Yetişkinlere Yönelik Sanatçı Atölyeleri

Yetişkinlere Yönelik Sanatçı Atölyeleri

Tarihler: 04 Mayıs 2018 Cuma ~ 12 Mayıs 2018 Cumartesi

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 4, 2018 ~ May 12, 2018

Pera Müzesi, sanatçı atölyelerine Görünenin Ardındaki Singapur sergisi kapsamındaki yetişkinlere yönelik atölyelerle devam ediyor. 12 Mayıs tarihine dek devam edecek atölyelerde katılımcılar, sanatçı Volkan Kızıltunç ile fotoğraf kitabı tasarlarken, Selim Süme ve Ege Kanar ile birlikte stüdyo ortamında portre çekimi gerçekleştiriyor.

Pera Müzesi, eğitim programları kapsamında farklı disiplinlerden sanatçılarla yetişkinlere yönelik atölyeler düzenlemeye devam ediyor. Pera Eğitim, sunduğu bu ikinci programda Volkan Kızıltunç, Selim Süme ve Ege Kana’yı ağırlarken, katılımcılar sanatçılarla birlikte üretim yapma fırsatı buluyor. Görünenin Ardındaki Singapur sergisinden ilhamla hazırlanan atölyeler, sergi turunun yanı sıra fotoğraf sanatı üzerine eğilen uygulamalı eğitimleri içeriyor.

Portre atölyesi,Görünenin Ardındaki Singapur sergisinde yer alan portre fotoğraflarının, sanatçılar Selim Süme ve Ege Kanar eşliğinde incelenmesi ve portre çekimi hakkında bilgilerin aktarılması ile başlıyor. Ardından katılımcılar, bu eserlerden yola çıkarak stüdyo ortamında portre çekimi gerçekleştiriyor. Atölye, dijital fotoğraf makinaları ve profesyonel ışık sistemleri ile gerçekleştirilen çekimlerin fotoğraf kağıdına basılmasıyla son buluyor. Atölye 04 Mayıs Cuma günü 19:30-21:00 saatleri arasında fotoğraf meraklılarını bekliyor.

34 fotoğraf sanatçısının Singapur temalı fotoğraf kitaplarından kurgulanan Görünenin Ardındaki Singapur sergisinden ilhamla hazırlanan atölye, sanatçı Volkan Kızıltunç eşliğinde gerçekleşiyor. Atölye çalışmasında katılımcılar, fotoğraf kitabı tarihi, sayfa tasarımı, malzeme seçimi gibi konularda bilgiler edinerek, kendi fotoğraf kitaplarını tasarlıyor. ‘‘Fotoğraf kitabını nasıl okuyabiliriz?”, “Kitap nasıl yapılabilir?”, “Tasarımı nasıl anlamalıyız ve değerlendirmeliyiz?”, “Doğru format, doğru izleyiciyi nasıl bulur?’’ gibi sorulara yanıt arayan atölye, 12 Mayıs Cumartesi günü 15:00-17:00 saatleri arasında düzenleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT