“Viewpoints Atölyesi”

Tarihler: 22 Mart 2010 Pazartesi ~ 03 Nisan 2010 Cumartesi

Yer: KargART

Ücret: Tam: 200 TL, Öğrenci: 150 TL.

Nereden Alınır: www.kargart.org

Adres: Kadife Sok. No 16 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 330 31 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 22, 2010 ~ Nis 3, 2010

Eğitmen: Fatih Gençkal
Süre: Ayda 8 gün, 16 saat
Katılımcı Sayısı: Katılımcı sayısı en az 8, en fazla 20 kişi ile sınırlıdır.

Viewpoints Atölyesi

Özellikle son yirmi yılda başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere dünyanın birçok yerinde oyuncu eğitiminin bir parçası haline gelmeye başlayan, tiyatro topluluklarının yaratım süreçlerinde de giderek yaygın olarak kullanılan Viewpoints tekniği, Türkiye`de ilk kez bir atölye olarak sunulmaktadır. Viewpoints atölyesi, oyuncunun beden farkındalığını, bedenin uzamdaki diğer bedenler ve nesnelerle, uzamdaki sesler, müzik ve enerjiyle etkileşimini geliştirmek ve derinleştirmek; bu şekilde oyuncuların ve toplulukların sezgisel ve spontane olmasına, bütünlükle çalışabilmesine ve kısa zamanda cesur, yenilikçi teatral yaratılar ortaya koyabilmesine yardım etmek amacını taşır. Viewpoints, harekette esnekliği, ifade yeteneğini ve gücü arttırarak oyuncuların, toplulukların ve sahne üzerindeki tüm yaratıcıların seçim yapma özgürlüklerini ve alanlarını genişletmeyi hedefleyen, metinle ilişkilerini derinleştiren, çeşitli tiyatro türlerine uygulanabilecek bir yöntemdir.

Viewpoints Hakkında

Viewpoints post-modern dans dünyasının içinde doğmuş bir doğaçlama tekniğidir. Bunu ilk kez performansçıların sürekli olarak uğraştıkları iki kavram olan zaman ve uzamı altı kategoriye ayıran koreograf Mary Overlie ortaya attı ve bu girişimine Altı Bakış Açısı (Six Viewpoints) adını verdi. Daha sonra Tina Landau ile Anne Bogart önderliğinde SITI Company, Overlie’nin fikirlerini geliştirip oyuncular için uyarladı. Oyuncu eğitme, topluluk oluşturma ve sahne üzerinde hareket yaratma amaçlarıyla tekniğe dönüştürülmüş bir felsefe olan Viewpoints, sahne üzerindeki yaratıcının çalışırken kullandığı farkındalık noktaları, zaman ve uzamda belirli hareket prensiplerine verilen adlar bütünüdür. Farkındalığı, esnekliği ve ifade yeteneğini artırmak için Viewpoints tekniği zamanı ve uzamı dokuz tane Bakış Açısı’na bölerek inceler: Zamansal Bakış Açıları (Tempo, Süre, Kinestetik Tepki, Tekrar) Uzamsal Bakış Açıları (Şekil, Jest, Mimari, Uzamsal İlişki, Topografya) Atölyede her Bakış Açısı tek tek incelenip çalışıldıktan sonra, hepsinin birlikte ele alınıp açık uçlu doğaçlamaların ortaya çıkacağı Açık Viewpoints seansları yapılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT