5 Hafta da Amatör Aşçılık

5 Hafta da Amatör Aşçılık

Tarihler: 19 Haziran 2021 Cumartesi ~ 17 Temmuz 2021 Cumartesi 19 Haziran 12:00 - 17 Temmuz 16:00

Yer: TCA Turkish Culinary Academy

Ücret: Aşçılık Atölyeleri - 2755 TRY

Nereden Alınır: www.biletino.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 19, 2021 ~ Tem 17, 2021

5 Hafta da Amatör Aşçılık (10 Ders)

Profesyonel Aşçılık  Programımıza herhangi bir nedenden dolayı katılamıyor iseniz üzülmeyin… Bir o kadar Profesyonel ve bir o kadarda Amatör olan bu etkinliğimizde 5 Hafta 10 derste Mutfağınız da fark yaratacaksınız !

Etkinlik Detayları:          

  • Eğitimler Aşçılık Uygulama Mutfağında yapılmaktadır,
  • Her katılımcı kendi istasyonunda çalışacaktır,
  • Eğitimde kullanılacak bütün araç ,gereç ve malzemeler TCA tarafından sağlanacaktır,
  • Eğitim boyunca kullanılacak Şef Bıçak Seti (1 adet Şef Bıçağı ve 1 adet Soyma bıçağı) hediye edilecektir,
  • Katılımcıya Önlük hediye edilecektir,
  • Katılımcıya etkinlik sonunda sertifika verilecektir,
  • Eğitimler TCA’nın belirlediği gün ve  saat aralıkların da TCA da verilecektir…

Eğitim İçeriği :

1. Hafta :

                1. Ders : Bıçak Kullanma ve Kesim Teknikleri
                2. Ders : Uluslararası Ana Soslar ve Türevleri

2. Hafta :
                3. Ders : Kemik Suları ,Ulusal ve Uluslararası Çorbalar
                4. Ders : İtalyan Mutfağı

3. Hafta:
                5. Ders : Meksika Mutfağı
                6. Ders : Hint Mutfağı

4. Hafta :
                7. Ders : Uzakdoğu Mutfağı
                8. Ders : Sushi Yapımı

5. Hafta :
                9. Ders : İspanyol Mutfağı
              10. Ders : Ulusal ve Uluslararası Tatlılar

 

Eğitim Ücreti : 2.750 TL (KDV Dahildir)

  • 16 yaşından küçükler yanlarında ebeveynleri ile katılabilir,
  • Derslere Giriş için HES kodu zorunludur,
  • Sokağa çıkma kısıtlaması vb. zorunlu hallere denk gelen yada gelebilecek eğitim gün ve saatleri uygun görülen gün ve saatlere göre revize edilecektir,
  • Dersin telafisi, iptali ,ders değişikliği ve para iadesi yapılmamaktadır,
  • Eğitimler en az 8 kişi’nin katılması durumunda gerçekleştirelecek olup 8 kişi’nin oluşmaması durumunda TCA eğitimi bir sonraki uygun gördüğü tarihe erteleyebilir,
  • Eğitimler TCA’nın belirttiği gün/günler  ve  saat aralıkların da TCA da verilecektir,
  • Eğitim içeriğinde “DEMO” diye belirtilen yemekleri sadece eğitmen şef yapar ve katılımcılara tattırır. Katılımcı karşısında “DEMO” yazan içeriği pişiremeyeceğini eğitime katılırken peşinen kabul etmiştir,
  • TCA önceden hiçbir uyarı yapmaksızın tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

5 Hafta da Amatör Aşçılık Detaylı Eğitim İçeriği

1. Hafta :

1. Ders : Bıçak Kullanma ve Kesim Teknikleri
• Bıçak kullanımı
• Uluslararası kesim teknikleri
• Sebzeli ve tavuklu Noodle


2. Ders : Uluslararası Ana Soslar ve Türevleri
• Mayonez Sos
• Hollandez Sos
• Beşamel Sos
• Hollandez soslu Egg Benedict
• Beşamel Soslu Tavuk Graten


2. Hafta :


3. Ders : Kemik Suları ,Ulusal ve Uluslararası Çorbalar
• Kahverengi Stock / Kemik suyu (Demo)
• Beyaz Stock / Tavuk Suyu (Demo)
• Izgara Domates Çorbası
• Fransız Soğan Çorbası
• Minestrone


4. Ders : İtalyan Mutfağı
• Makarna Hamuru yapımı
• Spagetti yapımı
• Fettucini
• Ricotta Gnocchi
• Dolgulu Ravioli yapımı
• Napolitan Sos (Demo)
• Bolonez Sos (Demo)
• Carbonara Sos (Demo)


3. Hafta :


5. Ders : Meksika Mutfağı
• Echilada (Tavuklu)
• Chili con Carne (Kıymalı)
• Nachos (Tavuklu)
• Qusedilla (Tavuklu)
• Guacamole Sos (Demo)
• Sour Cream Sos (Demo)
• Salsa Sos (Demo)


6. Ders : Hint Mutfağı
• Butter Chicken
• Butter Garlic Rice (Demo)
• Samosa (Sebzeli)
• Kheer/Payesh


4. Hafta :


7. Ders : Uzakdoğu Mutfağı
• Thai usulü Coconut Tavuk Çorba
• Buharda Çin Mantısı (Demo)
• Tempura Karides
• Tempura Kabak
• Tavuklu Ramen
• Pad thai Tavuk

8. Ders : Sushi
• California Roll
• Ebi Tempura Maki
• Salmon Avacado Roll
• Boston Roll
• Sake Maki
• Philadelphia Roll
• Sake nigiri
• Ebi Nigiri


5. Hafta :


9. Ders : İspanyol Mutfağı
• Gazpacho
• Tortilla de Patata
• Paella
• Basque Cheesecake (Demo)


10. Ders : Ulusal ve Uluslararası Tatlılar
• Tiramisu
• Suffle
• Mag Çilekli
• Oreolu Mag
• Fırın Sütlaç

BİLETLER:

1 - Aşçılık Atölyeleri - 2755 TRY
Amatör Aşçılık 5 Hafta

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT