19. Yüzyılın Asker Ressamları I: Primitifler

19. Yüzyılın Asker Ressamları I: Primitifler

Tarihler: 03 Mart 2021 Çarşamba ~ 03 Mart 2021 Çarşamba 03 Mart 20:00 - 03 Mart 21:30

Yer: Zoom

Ücret: Biletino Fırsat Bileti - 125 TRY

Nereden Alınır: www.biletino.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2021 ~ Mar 3, 2021

Minyatürden Tabloya: Osmanlı’da Pentür Seminerleri Dizisi 2

19. Yüzyılın Asker Ressamları I: Primitifler

Eğitmen: Dr. Öğr. Görevlisi Ali Kayaalp

03 Mart Çarşamba 20:00 - 21:30

Fotoğraf yorumcuları olarak da anılan erken kuşak ressamları üzerinde yoğunlaşan bu seminer, Osmanlı ressamlığının erken evrelerindeki insansız resimleri karakterize eden anonimliği yaratan koşullar üzerinde odaklanmaktadır. Bu dönemin bazılarının adı bile bilinmeyen sanatçıları, Osmanlı minyatüründen farklılaşmaya çalışan, ancak Batı’daki pentüre de bazı bakımlardan benzemeyen, son derece özgün bir estetiğin doğmasına sebep olmuşlardır.


Atölye online olarak zoom.us üzerinden gerçekleşecektir.
Etkinlik günü katılım linki iletişim bilgilerinize iletilecektir.

Dr. Öğr. Üyesi Ali Kayaalp:
Dr. Öğretim Üyesi Ali Kayaalp 1984'te İstanbul'da doğdu. Saint-Joseph Fransız Lisesi'nden 2002'de mezun oldu. Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden aldı. Restoratör Doç. Fethi Kayaalp’in restorasyon ve ekspertiz çalışmaları çerçevesinde Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemi resim sanatını malzeme, teknik ve üslup değişimleri bağlamında incelediği “Fethi Kayaalp'in 1963-2010 dönemi restorasyon çalışmaları kapsamında Türk resminin değerlendirilmesi” adındaki yüksek lisans çalışmasını Prof. Dr. Semra Germaner’in danışmanlığında 2013 senesinde tamamladı. Erken Cumhuriyet döneminin görsel kültürünün tarihçesini incelediği “Asrîleşen İstanbul: 1923-1940 Yılları Arasında İstanbul’da Güzel Sanatlar ve Mimarlık Alanında Art Déco Estetiği” adındaki doktora çalışmasını ise Prof. Dr. Zeynep İnankur’un danışmanlığında 2018’de tamamladı. Hâlen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Fen-Edebiyat Fakültesi'ne bağlı Sanat Tarihi Bölümü'nde öğretim üyesidir. İlgi alanları arasında erken Cumhuriyet döneminin sanatı ve görsel kültürü, Türkiye'de Art Déco estetiği ve İstanbul'un kentsel tarihi bulunmaktadır.

BİLETLER:

1 - Biletino Fırsat Bileti - 125 TRY

2 - Genel Satış - 155 TRY

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT