5 Hafta da Amatör Aşçılık (10 Ders)
Profesyonel Aşçılık Programımıza herhangi bir nedenden dolayı katılamıyor iseniz üzülmeyin… Bir o kadar Profesyonel ve bir o kadarda Amatör olan bu etkinliğimizde 5 Hafta 10 derste Mutfağınız da fark yaratacaksınız !
Etkinlik Detayları:
- Eğitimler Aşçılık Uygulama Mutfağında yapılmaktadır,
- Her katılımcı kendi istasyonunda çalışacaktır,
- Eğitimde kullanılacak bütün araç ,gereç ve malzemeler TCA tarafından sağlanacaktır,
- Eğitim boyunca kullanılacak Şef Bıçak Seti (1 adet Şef Bıçağı ve 1 adet Soyma bıçağı) hediye edilecektir,
- Katılımcıya Önlük hediye edilecektir,
- Katılımcıya etkinlik sonunda sertifika verilecektir,
- Eğitimler TCA’nın belirlediği gün ve saat aralıkların da TCA da verilecektir…
Eğitim İçeriği :
1. Hafta :
1. Ders : Bıçak Kullanma ve Kesim Teknikleri
2. Ders : Uluslararası Ana Soslar ve Türevleri
2. Hafta :
3. Ders : Kemik Suları ,Ulusal ve Uluslararası Çorbalar
4. Ders : İtalyan Mutfağı
3. Hafta:
5. Ders : Meksika Mutfağı
6. Ders : Hint Mutfağı
4. Hafta :
7. Ders : Uzakdoğu Mutfağı
8. Ders : Sushi Yapımı
5. Hafta :
9. Ders : İspanyol Mutfağı
10. Ders : Ulusal ve Uluslararası Tatlılar
Eğitim Ücreti : 2.750 TL (KDV Dahildir)
- 16 yaşından küçükler yanlarında ebeveynleri ile katılabilir,
- Derslere Giriş için HES kodu zorunludur,
- Sokağa çıkma kısıtlaması vb. zorunlu hallere denk gelen yada gelebilecek eğitim gün ve saatleri uygun görülen gün ve saatlere göre revize edilecektir,
- Dersin telafisi, iptali ,ders değişikliği ve para iadesi yapılmamaktadır,
- Eğitimler en az 8 kişi’nin katılması durumunda gerçekleştirelecek olup 8 kişi’nin oluşmaması durumunda TCA eğitimi bir sonraki uygun gördüğü tarihe erteleyebilir,
- Eğitimler TCA’nın belirttiği gün/günler ve saat aralıkların da TCA da verilecektir,
- Eğitim içeriğinde “DEMO” diye belirtilen yemekleri sadece eğitmen şef yapar ve katılımcılara tattırır. Katılımcı karşısında “DEMO” yazan içeriği pişiremeyeceğini eğitime katılırken peşinen kabul etmiştir,
- TCA önceden hiçbir uyarı yapmaksızın tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
5 Hafta da Amatör Aşçılık Detaylı Eğitim İçeriği
1. Hafta :
1. Ders : Bıçak Kullanma ve Kesim Teknikleri
• Bıçak kullanımı
• Uluslararası kesim teknikleri
• Sebzeli ve tavuklu Noodle
2. Ders : Uluslararası Ana Soslar ve Türevleri
• Mayonez Sos
• Hollandez Sos
• Beşamel Sos
• Hollandez soslu Egg Benedict
• Beşamel Soslu Tavuk Graten
2. Hafta :
3. Ders : Kemik Suları ,Ulusal ve Uluslararası Çorbalar
• Kahverengi Stock / Kemik suyu (Demo)
• Beyaz Stock / Tavuk Suyu (Demo)
• Izgara Domates Çorbası
• Fransız Soğan Çorbası
• Minestrone
4. Ders : İtalyan Mutfağı
• Makarna Hamuru yapımı
• Spagetti yapımı
• Fettucini
• Ricotta Gnocchi
• Dolgulu Ravioli yapımı
• Napolitan Sos (Demo)
• Bolonez Sos (Demo)
• Carbonara Sos (Demo)
3. Hafta :
5. Ders : Meksika Mutfağı
• Echilada (Tavuklu)
• Chili con Carne (Kıymalı)
• Nachos (Tavuklu)
• Qusedilla (Tavuklu)
• Guacamole Sos (Demo)
• Sour Cream Sos (Demo)
• Salsa Sos (Demo)
6. Ders : Hint Mutfağı
• Butter Chicken
• Butter Garlic Rice (Demo)
• Samosa (Sebzeli)
• Kheer/Payesh
4. Hafta :
7. Ders : Uzakdoğu Mutfağı
• Thai usulü Coconut Tavuk Çorba
• Buharda Çin Mantısı (Demo)
• Tempura Karides
• Tempura Kabak
• Tavuklu Ramen
• Pad thai Tavuk
8. Ders : Sushi
• California Roll
• Ebi Tempura Maki
• Salmon Avacado Roll
• Boston Roll
• Sake Maki
• Philadelphia Roll
• Sake nigiri
• Ebi Nigiri
5. Hafta :
9. Ders : İspanyol Mutfağı
• Gazpacho
• Tortilla de Patata
• Paella
• Basque Cheesecake (Demo)
10. Ders : Ulusal ve Uluslararası Tatlılar
• Tiramisu
• Suffle
• Mag Çilekli
• Oreolu Mag
• Fırın Sütlaç