Young Chefs - Aşçılık (Öğle Grubu)

Etkinlik Atölye Kurs Young Chefs - Aşçılık (Öğle Grubu)

Tarihler: 10 Ağustos 2020 Pazartesi ~ 10 Ağustos 2020 Pazartesi 10 Ağustos 2020 15:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

Ücret: - 6300.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://www.msa.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 10, 2020 ~ Ağu 10, 2020
Hayranlıkla izlediği profesyonel şefler gibi seri bir şekilde bıçak kullanmaya cesareti olan gençler! Yeriz sizin cesaretinizi.

Bu eğitime başvuru www.youngchefs.com.tr adresinden yapılmaktadır.

Bu yaz genç şefleri Young Chefs programıyla mutfağa ilk profesyonel adımları atmaya davet ediyoruz. Gençlerin 60 saatlik uygulamalı mutfak eğitimi alıp bıçak kullanma tekniklerinden soslara, etler ve deniz ürünlerinden dünya mutfaklarına farklı lezzetlerin yapımını öğrenecekleri ve aynı zamanda kahve, gezi ve sohbet derslerine katılacakları Young Chefs programı MSA’da. Mutfak hayallerini genç yaşta gerçekleştirmek isteyen 14-17 yaş arasındaki gençleri bekliyoruz.

1. Mutfağa giriş ve bıçak seçme, kullanma ve kesim teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları
Bıçak seçme ve kullanma teknikleri
Kesme teknikleri ve uygulamaları: brunoise, macedoine, julienne, batonette, segment, slice, chiffonadeFarklı kesim teknikleriyle hazırlanan sebzeler ile yapılacak yemekler;
Tavuklu ve sebzeli egg noodle

Bu derste reçeteler için kullanacağınız malzemeleri kendiniz porsiyonlayarak, istasyonlarınızda hazır hale getireceksiniz.

Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını, ayrıca profesyonel mutfak nedir, mutfaklarda görev tanımları ve temel güvenlik ve hijyen kurallarını öğreneceksiniz.

2. Kemik suları ve soslar
Esmer kemik suyu yapımı (Demo)
Tavuk suyu yapımı
Domates sos yapımı
Beşamel sos yapımı
Mayonez yapımı
Hollandez sos yapımı (Demo)
Pesto sos yapımı

Sandviç ikramdır.

Mutfağın temeli olan kemik suları ve sosları en ince detayları ile öğrenecek ve sonraki derslerde nasıl kullanacağınız konularına hakim olacaksınız.

3. Çorbalar
Kremalı rosto domates çorbası
Karides bisque (Demo)
Süzme mercimek çorbası

Farklı çorba türleri, bağlayıcılar ve farklı metotlarda nasıl çorba yapılacağını öğreneceksiniz.

4. Sandviçler ve salatalar
Klasik BLT sandviç
Füme kaburgalı cheeseburger
Karidesli sezar salata
Cranberry ve fındıklı kinoa salatası

Salata malzemelerinin; hazırlama ve saklama koşullarını görecek, sandviç bileşenlerinin detaylarını (ekmek-sos-garnitür) ve nasıl olması gerektiğini, ana ürün ve sos uyumunu öğreneceksiniz. Ayrıca bu ürünlerin sunumlarında dikkat edilmesi gereken noktalara hakim olacaksınız.

5. Etler ve pişirme teknikleri-1
Roastbeef (Demo)
Cafe de Paris soslu bonfile, parmesanlı patates kızartması ile
Ağır ateşte sebzelerle pişirilmiş dana incik, sarımsaklı ekmekler ile

Bu derste reçeteler için kullanacağınız malzemeleri kendiniz porsiyonlayarak, istasyonlarınızda hazır hale getireceksiniz.

Dana eti ve bölgelerinin yapısı kısa ve uzun pişirme tekniklerini öğrenecek, doğru et nasıl seçilir, etin kısımları nelerdir, et nasıl temizlenir gibi soruların cevaplarını bulacaksınız. Ayrıca satın alırken dikkat edilmesi gerekenler, saklama koşullarını ve kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalara da hakim olacaksınız.

6. Etler ve pişirme teknikleri-2
Kuzu kol tandır (Demo)
Izgara köfte, sumaklı maydanozlu soğan ve lavaş ile
Fırınlanmış sebzeli kuzu incik, firik pilavı ile

Bu derste reçeteler için kullanacağınız malzemeleri kendiniz porsiyonlayarak, istasyonlarınızda hazır hale getireceksiniz.

Kuzu eti ve bölgelerinin yapısını, nasıl seçilmesi ve doğru pişirme şekillerini öğreneceksiniz.

7. Kümes hayvanları ve pişirme teknikleri
Rosto hindi (Demo)
Ördek but confit (Demo)
Çıtır tavuk butları, elma chutney ile
Izgara tavuk kanatları, köz sebze salatası ile

Kümes hayvanlarının yapısı ve farklı kümes hayvanlarının pişirme tekniklerini öğreneceksiniz.

8. Deniz mahsulleri ve pişirme teknikleri
Ahtapot (Demo)
Ahtapot salatası (Demo)
Buharda pişmiş levrek fileto, taze otlu patates püresi ile
Tempura karides, sweet chili sos ile

Bu derste reçeteler için kullanacağınız malzemeleri kendiniz porsiyonlayarak, istasyonlarınızda hazır hale getireceksiniz.

Farklı deniz ürünlerini, balıkları ayıklama ve pişirme tekniklerini göreceksiniz.

9. Uzak Doğu mutfağı
Tom kha gai
San choy bow; marul yaprağında istiridye sos, soya filizi, zencefilli karides ile
Kırmızı körili ördek, yasemin pilavı ile

Uzakdoğu mutfak kültürü ve yemeklerde kullanılan acı-tatlı-ekşi sosların kombinasyonu ve uyumunu öğreneceksiniz.

10. Fransız mutfağı
Quiche lorraine
Boeuf bourguignon, sarımsaklı ekmekler ile

Unesco tarafından korunan tek mutfak olan Fransız mutfağının terminolojisi ile birlikte bu mutfağın en bilinen yemeklerinden örnekleri göreceksiniz.

11. Meksika mutfağı
Sebzeli ve cheddar peynirli nachos
Guacamole sos yapımı
Salsa sos yapımı
Sour cream yapımı
Tavuk etli fajitas, guacamole, salsa ve sour cream sos ile 

Meksika‘nın klasikleşen tarifleri ile birlikte en popüler yemekleri, tex-mex mutfağı ve yemeklerde acının doğru kullanımını öğreneceksiniz.

12. Glütensiz, vegan, raw
Keten tohumu krakerleri (Demo)
Badem sütü yapımı (Demo)
Tropical n’ berry smoothie yapımı (Demo)
Kaju humus, çam fıstıkları ve frenk soğanı ile
Kabak fettuccine, marinara sos ile
Vegan sebze burger, fırında taze baharatlı patatesler ve vegan mayonez ile

Glütensiz, vegan, raw yemeklerin hazırlama ve pişirme tekniklerini öğreneceksiniz.

13. El yapımı makarnalar
Fettuccine alfredo
Ricotta ve ıspanak dolgulu ravioli, adaçaylı tereyağ sos ile
Lazanya bolognese (Demo)

Bu derste reçeteler için kullanacağınız malzemeleri kendiniz porsiyonlayarak, istasyonlarınızda hazır hale getireceksiniz.

El yapımı dolgulu ve dolgusuz makarna hamurları hazırlanmasını ve makarna sosları ile lezzetlendirilmesini öğreneceksiniz.

14. Mayalı hamurlar
Bun ekmeği yapımı (Demo)
Tiftiklenmiş rosto dana incik bun, kırmızı soğan turşusu, salatalık ve taze kişniş ile (Demo)
Sucuklu kaşarlı pide
Pizza margarita; domates sos, mozzarella peyniri ve taze fesleğen yaprakları ile

Farklı türlerde mayalı hamurlardan çeşitli sevilen tariflerin hazırlanmasını öğreneceksiniz.

15. Modern pişirme teknikleri
Tütsülenmiş patlıcan çorbası
Sous vide somon, maydanoz gremolata ile
Sıvı nitrojenle yapılmış haşhaşlı dondurma (Demo)

Son zamanlarda kullanılan ve gastronomi dünyasında trend olmuş en yeni pişirme tekniklerini öğrenip, ekipmanların kullanımı ve detaylarını da göreceksiniz.

16. Kahve
Doğru espresso yapımı; Single ve double espresso uygulamaları
Süt köpürtme teknikleri
Espresso bazlı sütlü kahvelerin uygulanması ve bu kahveleri birbirinden ayıran özellikler; Cappuccino, Cafe Latte, Flat White, Cortado, Macchiato (Demo)
Soğuk kahve; kendi kahveni yarat!

17. Gastro gezi
Enfes bir gastronomi deneyimi içeren lezzetli bir gün seni bekliyor.

18. Mutfaktan Youtube’a
“Mutfaktan Youtube videosu nasıl çıkar?” diyorsan, işin ustaları senin için anlatacak.

19. Yarışma
Yaratıcılığını ekip çalışmasıyla birleştireceğin öğrendiklerini sergileyeceğin heyecan dolu bir yarışmaya hazır ol.

20. Aile yemek daveti
Mutfakta öğrendiğin her şeyi ailen için kendi ellerinle ziyafete dönüştüreceğin bir davetle 1 aylık müthiş deneyimin son bulacak.

*Eğitim sonunda “Young Chefs“ katılım sertifikası verilecektir.
* Young Chefs Aşçılık eğitim seti hediye verilecektir. MSA logolu özel çanta içerisinde bıçak seti, şef ceketi, önlük-kep, torşon, kaydırmaz terlik, eğitim kitabı, isimlik kartı, dolap kilidi bulunmaktadır.
*Eğitimler “Profesyonel Aşçılık” mutfaklarında gerçekleşecektir.
*15 Temmuz 2020 tarihinde (resmi tatil) ders yapılmayacaktır.
*31 Ağustos 2020 tarihinde ders yapılmayacaktır.
*Eğitimler haftada 5 gün olarak yapılacaktır.
*Ders programı değişiklik gösterebilir.

10 Ağustos- 6 Eylül, 14.00-18.00

- Eğitim sonunda “Young Chefs“ katılım sertifikası verilecektir.- Young Chefs Pastacılık eğitim seti hediye verilecektir. MSA logolu özel çanta içerisinde silikon uçlu spatula, soyma bıçağı, şef ceketi, önlük-kep, torşon, kaydırmaz terlik, eğitim kitabı, isimlik kartı, dolap kilidi bulunmaktadır.- Eğitimler “Profesyonel Pastacılık” mutfaklarında gerçekleşecektir.- 15 Temmuz 2020 tarihinde (resmi tatil) ders yapılmayacaktır.- 31 Ağustos 2020 tarihinde ders yapılmayacaktır.- Eğitimler haftada 5 gün olarak yapılacaktır.- Ders programı değişiklik gösterebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Film Gösterileri Fuar Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT