Wine & Dine: Mantarlı Lezzetler

Tarihler: 09 Ekim 2019 Çarşamba ~ 09 Ekim 2019 Çarşamba 09 Ekim 2019 19:00

Yer: IWSA

Ücret: - 269.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 9, 2019 ~ Eki 9, 2019
Mantar uzmanı Jilber Barutçiyan’ın topladığı mantarlar, Basta’nın şefleri Derin Arıbaş ve Kaan Sakarya’nın ellerinden çıkacak leziz yemekler ve Ayça Budak’ın eşleşmeleriyle benzersiz bir yemek gastronomi meraklılarını bekliyor!

Jilber Barutçiyan
Küçük yaşlardan itibaren hep doğayla haşır neşir olan Barutçiyan, Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra İsviçre’ye yerleşti.
Mantara olan ilgisi öncelikle merakla başladı, hobisi oldu ve uzmanlığa dönüştü. 20 yılı aşkın süredir mantarlar konusunda çeşitli kurs, seminer ve arazi faaliyetlerine katıldı.Üyesi bulunduğu İsviçre Mantar Uzmanları Kuruluşu’nun (VAPKO*) diplomasını 2006 yılında aldı. Türkiye’ye döndükten sonra mantar alanındaki potansiyalin kullanılmadığını düşündüğünden işin içine girdi. Mantar zehirlenmelerinin engellenmesi, mantarlar konusunda bilgili kişilerin yetişmesi, doğa sevgisinin ve korumacılığın paylaşılması, meraklıların yeni tatlarla buluşması, mantarlarımızın ticari potansiyellerinin gerçekçi bir biçimde öğrenilmesi, özellikle dağ ve orman köylülerine doğa kaynaklı yenilenebilir bir ek gelir imkânı, dolayısıyla ülke ekonomisine katkı sağlanması gibi konuları her zaman önemsedi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde araştırmalar yapmaya devam etmekte.

Basta Street Food
Fine Dining ile tanıdığımız École  Gregoire- Ferrandi mezunu Kaan Sakarya ve Institut Paul Bocuse mezunu Derin Arıbaş ortaklığında 2016 yılında İstanbul’da eşi olmayan eğitimli şefler olarak artisanal sokak yemeği konseptli  Basta Street Food’u kurdular. Fransa’da ki mutfaklarda ’’Servise hazır’’,’’Yolla’’ anlamına gelen Basta Kadıköy’de yer almaktadır.

Kaan Sakarya
2005 yılında Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Profesyonel mutfak dünyasına 2007’de Sheraton Maslak’ta çalışmaya başlayarak adım attı ve  2009 yılında Paris’e, Ecole Ferrandi’de Gastronomi eğitimi almak için taşındı. Eğitim süresince ve sonrasında 3 Michelin yıldızlı Arpege ve 2 Michelin yıldızlı Taillevent gibi çok önemli restoranlarda çalıştım. 2010 senesinde Türkiye’ye dönerek, Aylin Yazıcıoğlu ile Asmalımescit’teki evimizde “Gastroloft” projesine başladı. 2011’de Belçika’da birçok Michelin yola yıldızlı restoranlarda çalıştıktan sonra; 2013’te tekrar İstanbul’a dönerek, yine Aylin ile, Nicole’u kurdular. Yaklaşık üç yıl boyunca Head Chef pozisyonunda Nicole’de bulunduktan sonra, bana ait bir projeye imza atmak adına, 2016’da ortağı Derin Arıbaş ile Basta’yı kurdu.

Derin Arıbaş
2007’de Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 2008’de Lyon’da Institut Paul Bocuse’de Mutfak Sanatları eğitimi almaya gitti. 2011’de mezun olduğunda ,  3 Michelin yıldızlı restoranlarda staj tecrübesi edindi.  2012’de Belçika’nın Kruishoutem şehrinde yine 3 Michelin yıldızlı Hof van Cleve’de ‘chef de partie’ olarak çalıştı. Ardından  Dubai’de  iki buçuk yıl boyunca Fransız “Atelier des Chefs” şirketinin ‘head chef” pozisyonunda bulunarak amatörlere daha önceden belirlenmiş mönüler çerçevesinde dersler verdi ve  2016 yılının başında Türkiye’ye geri döndü.

Ayça Budak
Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da  ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi  birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda  hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.

California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture,  MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den  Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve  Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.

International Wine& Spirits Academy
Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan  IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü içinbüyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme&içme eğitimine destek oluyor.

- Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.- Yiyecek ve içecek ikramı olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.- Çok yoğun parfüm sürülmemesi istenmektedir.- Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT