Sanat Kritik-İstanbul, Modernlik, Sinema

Sanat Kritik-İstanbul, Modernlik, Sinema

Tarihler: 20 Mart 2021 Cumartesi ~ 10 Nisan 2021 Cumartesi 20 Mart 18:00 - 10 Nisan 21:00

Yer: Zoom

Ücret: Sanat Kritik-Normal Bilet - 355 TRY

Nereden Alınır: www.biletino.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 20, 2021 ~ Nis 10, 2021

İSTANBUL, MODERNLİK, SİNEMA

İstanbullular, "en son icat" olarak sinemayı nasıl karşıladılar? Gerçekten üzerlerine gelen trenden korkup kaçtılar mı? 19. yüzyıldan 20. yüzyıla geçerken, Avrupa'nın 3. büyük kenti İstanbul, modernleşme macerasını nasıl yaşadı? Bu dört haftalık programda, önce sinemanın İstanbul'da modern bir deneyim olarak ortaya çıkan seyri ele alınacak, şehirdeki ilk yıllarına ilişkin yerleşik anlatıların doğruluğu tartışılacak. Ardından sinema mekânlarının kentin dokusuna nüfuz etmesi, İstanbulluların sinemaya gitme ve film izleme habitusunun izi sürülecek.

Zoom üzerinden online yürütülecek olan atölye 4 hafta devam edecek ve toplam 12 saat sürecektir. Atölye en az 10-15 kişilik grup ile açılacaktır. Atölye ücreti KDV dahil 350 TL, öğrenci ve öğretmenler için 300 TL'dir.  Atölye, 20 Mart-10 Nisan 2021 tarihleri arasında Cumartesi günleri 18:00-21:00 saatlerinde yapılacaktır. Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için atolye@sanatkritik.com adresinden bizimle bağlantıya geçebilirsiniz.

Prof. Nezih Erdoğan: Bilkent, Bahçeşehir, İzmir Ekonomi ve İstanbul Şehir üniversitelerinde hikâye anlatma sanatı, yaratıcı yazarlık ve senaryo yazım dersleri verdi. "Yeşilçam Sineması", "Erken Dönem Sinema", "Sinemada Ses" üzerine Türkçe ve İngilizce'de makaleleri vardır. İlk romanı Büyükler Ölünce Toprağa Gömülür 2013 yılında, araştırma çalışması Sinema'nın İstanbul'da İlk Yılları: Modernleşme ve Seyir Maceraları 2017 yılında yayımlandı. Sanat Kritik için roman eleştirileri yazıyor. 

BİLETLER:

1 - Sanat Kritik-Normal Bilet - 355 TRY
Sanat Kritik-Normal Bilet

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT