Soundpainting Atölyesi - Bu An'ın

Tarihler: 28 Temmuz 2018 Cumartesi ~ 28 Temmuz 2018 Cumartesi 28 Temmuz 2018 11:00

Yer: Pavli Bozcaada

Ücret: - 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 28, 2018 ~ Tem 28, 2018
Bir grup olarak hem birbirimizi, hem de etrafımızda olan biteni duyarak ve dinleyerek kolektif olarak müzik yapmak mümkün mü? Hareketlerin sesi; seslerin hareketi olabilir mi? Soundpainting Atölyesi, 28 Temmuz'da Pavli Bozcaada'da sizlerle...

"Bir grup olarak hem birbirimizi, hem de etrafımızda olan biteni duyarak ve dinleyerek kolektif olarak müzik yapmak mümkün mü?

Hareketlerin sesi; seslerin hareketi olabilir mi?

Bu atölye içimizde ve etramızda ses dahil hareket eden her şeye dair bir araştırma. Bir buçuk saatlik bu atölyede Soundpainting isimli evrensel işaret dili aracılığıyla doğaçlama ve anda kompozisyon prensipleriyle kolektif olarak müzik yaratmanın keyfine varacağız."

Soundpainting nedir?
Soundpainting; çeşitli sanat disiplinlerden oluşan bir grubun doğaçlamalarını, eş zamanda kompoze etmek için kullanılan sanatsal bir işaret dilidir. 1974 yılında Woodstock’da New Yorklu besteci ve şef Walter Thompson tarafından geliştirilen Soundpainting, çok disiplinli doğaçlama ve canlı kompozisyonlar yaratmak için kullanılıyor. Grubu yönlendiren kişi olan "Soundpainter", gruba belli işaretler sunarak onların verdikleri ses ve hareket önerileri ile kompozisyon yaratıyor ve bu etkileşimi sürdürerek anlık yaratımı geliştiriyor. Soundpainting, bugün Fransa ve Amerika başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde çocuklar tarafından araştırma, eğitim ve performans odaklı olarak faydalanılan bir teknik.

Burcu Yılmaz Hakkında
Burcu Yılmaz Türkiye ve Fransa’da kültürel miras, sanat yönetimi ve performans sanatları eğitimi aldı. Soundpainting’le 2011 yılında Fransa’da yüksek lisans eğitimi sırasında tanıştı ve bu dili yaratan Walter Thompson’ın atölyelerini takip etti. 2014 yılından beri Soundpainting’i kullanarak farklı gruplarla çok disiplinli atölyeler gerçekleştiriyor ve gösteriler hazırlıyor. Aynı zamanda, A Corner in the World ekibinin parçası olarak bomontiada ALT’ın eş-küratörlüğünü üstleniyor.

- Atölye herkese açıktır. Yaş sınırı yoktur. Enstrümanı ile katılmak isteyen enstrümanını getirebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT