Ti Performans Yaratıcı Drama Atölyeleri

Tarihler: 04 Ocak 2010 Pazartesi ~ 12 Ocak 2010 Salı

Yer: Ti Performans

Nereden Alınır: www.tiperformans.com

Adres: Katip Çelebi Mah. Tel Sok. No : 4/2 Beyoğlu - İSTANBUL Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0 212 251 02 73

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 4, 2010 ~ Oca 12, 2010

Ebeveyn ve Çocuklar İçin Zenginleştirilmiş Ek Program

Eğitimin amaçlarından birinin bireyi toplum yaşamına hazırlamak olduğu düşünülecek olursa, yaşamda bilgi, beceri ve davranışların gelişmesi drama çalışmalarının da başlıca amaçlarındandır.

Okullarda uygulanmaya başlanan yeni eğitim sisteminin de öngördüğü gibi; sözel bir öğretim yerini görsel ve yaşantılara dayalı öğretime bırakmakta. Oyun oynamak çocukların yaşamlarında en büyük öğreti. Çocuklar bu oyunlar sayesinde iletişim becerilerini geliştiriyorlar, sosyalleşiyorlar, kendilerini ve yaşamı tanıyorlar. Ancak dramada amaç, çocuğa sadece eğlenceli zaman geçirtmek değildir. Amaç, yeni oyunlar oynarken yeni öğrenimler kazanmasıdır. Yani drama, çağdaş bir eğitim tekniğidir.

Hakan Pişkin’in liderliğindeki atölye çalışmalarımızda gözlemlediğimiz gibi; drama, çocuğun utangaçlık, çekingenlik, derslere kolay adapte olamaması gibi olumsuz duygulardan arınmasına yardımcı olur. Son dönemlerde özellikle okullarda şiddet olaylarının artmasının başlıca nedenlerinden biri; öğrencilerin kendilerini doğru ifade edememeleridir. Dramada edinilen deneyimler, yaşamak için onlara psikolojik bir enerji oluşturur. Atölyelerde uygulanan egzersizler duygusal gelişimi olumlu yönde etkiler. Günlük sıkıntılardan kurtulup deşarj olmasını sağlar. Dramada bütün duyu organları etkin bir şekilde kullanıldığı için çocuğun dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerileri gelişir.

Çocuğun kendini tanıması, doğru ifade edebilmesi, empati kurabilmesi, sosyal ilişkilerinin güçlü olması; öğretmenleri, arkadaşları ya da ailesiyle olan iletişiminde olumlu farklılıklar yaratacak, sosyal gelişimini hızlandıracaktır.

Dramanın çocuk için önemi böyle özetlenebilirken ebeveynlerinin onlar için önemi ise; hepimizin bildiği gibi kolayca anlatılamaz. Çağımızda yoğun iş saatlerinin, ebeveynler ve çocuklarını birbirinden uzaklaştırdığının farkında olan Ti Performans; Yaratıcı Drama Atölyelerine, ebeveynler ve çocuklarının beraber katılabileceği etkinlikler ve oyunlar ekleyerek programını zenginleştirdi. Yerinde görmek ve deneyimlemek isteyen tüm Çocuk ve Ebeveynler, 2. Dönem Tanıtım dersine davetlimizdir.

Yaratıcı Drama Atölyeleri
* Haftada 2 saat ( Çocuklarla )
* Her Hafta Ek 40 Dk. ( Ebeveyn ve Çocuklarla )
* 4 Ay ( Şubat – Haziran )
* Aylık 200TL+ KDV

Not : Ücretsiz Tanıtım dersinin tarihini öğrenmek ve rezervasyon yaptırmak için 11 Ocak 2010 Tarihinden sonra bilgi alabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT