Mindfulness Temelli Dışavurumcu Sanatlarla Güçlendirme Programı - 4 Hafta

Mindfulness Temelli Dışavurumcu Sanatlarla Güçlendirme Programı - 4 Hafta

Tarihler: 12 Şubat 2021 Cuma ~ 05 Mart 2021 Cuma 12 Şubat 20:00 - 05 Mart 20:00

Yer: Zoom

Ücret: Geç Kayıt Dönemi - 2255 TRY

Nereden Alınır: www.biletino.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 12, 2021 ~ Mar 5, 2021

MindExpART Programı

MindExpART; bilimsel kanıta dayalı güncel pratik uygulamalar içeren 4 haftalık bir eğitim programıdır. Mindfulness ve dışavurumcu sanatlar bir araya gelerek, keşif ve yaratım yoluyla özgürleşerek iyileşmenin ve güçlenmenin önünü açar.

Güçlenmek için bireysel düzeyde ihtiyaç duyulan öncelikli alanlar, kişinin kendisi tarafından programın desteği ile belirlenir. MindExpART sayesinde,  güçlendirme açısından farklı öncelikleri bulunan, kendine özgü karakter ve özelliğe sahip kişilerin, birliğin harmonisi içerinde çalışması sağlanır. Program boyunca kişi, güçlendirmek üzere seçmiş olduğu ihtiyacı/ihtiyaçları üzerinde bireysel olarak çalışırken programda izlenen yöntem gereği grup tarafından desteklenerek güçlenir.

 
"...bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine.."
 
Programda, kişinin ihtiyaçlarını bireysel olarak yaratıcı bir şekilde anda ve akıştayken keşfetmesi, farkındalığını bilişsel bir düzeye çıkartması ve bu süreçte grubun diğer üyelerinden aldığı nazik cevapların (aesthetic response) yardımıyla desteklenir. Böylece içsel bilgeliğini bilişsel alanda dışavurarak güçlenir.
 
Intermodal dışavurumcu sanatlar ile bilinçli farkındalık felsefesini ve egzersizlerini birleştiren MindExpART Programı'nda sanat temelli bir yaratım süreci kullanılır. Program içerisinde intermodal dışavurumcu sanatlarla yapılan süreçlerde sanatın birden fazla formu kullanılılır. Katılımcının sanatın herhangi bir alanı bilmesi, uyguluyor olması ve herhangi bir sanat formuna özellikle yatkın olması gerekmez. Bu açıdan, programa sanatçı olan ya da olmayan herkes katılabilir, dışavurumla ortaya çıkan her ne ise mükemmel kabul edilir. Her bir çalışma kişiye özgü olduğu için birbirleriyle kıyaslanmaz, yargılanmaz, ortak doğrular oluşturulmaya çalışılmaz, herhangi bir norm aranmaz.
 
Dışavurumcu sanat yapması kişinin tipik olarak duyarlılığın artması, kendi içsel kaynaklarını keşfetmesi, işbirliği ve dayanışmaya yatkın olması ve bütün bunların yanında farklı pencerelerden bakabilmesi, olayları yargılamadan gözlemleyip değerlendirmesi, diğerinin deneyimine saygı duyması, yargısız , estetik ve nazik iletişim kurarak daha iyimser, umut dolu ve pozitif olması mümkündür. Bununla birlikte programın temelinde yer alan mindfulness egzersizleri sayesinde intermodal dışavurumcu sanatların kullanımı ile kişi öncelikle hızlı bir şekilde an'a gelerek düşünce, duyumsama ve duyguları akıştayken fark eder. Böylesi bir akış, kişiye daha fazla iç görü katarken, etkileşimli estetik öğrenme sayesinde dikkatli olma ve odaklanma kapasitesini yaratıcı bir şekilde güçlendirir.

MindExpART Program İçeriği

BİLETLER:

1 - Geç Kayıt Dönemi - 2255 TRY
1 Şubat sonrasında geç kayıt döneminde bilet satın alan katılımcılar için bu kategoride fiyat uygulanır.

2 - Biletino Fırsat Bileti - 1580 TRY
Erken kayıt döneminde bilet satın alan ilk 10 kişi için bu kategoride fiyat uygulanır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT