Zinnure Türe İle Hikaye Anlatıcılığ

Tarihler: 23 Aralık 2017 Cumartesi ~ 23 Aralık 2017 Cumartesi 23 Aralık 2017 11:00

Yer: Lir Sanat Atölyesi

Ücret: - Tam 150.00 TL, Öğrenci 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 23, 2017 ~ Ara 23, 2017
Zinnure Türe İle Hikaye Anlatıcılığı Atölyesi, 23 Aralık'ta Lir Sanat'ta!

“Masallar çocuklara uyumaları, yetişkinlere de uyanmaları için anlatılır." Jorge Bucay


Hikaye anlatıcılığı; deneyimlerimizi aktarmanın canlı, güçlü, hızlı ve kalıcı yöntemlerinden biridir. Çağlar boyunca bilginin ve deneyimin aktarımı hikaye anlatıcıları sayesinde olmuştur. Günümüzde anlatıcılık yöntemini etkili bir biçimde kullanmak; insan ilişkilerinin güçlenmesine, kendini daha iyi ifade etme becerilerini geliştirmeye, farkındalığın artmasına, keyifli vakit geçirmeye ve sosyal beceriler kazanmaya büyük katkı sağlamaktadır.

Hikaye Anlatıcılığı Atölyesi; herhangi bir anlatının (masal, anı, mitolojik öykü, edebi metin, vs.) kişinin kendine özgü yeteneklerini ve yaratıcılığını kullanarak özgün bir hale nasıl getirilebileceğine dair temel ipuçlarını içerir. Atölye; bedensel farkındalığımızı arttırmak, imaj yaratmanın yöntemlerini kurgulamak, dinleyiciyle doğrudan ilişki kurmak, anlatılarımızı renkli hale getirmek gibi becerilerin gelişmesine odaklanacaktır.

Atölye boyunca üzerinde durulacak noktalar özetle;
-İmaj kurma
-Beden farkındalığı
-Ses kullanımı
-Bedenin anlatım olanaklarından yararlanma
-Metin çözümleme 
-Doğaçlama
-Dinleyici ile iletişim kurma 
-Kendine özgü anlatım dili oluşturma

Kimler katılmalı
Anlatıcılıkla ilgilenen herkes. İşleri gereği sunum yapanlar, öğretmenler, kendini bu alanda geliştirmek isteyenler, performans sanatları ile ilgileneneler.

Eğitmen
1981 yılında Almanya'da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümündeki lisans eğitiminin ardından Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama programında oyunculuk yüksek lisansını tamamladı. 1999 yılından bu yana yurtiçinde ve yurtdışında bir çok performansta sahne almış, çeşitli eğitimler almış ve vermiş, TV dizileri, sinema filmleri ve
reklam filmlerinde oyunculuk yapmıştır. 2016 yılında ProjeDifüzyon adlı ekibi kurmuştur. Halen oyuncu, yönetmen ve eğitmen olarak  çalışmalarına devam etmektedir.

2010 yılında Nazlı Çevik ile yaptığı atölye çalışmalarının ardından "Hikaye Anlatıcılığı" alanında da çalışmaya başlamıştır. Bu alanda çalışmalarına Patika Hikaye Anlatıcılığı çatısı altında devam eden Zinnure Türe, 2012 yılından bu yana bireysel ve kurumsal platformlarda "Anlatıcılık" yapmakta, eğitim vermekte ve masal geceleri düzenlemektedir. 2014 yılından bu yana Sulukule Gönüllüleri Derneği ile birlikte, “Okulu Terki Önleme Projesi “ kapsamında çocuklara masal anlatmaktadır.  

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT