Güldestan Yeniden Sahnede!

Tarihler: 14 Aralık 2014 Pazar ~ 17 Aralık 2014 Çarşamba 17 Aralık Saat:20:00 - 14 Aralık 16:00

Yer: Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat

Adres: Hakkı Yeten Cad. No:10 Dikilitaş Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 215 60 37

Web: http://http://www.fulyasanat.org

E Posta: info@fulyasanat.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 14, 2014 ~ Ara 17, 2014

Devlet Opera ve Balesi’nin en popüler eserlerinden biri olan Güldestan 10. yılını kutluyor!

Beyhan Murphy’nin 2004’te Mercan Dede ile beraber yaptığı, o günden bugüne, Mersin, Antalya, Samsun, İzmir ve İstanbul olmak üzere 5 Devlet Opera ve Balesi tarafından yerleşik sahnelerde ve Hollanda, Çin, Almanya, Makedonya ve Fransa’da sahnelenmiş olan Güldestan’ın 10. yılını kutlamak amacıyla yeni sanat sezonu başında özel temsiller düzenleniyor.

İstanbul’da en son 2008’de AKM’de sahnelenen Güldestan, yeni bölümlerin eklenmesiyle, Mercan Dede ve sürpriz konukların katılımı ile beş sene sonra İstanbul izleyicisiyle yeniden buluşacak.

Güldestan’da bir göç yolundan şehirdeki kafeye, çağdaş yazar Orhan Pamuk’un eserlerinden 18.yy’da Evliya Çelebi’ye, modern insanın içsel yolculuklarından sema’ya, Osmanlı zamanlarından modern İstanbul’a ve nihayetinde de GÜL’e varan bir yolculuk anlatılıyor.

Güldestan, kullanılan elektronik müzik ve sufi gelenekleriyle, aynı zamanda geçmiş ve geleceği birleştiren özellikleriyle, sahnelere farklı dinamikler getiren bir eser.

Geçmiş yıllarda Güldestan’da dans etmiş konuk sanatçılarla birlikte, MDTİstanbul dansçıları tarafından sahnelenecek bu müzik ve dans prodüksiyonuna; sahnede viyola, kanun, çello, klarinet ve perküsyonun yer aldığı canlı orkestra ile Ara Güler’in fotoğrafları eşlik ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT