Yankı Yazgan ile Belirsizlik Ortamı

Tarihler: 27 Mart 2019 Çarşamba ~ 27 Mart 2019 Çarşamba 27 Mart 2019 20:00

Yer: Joint Idea Kanyon

Ücret: * Bu derste, geçerli kimliği olan öğrenciler, öğretmenler, 65 yaşın üzerindekiler, emekliler ve engelli bireyler için %20 standart fiyat indirimi uygulanmaktadır. Tam - 180.00 TL Öğrenci-Öğretmen-65 Yaş-Emekli ve Engelli İndirimi - 144.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 27, 2019 ~ Mar 27, 2019
Yankı Yazgan ile Belirsizlik Ortamında Anne-Baba Olmak, 27 Mart'ta Joint Idea Kanyon'da...

*Bu bir The School of Life etkinliğidir.

Giderek ‘bildiğimiz gibi’ olmaktan çıkan bir çağda ve nasıl olacağını tahmin edemediğimiz bir gelecek için yetiştirdiğimiz çocuklarımızın hayatındaki rolümüzü nasıl tanımlayabiliriz? Binlerce yıldır kültür ve beyin-davranış yapısının genleriyle kuşaktan kuşağa geçen anne-babalık uygulamalarının günümüzde tıkandığını hissediyoruz. “Yeni” anne-babalık arayışlarının çoğu kulağa hoş gelirken, uygulamaların sonuçları ortaya çıktıkça orada da hayal kırıklığı kaçınılmaz oluyor.

Gelecek belirsiz. Bu sadece bilgilerimizin azlığıyla değil bilgilerimizin sindiremeyeceğimiz kadar çokluğuyla da ilişkili.

Çocuk, genç  ve erişkin psikiyatrisi alanının önde gelen ismi Yankı Yazgan bu interaktif seminerde, anne-babalık ve insan gelişimi hakkında biyoloji, psikoloji ve eğitsel alanlarda katlanarak artan bilgileri süzerek aktarıyor. Gelişimdeki dönüm noktalarını ve aksamaları, yaşamın aksiliklerini ve gündelik dertleri katılımcılarla paylaşıyor, yorumluyor. 

Yazgan, seminerde şu güncel konuları da ele alıyor:

Teknolojinin ilişki ve yaşam biçimlerini hızla değiştirdiği bir çağda ebeveynler yeni kaygılarla nasıl başa çıkabilir? Ülkenin kendine özgü ortamında “çocuk yetiştirmek” kavramına nasıl bir perspektifden bakmalı? Ergenlik döneminin kendine özgü zorluklarını nasıl ele almalı?

The School of Life Istanbul’un Yankı Yazgan ile bu çok özel akşamı, binlerce yıldır eskisiyle yenisiyle anne-babaların ve “büyümüş çocukların” aklını meşgul etmiş sorulara, günümüzden geleceğe dönük bir cevap arayışı. 

ÖZEL ETKİNLİKLER HAKKINDA

Nasıl bir hayat yaşamalıyız? Belki de en kadim soru... The School of Life’da hayata hangi değerlerin rehberlik etmesi gerektiğini sorguluyoruz. Bu amaçla özgün ve sıra dışı kişilikleriyle tanınan düşünür, sanatçı ve konuşmacılardan hikayeleri, deneyimleri ve yaklaşımları ile bize rehberlik etmelerini istiyoruz. Önde gelen isimlerle buluşacağımız özel etkinliklerde bireysel yolculuklara kapı açan rahatlatıcı, yol gösterici ya da kışkırtıcı farklı bakış açıları duymaya, deneyimlemeye hazır olun. 

Bu özel ve tek seferlik etkinliklerden haberdar olmak için, lütfen bültenimize üye olun.

Özel Etkinliklerimizin yanı sıra programımızda; The School of Life’da yapıp ettiklerimizin ve üretimimizin kalbinde yer alan ve on iki dersten oluşan Yeni Müfredat, sizi bugünün iş yerinde başarılı ve mutlu olmak için gereken becerilerle donatan Profesyonel Atölyeler, sizin gibi diğer meraklı ve açık görüşlü bireylerle bir araya geleceğiniz Deneyimler yer alıyor. 

ATÖLYE LİDERİ

Yankı Yazgan çocuk/genç ve erişkin psikiyatrisi alanında serbest uzman hekimdir.  Akademik kariyerini 1995’ten bu yana Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Profesör ve Yale Child Study Center’da öğretim görevlisi olarak
sürdürüyor. Bilimsel araştırmalarını ve yayınlarını psikiyatri, moleküler genetik, kognitif nörobilim ve insan gelişimi alanlarında yaptı.

Tıp ve akademik kariyerinin yanı sıra ‘konuşmacı’ ve ‘yazar-çizer’ olarak amacını insanın büyüme sürecini ve beyin gelişimini herkesin anlaması ve hayatına uygulaması olarak tanımlıyor. Büyümek, anne-babalık ve çocuklu hayat hakkındaki yazı, kitap ve konuşmaları bu düşünce ile oluştu.

Benzer bakış açısıyla, iş ve eğitim hayatında insan gelişimi , ‘liderliğe terfi’, ‘risk ile iyi geçinmek’ ya da ‘aile kalmak şirket olmak’ gibi başlıklarda insan gelişimi ve beyin bilimleri alanındaki deneyim ve bilgilerine dayalı seminerler düzenliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT