AYDAN BAYIR İLE ÖZ-ŞEFKAT: KENDİNLE DOST OLMAK

AYDAN BAYIR İLE ÖZ-ŞEFKAT: KENDİNLE DOST OLMAK

Tarihler: 26 Aralık 2021 Pazar ~ 26 Aralık 2021 Pazar 26 Aralık 14:00 - 26 Aralık 16:30

Yer: Zoom

Ücret: TSOL Istanbul Online Atölyeler - 205 TRY

Nereden Alınır: www.biletino.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 26, 2021 ~ Ara 26, 2021
Sevdiklerimizin zorlu deneyimlerine karşı kolaylıkla şefkat duyabiliyorken, benzer bir durum karşısında kendimize aynı sevecenliği gösteremeyebiliyoruz.  Peki mum dibine ışık verebilseydi nasıl olurdu?
Hata deneyimi, yetersizlik hissi veya zorlu durumlar karşısında kişinin kendisine karşı anlayış göstermesi manasına gelen öz-şefkat, öğrenilebilir ve geliştirilebilir duygusal bir yetkinliktir. Özellikle son yirmi yılda yapılan bilimsel çalışmalar kendisiyle dostça ve şefkatli bir diyalog geliştirebilen kimselerin endişe, depresyon, stres, kaygı seviyelerinin azaldığını; öte yandan mutluluk, özgüven, iyimserlik, şükran seviyelerinin arttığını ortaya koymaktadır. Bu açıdan bakıldığında öz-şefkat, günlük yaşamda yanımızda taşıdığımız bir duygusal ilk yardım çantası olmasının yanı sıra,  profesyonel yaşamımızda performansımızın ve motivasyonumuzun artmasını sağlayan etkili bir yaklaşımdır.
Atölye kapsamında uygulayacağımız deneyimsel çalışmalar sayesinde şefkatin kendimizle ve çevremizle olan ilişkilerimizdeki rolünü tahlil etme, öz-şefkat kavramını yakından tanıma ve uygulama fırsatı yakalayacağız.
Atölye Lideri
Aydan Bayır Toper, Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde okuduğu dönemde ve mezuniyetinin akabinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. Yüksek öğrenim hayatına İngiltere’de devam etti ve pozitif psikoloji alanında uzmanlaştı. Ayrıca İsveç, Hollanda, İrlanda ve İngiltere'de şefkat odaklı terapi(CFT), öz-şefkat (self-compassion), bilinçli farkındalık(mindfulness) üzerine eğitimler aldı. Bunlardan başlıcaları; Mindful Self-Compassion Intensive Training (Hollanda), Search Inside Yourself (İrlanda), Mindfulness in Organisations and Leadership Teams (İngiltere), Introduction to Compassion Focused Therapy (İsveç), Clinical Skills / Advanced Training of Compassion-Focused Therapy (İngiltere). Koç Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta olan Aydan Bayır-Toper, aynı zamanda kurumsal eğitimler vermektedir.

Atölye Hakkında

Atölyemiz, 14.00 – 16.30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Zoom platformu üzerinden sunduğumuz online atölyemiz için kaydınızı yaptıktan sonra, etkinlik için bağlanacağınız link ve online deneyim hakkındaki faydalı ön bilgiler, etkinlikten 2 saat önce e-posta adresinize gönderilecektir.

BİLETLER:

1 - TSOL Istanbul Online Atölyeler - 205 TRY

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT