Neşe Merdinler ile Gölgemizle Tanışma: Benlik Sırlarına Yolculuk

Neşe Merdinler ile Gölgemizle Tanışma: Benlik Sırlarına Yolculuk

Tarihler: 04 Şubat 2021 Perşembe ~ 04 Şubat 2021 Perşembe 04 Şubat 20:00 - 04 Şubat 22:00

Yer: Zoom

Ücret: Genel - 155 TRY

Nereden Alınır: www.biletino.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 4, 2021 ~ Şub 4, 2021

Biz “Gölge” kavramını, Carl Gustav Jung’ın arketipleri ile tanıdık ve anlamlandırdık. “Başka bir dünyanız var ve çok karanlıkta bilmediğiniz bir dünya” dedi Jung bize.

Doğu ezoterizmi ise, bilinçli zihni güneş, bilinçaltı zihni ise ay kavramlarıyla tanımladı. Güneş aydınlatıcı, yol gösterici iken, ay karanlıkta kalan ve görünmeyen tarafı yani “Gölge”yi sembolize ediyordu . Bu atölyede, işte ay yönümüze, görünmeyenlerimize, bastırdıklarımıza bakıyoruz: GÖLGE YANIMIZA.

Amerikalı şair, yazar ve aktivist Robert Bly, “A Little Book on the Human Shadow” adlı eserinde, gölge kimlik kavramımızı şöyle açıklıyor:

“Her bebek 360 derecelik tam bir şahsiyet olarak doğar. Hiçbir davranışında sansürleme, durdurma, düzeltme ve değiştirme gereği duyumsamaz. Çocuk ise şahsiyetinin bazı bölümlerinin toplum tarafından kabul görmediğini deneyimler. Ağlamaktan ötürü utandırılır.  Kızgın olduğu için cezalandırılır. Kendisinden zevk aldığı için dalga geçilir. Böylece 360 derecenin büyük bölümünü can acıtıcı bulduğu için bastırma eğilimi gösterir. Yok olur mu? Elbette hayır..”

Bly’a göre kabul edilmemiş dilimlerimiz, en çok canımızı acıtan dilimlerdir ve yaşamımızın başından beri sırtımızda bizimle birlikte sürüklediğimiz çantaya attığımız kabul edilmeyen özelliklerin ta kendisidir.

Kendimizin dahi çok bilmediğimiz bu gölgeniz, yanlış tarafta durduğunda neşemizin ve sağlıklı bir yaşam yolculuğunuzun önünde önemli bir engel olabilir. Birlikte gölgelerimizi keşfe çıkıyoruz. Bu çok özel zihin koçluğu seansına hepinizi bekliyoruz.

Katılımcılara Katacağı Değerler

  • Kendi içsel yolculuklarını başlatabilme.
  • Nokta atışıyla kodlamaları fark edebilme.
  • Duygulara odaklanma ve otomatik tetiklenmeleri bilinçli zihin düzeyine çıkarabilme.

Neşe Merdinler Hakkında

Neşe Merdinler nöropsikoloji, nörobilim, zihinsel dönüşüm ve holistik nefes konusunda uzmanlaşmış bir Zihinsel Dönüşüm ve Nefes Koçudur. Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği’nden mezun olan Neşe, 20 yıl boyunca gayrimenkul sektöründe tanınmış ulusal ve uluslararası yatırım şirketlerinde Proje ve İş Geliştirme departmanlarında orta ve üst düzey yöneticilik yapmıştır. Bu yoğun iş yaşamı döneminde, babasının Alzheimer teşhisi ile başlayan ve 10 yıl boyunca ailesi ile üstlendiği bakım süreci, kendi yaşamındaki dönüşüm ihtiyacını oluşturmuş ve 2015 yılında zihin ve nefes çalışmaları ile tanışmıştır. 

Stres ve endişeden arınma süreci akabinde kariyerini terk ederek, kendini zihin, nefes, nöropsikoloji, nörobilim ve nöroplastisite eğitimlerine adamıştır. Yerel ve uluslararası uzmanlardan eğitimler almış, kişisel ve kurumsal dönüşüm yolculuklarında birçok kişiye destek olmuştur. Eğitimlerini, bireylerin ve iş yaşamındaki liderlerin, kişiye özel olarak tasarlanmış ve bütünsel dönüşümlerini gerçekleştirmek üzere programlanmış içeriklerle çeşitlendirmiştir. Bu çeşitlendirmeyi Nörodönüşüm, Nöroplastisite, Nöroliderlik gibi farklı kapsamlar içinde ele almıştır.  Bunlara ek olarak, anksiyete ve panik atakla mücadele edenler için özel dönüşüm programları mevcuttur.

Halen kişisel, grup ve kurumsal düzeyde zihinsel dönüşüm ve nefes konusunda eğitim ve çalıştaylar gerçekleştirmekte, babasının nöroloğu Dr. Bülent Madi’nin eğitimlerine katılmaya ve Alzheimer hasta ve hasta yakınlarına da gönülden destek vermeye devam etmektedir.

BİLETLER:

1 - Genel - 155 TRY

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT