Coppelia - Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu

Tarihler: 27 Mart 2015 Cuma ~ 29 Mart 2015 Pazar 27, 28, 29 Mart Saat:21:00

Yer: Türker İnanoğlu Show Center

Ücret: 1. Kategori - 120.00 TL 2. Kategori - 100.00 TL 3. Kategori - 80.00 TL 4. Kategori - 60.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Büyükdere Cad. Derbent Mevkii (Darüşşafaka Kampüsü Yanı) Maslak Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 286 66 86

Faks: 0212 286 66 79

Web: http://http://www.timshowcenter.com

E Posta: info@timshowcenter.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 27, 2015 ~ Mar 29, 2015

Rus balesinin en seçkin bale topluluklarından biri olan Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu ölümsüz eser “Coppelia” ile 27-29 Mart tarihleri arasında TİM Show Center’da…

Yıldızlar Topluluğu…

Natalia Kasatkina ve Vladimir Vasilyov gibi iki bale dehasının öncülüğünde kurulan Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu “Yıldızlar Topluluğu” olarak da anılmakta, grubun bünyesindeki 63 dansçı ise “balenin mücevherleri” kabul edilmektedir.

İkisi de Moskovalı olan Kasatkina ve Vasilyov, 1950’li yıllarda Bolşoy Balesi’nin en parlak yıldızlarıdır. Bolşoy’un bu unutulmaz ikilisi 1959 yılında tanışır, 1961 yılında olağanüstü koreografi yetenekleri ve yüksek sanatsal yetilerini birleştirirler. 1977 yılında ise Büyük Moskova Klasik Bale’sini kurarlar. Topluluk sonradan geleneksel ve modern öğeleri kaynaştıran kendine özgü tarzıyla “Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu” unvanına da layık görülür.

Amerikan Biyografik Enstitüsü tarafından “Etki Sahibi Beşyüz Lider” listesinde anılan Natalya Kasatkini ve topluluğun Genel Sanat Yönetmeni Vladimir Vasilyov, kendilerine özgün bir grup tarzı yaratırlar.

Önde gelen 3 Rus bale topluluğundan biri olan Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu, klasik baleye getirdiği yenilikler, olağandışı bale formları, farklı dans teknikleri ve zengin repertuarlarıyla kısa zamanda dünyanın en çok tanınan bale gruplarından biri haline gelir. Topluluğun solistleri 19 altın madalya, 2 büyük ödül, Paris Dans Akademisi’nden 5 büyük ödül sahibi, yetkinlikleri dünya çapında tescillenmiş dansçılardır.

Dünyada ve Basında…

“Ülkesinde ve dünyada akademik balenin estetiği ve şiirselliğinin yaygınlaştırılması için Moskova’da oluşturulan ünlü topluluk, Bolshoi ve Kirov tiyatrolarıyla aynı seviyede olağanüstü bir itibar kazandı. Bale severler için, yüksek performans seviyesiyle öne çıkan birinci sınıf bir gösteriyi izlemeleri için az bulunacak bir fırsat.”

Bu sözler İtalyan La Nazione gazetesine aittir. Tıpkı La Nazione gibi New York Times, Le Matin, Neues Deutchland, The Guardian gibi birçok yayın kuruluşu ve bale eleştirmeni bu topluluğa övgüler yağdırmıştır.

Temaları ifade ediş biçimi, mükemmel tekniği ve solistlerinin büyüleyici performanslarıyla Avrupalı, Amerikalı ve Rus eleştirmenlerin ilgi odağına dönüşen Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu bugüne kadar Rusya’da 200 şehirde, dünya çapında ise 30’dan fazla ülkede turneye çıkmıştır.

Repertuvarlar ve Coppelia

İstanbullu bale severlerle Coppelia koreografisiyle buluşacak olan Moskova Devlet Akademik Klasik Tiyatrosu’nun repertuarında Romeo ve Jülyet, Kuğu Gölü, Don Kişot, Sinderalla, Fındıkkıran, Spartaküs, Kamelyalı Kadın, Uyuyan Güzel gibi 20’den fazla dünyaca ünlü koreografi yer almaktadır.

Coppelia

Fransız besteci Leo Delibes’in müzikleriyle sergilenen Coppelia, oyuncakçı Coppellius’un gerçek ölçülerde yaptığı, kurulunca dans eden oyuncak bir bebeğin adıdır.

Profesör Coppelius yarattığı oyuncak bebeğini bitirmenin mutluluğu içindedir. Ancak ne var ki Coppelia tüm kasaba halkı için aynı hisleri uyandırmayacaktır. Coppelia kasabadaki erkeklerin ilgisini üzerinde toplamaktadır. Hatta erkekler kızın oyuncak olduğundan habersiz, onun dikkatini çekebilmek için çeşitli danslar yapmaktadır.

Kasabanın delikanlılarından Franz, güzel ve çekici bir kadın olan Swanhilda’ya aşıktır. Ona aşkını ilan etmiş, evlenme teklifinde bulunmuştur. Ancak Coppelia’yı görünce bu tuhaf ve farklı kızdan etkilenir. Öykünün geri kalanı, Franz ve Swanhilda’nın oyuncak kız yüzünden birbirlerine darılmaları ve oyuncakçı Coppelius’un evinde yaşadıkları etrafında döner. Hikayenin sonunda her şey tatlıya bağlanır ve masal mutlu sonla biter.

Gösteri Programı:

27.03.2015, Cuma - 21:00           
28.03.2015, Cumartesi - 21:00
29.03.2015, Pazar - 15:00

- Tüm yaş grubu çocuklar bilete tabidir. 
- Garanti Bonus Kart sahiplerine %15 indirim uygulanmaktadır. Bu indirim sadece Ana Gişe ve Perakende Satış Noktaları'nda geçerlidir.
- Organizasyon firmasının programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT