Uygulamalı Sanat Tarihi Atölyesi

Tarihler: 06 Ağustos 2018 Pazartesi ~ 06 Ağustos 2018 Pazartesi 06 Ağustos 2018 10:30

Yer: Açık Diyalog İstanbul

Ücret: 5 Günlük Paket Fiyatı - 590.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 6, 2018 ~ Ağu 6, 2018
Çocuklar için Uygulamalı Sanat Tarihi Atölyesi, 6 - 10 Ağustos tarihleri arasında Açık Diyalog İstanbul’da gerçekleşecektir.

Sanatçı ve deneyimli eğitmen Elçin Ekinci ile sanat tarihi atölyeleri birbirini takip eden atölyeler olarak, katılımcılara sanat tarihinde yer alan önemli akımlar, sanatçılar ve çalışmaları hakkında bilgi vermek ve deneyimlemek üzerine kurgulanmıştır. Deneyim ve farkındalığın hedeflendiği ‘Sanat Tarihi Atölyeleri’ kapsamında çocuklar, sanat disiplininin çok yönlü uygulama olanakları ile gözlem, deneyim ve uygulamalı bilgiye dayalı çeşitli resim ve heykel atölyeleri gerçekleştireceklerdir.

Sanat akımlarının resim ve heykel sanatı üzerinden inceleneceği atölyelerde, çocuklar sanatçı eğitmen eşliğinde akımları etkileyen kavramlar üzerine birlikte düşünecekler, ardından bu düşünme sürecini iki ve üç boyutlu ifade etme imkanına sahip olacaklar.

Konular:
6 Ağustos Pazartesi: Empresyonist Doğa Resim Atölyesi
7 Ağustos Salı: Fütürist Formlar Heykel Atölyesi
8 Ağustos Çarşamba: Kübist Formlar Maske Atölyesi
9 Ağustos Perşembe: Sürreal Fantastik Formlar Heykel Atölyesi
10 Ağustos Cuma: Pop-Art Kolaj Atölyesi  

ELÇİN EKİNCİ HAKKINDA
1980 doğumlu Elçin Ekinci, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Bileşik Sanatlar bölümünde lisans eğitiminden sonra İtalya Accademia di Belle Arti L’Aquila ve Marmara Üniversitesi GSF Heykel bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Projelerinde; insan doğası, kültür kavramının kurgu ve konstrüksiyonunu beden ve kent politikalarını araştırıyor.  Çalışmaları genellikle anlatı ve diyalog etrafında şekillenen sanatçının araştırma ve düşünme süreci metinlerden, fotoğraf, video ve heykel enstalasyon gibi farklı medyumlardan oluşuyor. Yurtdışı ve yurtiçinde katıldığı sergiler arasında, Anı/Anlatı (Sabancı Kasa Galeri,2016), “Kilit Taşı” (RemArtSpace,2016), “Saklı” (Alan İstanbul,2015), “Düzenin Doğası” (Daire Galeri, 2014), Mamut Art Project (2015), “Fikirler Suça Dönüşünce” (Depo, 2010), “Kentin Üzerinde” (Milano, 2008) , Rotary International Italya (Arcevia, 2007) yer alıyor. Ekinci, sanat çalışmalarının yanı sıra çocuklar ve erişkinler için atölye çalışmalarını çeşitli kurum ve oluşumlarda sürdürmektedir. İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde ilk defa hayata geçen yaz okulunun (2006) proje tasarımında yer almış ve eğitmenliğini yapmıştır. O zamandan bu yana sanatçı atölyeleri kapsamında İstanbul Modern ve çeşitli kurumlarda çocuklar ve erişkinler ile atölye programlarına devam etmektedir. 

Etkinlik 5 - 9 Yaş, 10 - 12 Yaş gruplarını kapsamaktadır.

Kurallar: Yerimiz kısıtlı olduğu için kayıtların kadar yapılması gereklidir, yapılan başvuruların tarafımıza iletilmesi rica olunur.

- Etkinlik 6 - 10 Ağustos tarihleri arasında, 5 gün boyunca 10:30-12:30 saatleri arasında gerçekleşecektir.- Yerimiz kısıtlı olduğu için kayıtların kadar yapılması gereklidir, yapılan başvuruların tarafımıza iletilmesi rica olunur.- Etkinlik 5 - 9 Yaş, 10 - 12 Yaş gruplarını kapsamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT