Karagöz'de Kadın

Karagöz'de Kadın

Tarihler: 25 Ocak 2021 Pazartesi ~ 25 Ocak 2021 Pazartesi 25 Ocak 21:30 - 25 Ocak 23:00

Yer: DDI AKADEMİ

Ücret: KARAGÖZ, KADIN, GELENEKSEL TİYATRO - 75 TRY

Nereden Alınır: www.biletino.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 25, 2021 ~ Oca 25, 2021
ÖZGECMIS:
Mühendislik alanında yüksek öğrenimini gerçekleştirdi ve alanında öğretim görevlisi olarak çalıştı. Yaşayan Ínsan Hazinesi Hayali Safderi Metin Özlen'den on yıl sürede nazari ve uygulamalı bilgiler aldı. Almanya, İngiltere'deki müzelerin Karagöz koleksiyonlarını tasnif etti. 2017 - 2020 yılları arasında Cengiz Özek Sanat Yönetmeliğindeki Uluslararası İstanbul Kukla Festivalinin koordinasyonunda görev aldı. Eserlerinde Metin Özlen, Hafız Bahattin, Nejat Öznaçar gibi ustaların izlerini taşımaktadır. Yapı Kredi "Karagözüm iki Gözüm" Sergisinde Metin Yazarı, Çevirmen, Koleksiyoner ve Tasvir sanatçısı sıfatıyla yer aldı. Kabalcı Yayınevine "Karagöz" kitabı hazırlamakta olup Sanat yazıları muhtelif platformlarda düzenli olarak yayınlanmaktadır.
TANITIM 
Kadın ve Sanat Festivali "Gölgenin Dünyasına Yolculuk" gerçekleştiriyor. Türk toplumunun kültür tarihinde önemli yer tutan Karagöz Sanatının koridorlarını adımlarken, kadının toplumsal rollerindeki değişimi, sosyal cinsiyet algısının kronolojik yansımaları albümünün yaprakları arasında gezinerek keşfediyoruz
Gelin; birey ve sosyal bir varlık sıfatıyla kadına dair Karagöz sanatında zennelerden, kadın kılığındaki erkek figürlerine, çengilerden, kadın modasının kostüm tarihindeki yerine, efsaneler ve halk hikayelerindeki mitolojik öğeleri ile kadına, kadın ressamlarımız Aliye Berger ve Güzin Duran`ın tuvallerinde Karagöz`ün izlerinden, kadın hayali ve yardaklara kadın figürünün Kültür tarihimizdeki yerini Karagöz`ün bakış açısından birlikte inceleyelim.
"Hayali Safderi Metin Özlen`in dediği gibi, Kurtuluş savaşında mermi taşıyan Türk kadını neden Karagöz perdesinde bir erkek figürüyle Zeybek oynamasın." 

BİLETLER:

1 - KARAGÖZ, KADIN, GELENEKSEL TİYATRO - 75 TRY
KADIN

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT