SSM, Çocukları, Matematik, Arkeoloji vE Tasarımın Dünyasına Çağırıyor

Tarihler: 02 Ağustos 2011 Salı ~ 25 Ağustos 2011 Perşembe

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi (SSM)

Ücret: 50,00 TL - 75,00 TL

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No: 22 Emirgan İstanbul Emirgan İstanbul

Telefon: 0212 277 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 2, 2011 ~ Ağu 25, 2011

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM), eğitim sponsoru Akbank’ın desteğiyle çocuklar için özel olarak tasarladığı Yaz Okulu devam ediyor. Matematik, arkeoloji ve tasarım konulu atölyeler; “Bahçede Saklanmış Matematik”, “Geçmişi Kazıyorum” ve “Atıktı Eser Oldu” isimleriyle gerçekleştiriliyor. Teorik ve uygulamalı eğitimlerden oluşan ve katılımın 15 öğrenciyle sınırlı tutulduğu atölyeler, 25 Ağustos tarihine kadar sürecek.

Atölyelere birlikte katılacak kardeşlerden birine %25 indirim uygulanan yaz okuluna kayıt ve ödeme, SSM’nin yenilenen web sitesi http://muze.sabanciuniv.edu üzerinden yapılabiliyor. Ayrıntılı bilgilere, (0212) 277 22 00 / 134-137 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

Bahçede Saklanmış Matematik (Eğlenceli Matematik Atölyesi)

3 - 24 Ağustos tarihleri arasında her çarşamba gerçekleştirilecek atölyede, çocuklar, bahçedeki heykel ve bitkilerle “geometri”, “simetri” ve “örüntü” başlıklarında zevkli çalışmalar yapıyor. Programa katılan çocuklar, uzun bir bahçe gezisinin ardından “Pratik Matematik” ekibiyle birlikte konuyu pekiştiren oyunlar oynuyor. Katılım ücretinin 50 TL olduğu atölyeler, 7-8 yaş grubu için 10:00-12:30, 9-11 yaş grubu için 14:00-16:30 saatleri arasında düzenleniyor.

Geçmişi Kazıyorum (Arkeoloji Atölyesi)

2 – 23 Ağustos tarihleri arasında her salı gerçekleştirilecek atölye programında, çocuklar, arkeolog Sümran Can ile arkeolojiyi tanıyor, müze bahçesindeki kazı alanında gerçek bir kazı deneyimi yaşıyor. Toprak altındaki kültür varlığımızı korumayı öğrenen öğrenciler, bir arkeolog gözüyle sergiyi gezerek eserleri değerlendiriyor. 1 günlük ücreti öğle yemeği dahil 75 TL olan atölyeye, 7-10 yaş grubu çocuklar, 11:00-16:30 saatleri arasında katılabiliyor.

Atıktı Eser Oldu (Tasarım Atölyesi)

4 - 25 Ağustos tarihleri arasında her perşembe düzenlenecek atölyede, çocuklar, yeni çağın mesleği tasarımcılığı tanıyor. Tasarım sanatçısı Alptekin Yüksel tarafından gerçekleştirilecek atölyede, geri dönüşüm kavramını öğrenen çocuklar, atıkları değerlendiriyor.

Bu kapsamda, hayal güçlerini kullanarak kağıt, karton, tahta, plastik atıklardan 3 boyutlu objeler, farklı işlevleri olan yeni eşyalar, tasarım panoları yaratıyor. SSM, tasarımların bazılarını “Genç Gift Shop”ta satışa sunarak, elde edilen geliri bir sosyal sorumluluk projesine bağışlamayı planlıyor. 1 günlük ücreti öğle yemeği dahil 75 TL olan atölyeye, 7-10 yaş grubu çocuklar, 11:00 - 16:30 saatleri arasında katılabiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT