Concerto Barocco / Mi Favorita / Creatures

Tarihler: 12 Kasım 2011 Cumartesi ~ 12 Kasım 2011 Cumartesi 20:00

Yer: Kadıköy Süreyya Operası

Ücret: Zemin I Parter: A-D Tam 30,00 TL İndirimsiz, Zemin II Parter: E-N Tam 25,00 TL, Localar: 13,00 TL

Nereden Alınır: http://www.dobgm.gov.tr, http://kkm.kadikoy.bel.tr, Fulya Sanat ve Süreyya Operası Gişe

Adres: Bahariye Caddesi Cafer Ağa Mahallesi No: 29 34710 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 346 15 31 (120/121)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 12, 2011 ~ Kas 12, 2011

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Concerto Barocco – Creatures – Mi Favorita”dan oluşan programıyla Kasım ayında sanatseverlere çağdaş bir dans şöleni sunuyor.

20. yüzyıl dünya bale repertuvarının önde gelen eserleri Concerto Barocco, Creatures ve Mi Favorita Paris Operası’nın baş dansçılarından José Martinez ve dünya çapında ün kazanmış koreograflar Patrick De Bana ve George Balanchine’in dansçılarından Nanette Glushak yönetiminde Kasım ayı boyunca Hem Süreyya Operas Sahnesi hem de Fulya Sanat Merkezi’nde sahneleniyor.

Programın açılış parçası ilk kez 1941’de Rio de Janerio’da sahnelenmiş olan Neoklasik balenin öncüsü George Balanchine’e ait olan “Concerto Barocco”. Ballet du Capitole’un sanat yönetmeni Nanette Glushak’ın yorumuyla sahnelenecek olan eserin müziği Johann Sebastian Bach imzası taşıyor. New York Şehir Balesi’nin 1948 yılındaki açılışında sergilenen üç eserden biri olma özelliği taşıyan Concerto Barocco, 1987’den bu yana dünyanın birçok topluluğunda Balanchine eserleri sahneye koyan Nanette Glushak tarafından sahnelenerek İstanbul’da yeniden hayat kazanıyor.

Programın ikinci eseri beş çiftten oluşan “Creatures”. Alman asıllı dansçı ve koreograf Patrick De Bana tarafından sahneye konan eser,Paris Operası’nın usta dançılarından Manuel Legris tarafından çalıştırılan klasik Türk müziğinden İran perküsyonlarına ve müzisyen Dhaffer Yousef’in müthiş performansıyla seyirciye sadece görsel değil müzikal de bir şölen sunuyor. İçselliğe giden ortak yolu bulmayı amaçlayan Creatures, izleyeni kendisine doğru bir yolculuğa sürüklüyor.

Programın son eseri “Mi Favorita” ise Paris Operası’nın baş dansçılarından José Martinez tarafından ilk kez 2002’de sahneye kondu. Müziği Gaetano Donizetti’ye ait olan eser, yaratıcı öğeler içeren bir klasik çalışma olarak başta dansçıların değiş tokuşla önce partnerlerini, daha sonra da kostümlerini değiştirmeleriyle her cümlede izleyiciye yeni şeyler söyleyen özgün bir dile sahip. Versay Sarayı ve IV. Louis döneminden etkilenilen orijinal kostüm tasarımı ise yine Paris Operası’nın baş dansçılarından Agnés Letestu imzası taşıyor. Farklı karakteristik ve fiziklerdeki beş çiftten oluşan Mi Favorita, dansçıların bedensel ayrılıklarını da sahneye taşıyor.

12, 19 Ekim ile 15, 30 Kasım tarihlerinde Fulya Sanat Merkezi’nde, 12 Kasım’da ise Kadıköy Süreyya Operası’nda izleyiciyle buluşacak eser çağdaş dansa ilgi duyan herkesi büyülemeye hazırlanıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT