Sürdürülebilirliğin Kökenleri

Tarihler: 27 Kasım 2018 Salı ~ 27 Kasım 2018 Salı 27 Kasım 2018 19:30

Yer: The Circle Space

Ücret: - Tam 35.00 TL, Öğrenci 15.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 27, 2018 ~ Kas 27, 2018
Sürdürülebilirliğin Kökenleri ve Atık Yönetimi, 27 Kasım'da The Circle Space mekanında...

Sürdürülebilirlik kavramı ilk olarak 1987 yılında Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu’nun “Ortak Geleceğimiz” raporunda çevreci bakış açısını yansıtmak için kullanıldı. O zamandan beri politik, ekonomik, sosyal ve duygusal hayatta ihtiyaç duyduğumuz ‘gelecek gözetilerek ve sorumluluklarımızı bilerek karar verme' ihtiyacını anlatmak için sıkça kullanılan bir kavram haline geldi. Peki bu kavram gerçekten ne anlama geliyor? Atık Yönetimi bu meselenin neresinde duruyor? Sürdürmek istediğimiz şey aslında ne kadar sürdürülmeli ya da sürdürülmeli mi? Çok kıymetli bulduğumuz bu kavram, özel sektörün çıkarlarını koruma aracı haline mi geldi? Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Kurucu Başkanı, yazar ve kağıt toplayıcı Ali Mendillioğlu, toplayıcılığın sürdürülebilir olmayan bir tüketim kültürü sonucunda ortaya çıkmış olmasına rağmen şu anda İstanbul’da 200 bin kağıt toplayıcı istihdam sağladığını söylüyor. Bu konuşmada ona eşlik edecek olan, Sıfır Atık Uzmanı Dr. Duygu Erten de ‘miş’ gibi yapan sürdürülebilirlik projelerindense, söylemleri içselleştirip tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmek için yapabileceklerimiz üzerine çalışıyor. Ali Mendillioğlu, tüketim alışkanlıklarımızla toplayıcılık arasındaki ilişkiyi birebir çöp gözlemlerine dayandırarak paylaşacak. Ali Bey ve Duygu Hanım’ın bir saatlik paylaşımları, 30 dakikalık soru cevap kısmı ile devam edecek.

Konuşmacılar:
Ali Mendillioğlu
Duygu Erten

KonuŞu Hakkında:
KonuŞu, günümüzü anlamak ve anlamlandırmak için kurulmuş yepyeni bir konuşma platformudur. KonuŞu'nun amacı, sosyal konularda uzman analizlerini meraklılarıyla buluşturmak, tarihsel bilgi ve sosyolojik öngörü sahibi olmayı hızlandırmak ve günlük politika dışı konuları tartışmaya açmaktır. KonuŞu'da aynı konu üzerine çalışan ve farklı formasyonlardan olan iki konuşmacı konuyu bir saatlik bir sohbet içinde ele alır. Etkinlikler 30 dakikalık soru cevap kısmı ile son bulur. Konuşmalardan iki gün sonra gönderilen bir bülten ile konuşmada öne çıkan argümanlar ve sorulan yeni sorular etkinliğe katılanlar ile yazılı olarak paylaşılır. KonuŞu, 2018 yılında sosyolog Hale Ceren Zeytinoğlu tarafından kurulmuştur.

The Circle Hakkında:
The Circle mimari ve tasarım odaklı bir ortak çalışma, işbirliği, öğrenme ve eğitim topluluğu olarak kuruldu. The Circle ayrıca bir sergi alanı, bir işbirliği merkezi, bir etkinlik alanı, bir yaratıcı atölye, akademik bir araştırma platfomu, müzik için bir mekan ve hayat ile iş pratiklerini bir araya getiren bütüncül bir çalışma alanı olarak tasarlandı. The Circle Avcı Architects öncülüğünde Selçuk Avcı, Sanja Jurca Avcı, Markus Lehto, Eda Çarmıklı, Yüksel Demir, Kemal Seyhan, Nurgül Türker, DilaraTekin Gezginti ve Yunus Tonkuş tarafından kuruldu.

- Yeterli katılım sayısına ulaşılamaması durumunda, organizatör firma etkinliği iptal etme ya da erteleme hakkına sahiptir.- Etkinlik ile ilgili her türlü değişikliğin tarafınıza bildirilmesi için, bilet alımı yaptıktan sonra info@jointidea.com  ile iletişime geçmenizi rica ederiz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT