Tiyatro Boyalı Kuş`tan Eğitim Çalışmaları

Tarihler: 25 Mayıs 2009 Pazartesi ~ 31 Mayıs 2009 Pazar

Yer: Tiyatro Boyalı Kuş

Nereden Alınır: www.tiyatroboyalikus.com

Adres: İstiklal Cad. Meşelik Sok. No:6/8 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 21 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 25, 2009 ~ May 31, 2009
TİYATRO BOYALI KUŞ’TAN MAYIS AYINDA İKİ FARKLI EĞİTİM ÇALIŞMASI “Kadın Beden Performansları” ve “Ezilenlerin Estetiği”
Tiyatro Boyalı Kuş 2008-2009 sezonunda Tahterevallide Aşk adlı oyunuyla seyirciyle buluştu. Feminist Dramaturjiyle Okuma Tiyatrosu kapsamında ise, Ocak, Şubat ve Mart aylarında Namık Kemal’in oyunu olan ve yüz temel eser arasına girmiş olan Vatan Yahut Silistre Okuma Tiyatrosu’nu sahneledi.
Mayıs ayında İbrahim Şinasi Efendi’nin Şair Evlenmesi adlı Okuma Tiyatrosu’nu hazırlamaktadır. Mayıs ayında, Ezilenlerin Tiyatrosu atölye çalışmalarına devam edecek olan Tiyatro Boyalı Kuş, iki farklı eğitim çalışmasını sizlere sunuyor. Kurulduğundan beri, Ezilenlerin Tiyatrosu teknikleriyle çalışan Tiyatro Boyalı Kuş, deneyimlerini paylaşmak ve Türkiye’de Ezilenlerin Tiyatrosu tekniklerinin daha fazla uygulanabilmesini teşvik etmek amacıyla, bir dizi eğitim çalışmasına başlamıştır. Ezilenlerin Tiyatrosu Brezilyalı tiyatro insanı Augusto Boal’ın 1950’lerden beri geliştirdiği dünyaca ünlü bir tiyatro yöntemidir. Boal, alışageldiğimiz tiyatro biçimlerine karşı çıkarak ve bir anlamda ezberlerimizi bozarak, yeni bir tiyatro yöntemi geliştirmiş ve yıllar içinde bu yönteme farklı teknikler kazandırmıştır. Tiyatro Boyalı Kuş, hazırladığı eğitim çalışmalarıyla, katılımcılara bu teknikleri aktarmayı ve bu teknikleri uygulamalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu çalışmalar, eğitmenler, sosyal çalışmacılar, sosyologlar, psikologlar, pedagoglar ve tiyatrocular için önemli yapı taşları oluşturacaktır. Bu çalışmalar ayrıca tiyatroyla ilgilenen ve farklı tiyatro yöntemlerini öğrenmek isteyen katılımcılara da açıktır. Tiyatro Boyalı Kuş’un yeni eğitim çalışmalarından biri de, kadınlara yönelik beden performans çalışmalarıdır. Dokuz yıldır feminist tiyatro yapmakta olan Tiyatro Boyalı Kuş, kadın beden performanslarını araştırmak, incelemek ve kadınların beden performanslarını geliştirmek amacıyla bir dizi çalışma açmıştır. Burada önemli olan nokta, toplumsal normlar çerçevesinde ve toplumsal cinsiyet rolleri kapsamında şekillenmiş kadın bedenini incelemek ve farklı beden arayışlarını birlikte çalışarak, yeni bedenler oluşturmak ve kadının hem tiyatroda hem de gündelik hayatta bedensel var olmasını sağlamaktır.

KADINLARLA PERFORMANS ÇALIŞMALARI I
Kadın Beden Performansları
Bedenimiz özgürleşmeden zihnimiz özgürleşemez. -Isadora Duncan-
Kolaylaştırıcı: Jale Karabekir
Tarih: 7-14-21-28 Mayıs Perşembe, 19:00-22:00 (4 hafta, 12 saat)
Yer: Rengahenk Sanat Evi
Ücret: 150 YTL.
Kontenjan 10 kişi ile sınırlıdır. Kayıt olmak için, Rengahenk Sanat Evi`ne başvurmanız gerekmektedir. Bu çalışma, farklı tiyatro tekniklerinden derlenen kadınlara yönelik beden çalışmalarını içermektedir. Çalışmanın içeriği, Augusto Boal`ın Ezilenlerin Tiyatrosu tekniklerinden ve Jill Greenhalgh`in "Çemberler ve Sopalar" adlı çalışmalarından oluşur. Bu teknikler birlikte ele alınarak, kadınların bedenlerini fark etmeleri, beden dillerini keşfetmeleri ve sahne üzerinde olduğu kadar gündelik hayatta da bedenlerini var edebilmelerinin bulunması hedeflenmektedir. Akılların özgürleşmesinin bedenlerimizin de özgürleşmesiyle mümkün olduğundan yola çıkarak, kadınların beden performanslarını incelemeyi ve geliştirmeyi amaçlayan çalışma, tüm kadınlara açıktır.
Rengahenk Sanatevi : İstiklal Cad., Olivio Han Geçidi, Olivio Han, No: 5, Kat 2 Galatasaray
Tel: (212) 292 32 47-48
www.rengahenk.org
rengahenksanatevi@gmail.com

16-17 Mayıs: EZİLENLERIN TİYATROSU TEKNİKLERİ III: EZİLENLERIN ESTETIGI, Jale Karabekir
Brezilyalı tiyatro insanı Augusto Boal`ın elli yılı aşkın bir süredir geliştirdiği Ezilenlerin Tiyatrosu`nun tekniklerinin sonuncusu olan Ezilenlerin Estetiği, Forum Tiyatrosu, İmaj Tiyatrosu, Gazete Tiyatrosu gibi teknikleri içinde barındırırken, müzik, edebiyat, resim gibi sanatın diğer alanlarından da beslenerek farklı bir tekniği içinde barındırıyor. Atölye çalışması 15 kişi ile sınırlıdır. Lütfen kayıt olmak için mail atiniz ya da telefon ediniz!
Atölye Çalışması Mekanı:
YESIL EV İstiklal caddesi Balo sokak No: 21/1 Beyoğlu İstanbul
Ücret: 50 YTL.
Bilgi için tel: 0212 245 21 09 - 0542 477 27 53 (Jale Karabekir)

Tiyatro Boyalı Kus Adres: İstiklal caddesi Meşelik Sokak Sekban han 6/8 Beyoğlu İstanbul
e-mail: ft@tiyatroboyalikus.com ya da rahmetuysal@gmail.com







istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT