Uyanış 1

Tarihler: 19 Kasım 2019 Salı ~ 19 Kasım 2019 Salı 19 Kasım 2019 19:00

Yer: Zorlu PSM - Atölye

Ücret: - 165.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 19, 2019 ~ Kas 19, 2019

Bu atölye, Zorlu PSM ve Human Art iş birliği ile gerçekleşmektedir.

Eğitmen: Kutsal İnek – Ayşe Aslı Bozdağ

Bu atölye hayatın neresinde olursanız olun, sorunlarınızdan veya akıl oyunlarınızdan  bir nebze dahi olsa sıyrılabilmek için sizlere “UYANMAYI” anlatıyor.

İnsanın bir tiyatro sahnesi olan dünyadan uyanmaya çabalarken, aslında fark etmeden zorlandığı yolda bir arkadaş bulmanız için tasarlanmış bu atölye sizleri bekliyor. Uyanış I, serinin ilk atölyesidir.

Atölye farklı manevi görüşleri ve felsefi görüşleri kapsaması ile beraber, insanlığın bir olduğu noktalara ve benzerliklerine değinerek aslında ne kadar aynı ve bir o kadar da farklı olduğumuzu anlatıyor. Peki ne zaman uyanır insan? Ne zaman anlar uyanmaya başladığını? Farkındalık konularının işleneceği atölye, çoğunlukla insanlığın en temel gerçeklerine değiniyor.

Peki farkındalık iyi bir şey mi? Yoksa kötü bir şey mi?

Farkındalık mı uyandırır insanı, uyanmak mı farkındalığı tetikler?

Hayatta neleri yanlış yerlerde arıyoruz?

Kabullenmek nedir aslında?

Bu soruların cevaplarını ararken, aslında cevaba ulaşmak yerine zihnimizde daha fazla şimşek çaktırtacak bu atölyeler serisi üç bölümden oluşacak.

Uyanış I, II, III boyunca hayata dair farkındalığımızı yükseltmenin ve uyanmanın kişiyi daha başarılı, yetenekli ve ayakları yere basan bir hale getirebileceğini ve bunun nasıl mümkün olacağını öğreneceğiz.

Uyanmak denilen eylemin, bir çöl ve yalnızlık barındırması gerektiği gerçeğini akıl da tutarak, katılımcılar bu atölye ile ister istemez zorlu bir yolculuğa çıkacaktır.

Kendinize ve hayatınıza çıkarsız bir ayna tutmaktan korkmuyorsanız ve hoşgörü sizin mahallenizden geçiyorsa bu atölye tam size göre…

Konular ruhun iyileşerek, zihin ve beden ile birliğini fark etmesi yönünde işlenecektir.

Ruh zihin ve beden bir bütündür.

Hiçbir zaman ayrılmamıştır, ayrılmayacaktır.

Bu bütünlüğü farkındalık ile fark etmek ise katılımcılara başka bir  kapı açacaktır.
Uyanış serisi tek bir düşünceyi dayatmak yerine aslında insanın varoluş tarihinden ve maneci öğretilerinden harmanlanmış bir yol haritasıdır.

Hayatı kabul etmek, acı ile dayanabilmek, değişebilmek ise bu haritada gizlidir.

“Belki de bir kaç sorudur akılda kalan.

Birden nereden çıktığını anlamadığınız imgeler belirir hayatınızda.

Deliriyor muyum dersiniz desenleri gördükçe.

Uyanmak nedir gerçi?

Sanki içinde bir kıpırtı var tanımlayamadığın.

Bitip tükenmeyen bir döngünün içerisinde,

Binbir türlü ihtimalle savrulurken,

Anlamlandıramıyorsun tüm olanları.

Tam da bu noktadayken,

Uyanmak nedir bilmek ister misin?

Bir rüyadan uyanmazsın. Bir rüyada uyanırsın.”


Kutsal İnek – Ayşe Aslı Bozdağ Kimdir?

Istanbul Bilgi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü tamamladıktan sonra Westminster Üniversitesi’nde 5 Duyunun Giyim Sektörü’nde Satın Alma Üzerine Etkisi konulu tezi ile Pazarlama Yönetimi programını tamamladı.  İngiltere’de bulunduğu yıllarda, 2011-2013, ISSA ve ASFA sertifikalı Sporcu Beslenmesi koçluk programlarını tamamladı. Jamie Oliver’ın da eğitmenlik yaptığı St. Mary’s Üniversitesi’nde fiziksel aktivite ve spor üzerine beslenme eğitimi aldı.

CrossFit Level 1 eğitmenliğini Frankfurt’ta, CrossFit Strongman eğitmenliğini Glasgow’da ve CrossFit Competitor eğitmenliğini Milan’da edindi. CrossFit’in yanı sıra Aslı Bozdağ halen Brazilian Jiu-Jitsu pratiğine devam ediyor.

Delhi’nin önde gelen Yoga Universiteleri’nin eğitmenlerinin 2006 yılında kurduğu Rishikesh Yog Peeth Ashram’da 500saatlik Yoga Alliance Sertifikası, 200 saatlik Hindu Mitolojileri, Bhagavad Gita dersi, 100 saatlik anatomi dersi ve 60 saatlik fiziksel olarak yardıma muhtaç kişiler, hamileler ve cocuklar için yoga eğitimi aldı. Ashram’da geçirdiği dönemlerde dersler dışında kalan zamanını bir saat bedensel temizlenme, bir saat karma yoga (toplum hizmeti) ve bir saat süren nefes egzersizleri ile geçirdi.

Grand Master Reiki eğitimini yine Rishikesh’te yer alan Maayaa Heailing’te aldı. Maayaa Healing’te aldığı diğer sertifikalı eğitimler 10günlük Chakra Healing ve 21 günlük Meditasyon eğitimleri olan Aslı Bozdağ yine Rishikesh’te yer alan Samadhi Yoga İnternational’da tantra pratiği, ayurdeva, mantralar, bandhalar(vücuttaki kilitler), yoga felsefesi, Kashmir Shaivism ve asana pratiğini kapsayan 100 saatlik Kundalini Yoga eğitimini tamamladı.

The Chartered Institute of Marketing üyesi olan Aslı Bozdağ’ın Turkish Way of Mareketing Communication adlı yazısı Emerald yayınlarından çıkan Marketing Management in Turkey adlı kitapta yer aldı. Aslı Bozdağ şu an Pazarlamada Müşteri karşıtlığı ve Etnisite üzerine PhD tezini yazmakta.

Aslı Bozdağ, yaşamı değiştirmek yolunda atılabilecek adımları takipçileri ile paylaştığı Kutsal İnek’i 2017 yılında kurdu.

"Seni Sana Geri Vereceğim” adında olan kurgu romanı Eylül 2019’da Destek Yayınevinden çıktı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT