Sunum Sanatı

Tarihler: 22 Mart 2018 Perşembe ~ 22 Mart 2018 Perşembe 22 Mart 2018 20:00

Yer: Zorlu PSM - Atölye

Ücret: 1. Kategori - 250.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 22, 2018 ~ Mar 22, 2018
Sunum Sanatı: İzleyici ile Diyalog, Zorlu PSM - Atölye'de gerçekleşecek.

Atölye, Zorlu PSM ve Human Art iş birliğiyle gerçekleşmektedir. 

Eğitmen: Tuğrul Tülek
İş hayatında çoğunluğun kalbinin en hızlı attığı anlar sunum ve topluluk önünde konuşma anlarıdır. Kısa bir iş görüşmesi ile başlayan bu sahne hayatları kariyerlerimizin ilerleyen dönemlerinde dinleyici sayısının ve beklentinin artması ile önemini daha da arttırır. Bir süre sonra kendimizi ana  dilimizin yanında başka dillerde de 1000’lerce kişiye seslenirken buluruz. Bazen art arda yapılan sunumlarda içerikleri bize kıyasla zayıf da olsa bazı konuşmacıların bizden daha çok alkış aldığına tanık oluruz. Bazen bizim girişimimiz ile benzer bir içeriğe sahip bir start up projesinin bir anda nasıl tüm yatırımcıları etkilediğine şaşar kalırız. Peki bu kişilerin sunumlarının bizden daha çok ilgi görmesinin nedeni nedir? Bunun nedeni önceki konuşmacının etki denkleminin bizden daha güçlü olmasıdır. 

Bir konuşmada aktarılan bilgi, izleyici etkilemede yaklaşık yüzde 7'lik bir etki sağlarken etki denkleminde ses ve beden kullanımı yüzde 93'lük ana etkiyi yaratır. Konuşma metninin hikaye örgüsü, bedenimizin işgal ettiği alan, hangi cümleden sonra ne kadar sessiz kaldığımız, ses tonumuzdaki değişimler ve vurgu kabiliyetimiz, mimiklerimizi ve uzuvlarımızı kullanış şeklimiz en az  sunumumuzun içeriği kadar önem taşır.

5 modülden oluşan Sunum Sanatı programının tamamlanması ile katılımcıların kendi imzaları niteliğinde bir sahne hakimiyeti kazanması hedeflenir. Dersler teorik bilgilerin yanı sıra yoğun egzersiz ve grup çalışmaları içermektedir. 

Sunum Sanatı dersleri her iki haftada bir Perşembe günleri gerçekleşir. Tüm modülleri tamamlayan katılımcılara katılım belgesi verilecektir.

Atölye süresi: 2 saat 30 dakika

İzleyici ile Diyalog
Sunum Sanatı modülünde sunum ve Q&A sırasında izleyici ile oluşacak diyaloğa odaklanır. Birebir/küçük grup sunumlarında ve sahne sunumlarında farklı beden dili kuralları ile sunumu monologtan bir diyaloğa nasıl dönüştüreceğimiz üzerine alıştırmalar yapılır. Q&A sırasında beklemediğimiz ve ya yanıtını bilmediğimiz sorular ile başa çıkma yöntemleri öğretilir.

Tuğrul Tülek kimdir?
Oyunculuk eğitimini Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü ve Varşova’da yer alan dünyanın en deneysel ve yenilikçi tiyatro okullarından biri olarak görülen Aleksander Zelwerowicz Ulusal Dramatik Sanatlar Akademisi’nde tamamladı.

2007-2008 yılında Tiyatro DOT'un Kürklü Merkür oyununda "Naz" karakterini canlandırdı. Bu rol ona 12. Afife Tiyatro Ödülleri'nde "Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu" adaylığı getirdi. 2015 yılında İki Kişilik Yaz oyunundaki rolüyle 19. Afife Tiyatro Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alırken, aynı yıl Tiyatro Eleştirmenliği Birliği (TEB) tarafından da yılın erkek oyuncusu seçildi.

2007 yılından bu yana Tiyatro DOT bünyesinde yer alan sanatçı aynı zamanda Nereye Gitti Bütün Çiçekler, Özel Kadınlar Listesi gibi bir çok oyunun da yönetmenliğini gerçekleştirmektedir.

- Etkinlik Zorlu PSM - Atölye 3 mekanında gerçekleşecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT