Yeni Medya Sanatı

Tarihler: 21 Mayıs 2016 Cumartesi ~ 21 Mayıs 2016 Cumartesi 21 Mayıs 2016 10:30

Yer: Borusan Contemporary

Ücret: - 150.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 21, 2016 ~ May 21, 2016
Yeni Medya Sanatı

Eğitmen: Ekmel Ertan

Yeni medya sanatı varlık sebebi olan bilişim ve iletişim teknolojilerinden aldığı hızla en çabuk olgunlaşan ve hatta yaşlanan sanat formu oldu. Medya sanatı medya sanatı olalı otuz sene olmuştu; tamam istenirse bir yirmi sene daha geriye de gidebilir ama... Daha otuz yılını henüz tamamladığında yeni medya tarihi sergileri yapıldı, medya arkeolojisi araştırmaları yazıldı. Bitmiş miydi, yaşlanmış mıydı gerçekten ya da tükenmiş miydi? Sadece kendi tarihine bakarak mı var olabiliyordu artık? Bu seminerde medya sanatına başından, 60’lardan bugüne etkinlikler, sanatçılar, işleri ve problematikleri üzerinden bakacağız. Yeni medya sanatı, sanatın yeni medyası oldu mu, oluyor mu, yoksa ayrı bir patikadan yürümeye devam mı edecek, konuşacağız…

Ekmel Ertan

Küratör, sanatçı ve eğitimci olarak çalışmalarını sürüdüren Ekmel Ertan, aynı zamanda sanat ve teknoloji alanında araştırma, sanatsal üretim ve sergileme yapan, İstanbul’da kurulu BİS Beden İşlemsel Sanatlar Derneği’nin (amberPlatform) kurucusu ve sanat yöneticisi. 2007’den bu yana gerçekleştirilmekte olan amber Sanat ve Teknoloji Festivalinin yöneticiliği ve küratörlüğünü yürütüyor. 2009’da başlayan amber Sanat ve Teknoloji Konferansı’nın da kurucusu. Ertan sanat ve teknoloji bağlantılı çeşitli Avrupa Topluluğu destekli uluslararası projenin yerel koordinatörü veya yöneticiliğini yapıyor. Amerika, Avrupa ülkeleri ve Türkiye’de fotoğraf ve yeni medya çalışmaları sergilendi.İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektronik ve Haberleşme mühendisi olarak mezun oldu; yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Etkileşimli Medya Tasarımı alanında yaptı. Türkiye (Netaş), Almanya (Alcatel SEL, Stuttgart) ve Belçika’da (Bell Labs, Alcatel, Antwerp) tasarım mühendisi olarak çalıştı. 1997 ile 2005 yılları arasında İstanbul’da kendi multimedya tasarım şirketini yönetti. 1999’dan bu yana Bilgi ve Yıldız Teknik üniversitelerinin tasarım bölümleri ve İstanbul Teknik Üniversitesi TBT programında multimedya tasarımı, proje geliştirme, tasarım için programlama gibi dersler verdi. 2006–2014 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal bilimler Fakültesi’nde Etkileşim Tasarımı, Web Tasarımı ve son sınıf Proje Stüdyosu dersleri verdi. 

Eğitim, 21 Mayıs Cumartesi ve 22 Mayıs Pazar olmak üzere 2 gün sürmektedir. 13.00-14.00 arasında ara verilecektir.

Etkinlik Görseli: Daniel Canogar, Single Drift, Number 1, Ed. 1 of 3 White vinyl, manhole, projector, media player animation.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT