersiz seks, kötü ve yetersiz beslenmedir. Hem sizin, hem ilişkinin sağlığını bozar.

Cinsellik, yaşarken bağ kurduğumuz ve ötekiyle paşlaştığımız ortak bir deneyimdir. Cinsel hazzın da bir derinliği vardır. Cinselliğini bir şeyleri koparıp aldığı, becerdiği, başardığı, yaptığı, kanıtladığı tek yönlü bir eylem olarak algılayan, bağ kurmadan yaşayan kişinin hazla ilişkisi infantil (bebeksi) kalır. Parmak emmekten farkı yoktur.

İlişkide partnerinize yakın ve birlikte hissedin, hissettirin ama ait ve sahip olmayın. İnsan sahip olduğu şeyi arzulamaz. Bütünüyle sahip olamadığımızı, ele geçiremediğimizi, bizde merak ve ilgi uyandıranı arzularız.

Partnerinizin, sizin asla kabul edemeyeceğiniz fantezileri olabilir. Aynı şekilde sizin de değerlerinizle, inançlarınızla, sosyal kimliklerinizle asla örtüşmeyen fantezileriniz olabilir. Paniğe kapılmayın. İnsanların çoğu, fantezisini kurduğu cinsel eylemleri hayatları boyunca gerçekleştirmeyi denemez. Çünkü aslında gerçekleştirmek istemez. Fantezi çoğu zaman sadece fantezi içindir.

Havasız kalan ateşin sönmesi gibi, sürekli bedensel temas de cinsel arzuyu sönümlendirir. Seks dışında da birbirinize dokunun, şefkat gösterin ama kedi yavruları gibi kucak kucağa yaşamayın. Bedenlerinizin birbirini özlemesine fırsat tanıyın...”

Alıntılar: Şule Öncü / Yatıyorum bir şey diyor musun?

---

*Filmleri önceden izlemiş olmak şart değildir. Sunum sırasında gerekli bilgi verilir.

Şule Öncü kimdir?

Şule Öncü, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu psikoterapist ve yazar. Uzmanlık alanları; bireysel psikoterapi, çift ve aile terapisi, psikodrama grup terapisi. Psikoterapinin yanı sıra kendi tasarımı olan Sinematerapi Atölyesi ve Yaratıcı Psikoloji Atölyelerini yönetiyor, üniversitelerde konferanslar veriyor. Kadın-erkek ilişkilerini konu alan psikoterapi kitabı Yatıyorum bir şey diyor musun? Eylül 2017’de yayımlandı. Diğer kitapları; insan doğasına dair ikilemleri konu alan Gertrude 2ye nasıl bölündü? (roman) 2008’de, erkeklik-kadınlık halleri üzerine metinlerden oluşan Zaaf (öykü) 2012’de yayımlandı. Bazı metinleri; Psikeart, Psikesinema, Psychologies, Radikal gazetesi, Tempo dergisi, Eşik Cini ve İZ dergileri ile kendi internet sitesinde yer almakta. Psikoterapi çalışmalarını İstanbul Nişantaşı’nda sürdürüyor.

 

- 18 yaş sınırı vardır.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.- Zorlu Performans Sanatları Merkezi, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT