Zürih Balesi: Anna Karenina

Zürih Balesi: Anna Karenina

Tarihler: 27 Haziran 2022 Pazartesi ~ 28 Haziran 2022 Salı 20:30

Yer: Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - ₺700,00 2. Kategori - ₺650,00 3. Kategori - ₺550,00 4. Kategori - ₺350,00 5. Kategori - ₺200,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - TÜKENDİ - ₺10,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: https://www.zorlupsm.com/tr

E Posta: info@zorlupsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 27, 2022 ~ Haz 28, 2022

Lev Tolstoy’un aynı adlı romanından Christian Spuck’un bale uyarlaması
“Tam anlamıyla bir göz ziyafeti.” Bachtrack

“Seyirciler ayakta, sadece Spuck ve dansçıları değil, müzisyenleri, teknisyenleri, kostüm tasarımcısını, herkesi coşkuyla alkışlıyor.” tanz dergisi

BALLETT ZÜRICH
Koreografi:
Christian Spuck
Sahne Tasarımı: Christian Spuck ve Jörg Zielinski
Kostüm: Emma Ryott
Işık Tasarımı: Martin Gebhardt
Video Tasarımı: Tieni Burkhalter
Ses Kolajları: Martin Donner
Dramaturji: Claus Spahn ve Michael Küster
Şan: Siena Licht Miller, mezzosoprano
Korrepetisyon: Christophe Barwinek ve Luigi Largo
Ara dahil 135’ sürer.

Görkemli prodüksiyonları ve kusursuz performanslarıyla tanınan, günümüzün önde gelen bale topluluklarından Zürih Balesi, Oslo, Münih, Hong Kong, Moskova gibi şehirlerin ardından şimdi İstanbul’da göz dolduracak. Topluluğun 2012/13 sezonundan beri sanat direktörlüğünü üstlenen Christian Spuck’un uyarladığı Anna Karenina’da Tolstoy’un unutulmaz karakterleri, büyüleyici koreografik imgelere dönüşüyor.

Tolstoy romanında Anna’yı özgürleştirdiği gibi yıkımını da getiren aşk hikâyesini anlatırken19. yüzyıl sonu Rus toplumunun çok katmanlı bir panoramasını da büyük bir incelikle betimliyor. Gösterişli kostümleri, çağdaş sahne tasarımı, çoğunlukla Neoklasik dansa dayalı koreografisi, Rachmaninov’dan Lutoslawski’ye uzanan müzikleri ve Zürih Balesi dansçılarının muhteşem performanslarıyla tam anlamıyla bir göz ziyafeti sunan Anna Karenina uzun yıllar akıllardan çıkmayacak.

Her biri solist niteliğinde dansçıları bünyesinde barındıran Zürih Balesi, ünlü koreograflarla yaptığı işbirlikleriyle her zaman büyük ses getiren yapımlara imza atıyor. Topluluk, Zürih Operası’nın sezon programının büyük bir kısmını üstlenmesinin yanı sıra her yıl Amerika kıtasından Uzak Doğu’ya ve Avrupa’nın dört bir yanından İskoçya’daki Edinburgh Festivali’ne turnelere çıkıyor. En son 2012’de İstanbul Müzik Festivali’ne unutulmaz iki gösteriyle konuk olan Zürih Balesi, pek çok ödül sahibi sanat direktörü Christian Spuck’un yanı sıra -William Forsythe, Sol León/Paul Lightfoot, Jiří Kylián, Mats Ek ve Crystal Pite gibi ünlü koreograflarla da düzenli işbirliği yapıyor.

İKSV’nin 50. yılı kutlamaları kapsamında İKSV ve Zorlu PSM’nin işbirliğiyle İstanbullu izleyicilerle buluşacak Zürih Balesi’nin Anna Karenina’sı yılın kaçırılmayacak gösterilerinden!

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT